Κοζάνη: Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Kοζάνης, θα παρουσιάσουν, σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο «European School Radio», τη δική τους εκπομπή

5 Μαρτίου 2018
08:10
Κανένα σχόλιο

Την δική τους ραδιοφωνική εκπομπή θα παρουσιάσουν σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ  Κοζάνης, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radiο». Την ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, διάρκειας 1 ώρας, η οποία θα βγει στον αέρα στις 11-12 π. μ. μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του European School Radio, ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν ομάδα των μαθητών μαθητριών και καθηγητριών της σχολικής εφημερίδας «eν-τύπωση»., του σχολείου. Η εκπομπή με θέμα την «Εφηβεία», προετοιμάστηκε από 27 μαθητές που χωρίστηκαν  σε 4 ομάδες, τα οποία εργάστηκαν ως εκφωνητές, κειμενογράφοι, ηχολήπτες και διαφημιστές, ενώ παρακολουθήσαν ένα διαδικτυακό σεμινάριο από τον αρχισυντάκτη του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 Βασίλη  Σολιόπουλο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio», είναι το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο που στόχο έχει  την κριτική μάθησης σε θέματα που αφορούν στο ραδιόφωνο και τη χρήση της τεχνολογίας καθώς και την δημιουργική συνεργασία και συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών.

Μοναδική χαρακτήρισαν την εμπειρία οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες στο πρόγραμμα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης,  που όπως τόνισαν τους δόθηκε η ευκαιρία, να συνδυάσουν την τεχνολογία, με τα ενδιαφέροντά τους, τη  μουσική, το λόγο και τη γραφή καθώς επίσης και να αναδείξουν δεξιότητες και ταλέντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά επέλεξαν μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους εφήβους, σήμερα όπως σχέσεις, διαφορετικότητα, ίντερνετ, bullying,  ελεύθερος χρόνος.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος είναι η Αναστασία Πάτσιου , Αναστασία Μούρτζιου, Αργυρώ Λάμπρου.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά. Στηρίζεται στη δυναμική συνδιοργάνωση της Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.