Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας: Πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Κι οι ιστορίες μας ταξιδεύουν…»

5 Μαρτίου 2018
11:09
Κανένα σχόλιο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος φιλαναγνωσίας, ξεκινά ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Κι οι ιστορίες μας ταξιδεύουν…» που αφορά την επικοινωνία της με απομακρυσμένες βιβλιοθήκες της χώρας μας.

Οι βιβλιοθήκες ως κοινωνιολογικοί χώροι μπορούν να λειτουργήσουν ως πεδία δημιουργικής δράσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων, ομάδων, φορέων και ρόλων.

Οι στόχοι της συγκεκριμένης φιλαναγνωστικής δράσης αφορούν το μοντέλο επικοινωνίας:

• αλληλεπίδρασης μεταξύ των αναγνωστών και των βιβλιοθηκονόμων

• αλληλεπίδρασης της βιβλιοθήκης με την κοινότητα των αναγνωστών

• αλληλεπίδρασης των βιβλιοθηκών.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας – Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”

Με αφορμή το βιβλίο: «Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν» του Β. Ηλιόπουλου, τα παιδιά θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Το παραγόμενο υλικό θα επικοινωνηθεί με την μορφή που η κάθε ομάδα αποφασίσει.

Τέλος, οι δύο συνεργαζόμενες ομάδες θα παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο τους ανθρώπους τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας – Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου

Με αφορμή το βιβλίο: «Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν» του Β. Ηλιόπουλου ξεκινά μία συνεργασία παράλληλων εργαστηρίων δημιουργικής γραφής. Τα εργαστήρια θα γίνονται διαδικτυακά κάθε Τετάρτη 5.00μ.μ.-6.30μ.μ.

Οι δύο ομάδες θα δουλεύουν παράλληλα με αφορμή πάντα ένα διαφορετικό βιβλίο του Β.Ηλιόπουλου.

Την διδακτική ευθύνη θα έχει η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολ/δας, Σοφία Καλμανίδου (Βιβλιοθηκονόμος, Νηπιαγωγός, τελειόφοιτη μεταπτυχιακού προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας).

Το παραγόμενο υλικό θα επικοινωνηθεί με την μορφή που η κάθε ομάδα αποφασίσει.

Τέλος, οι δύο συνεργαζόμενες ομάδες, θα παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο τους ανθρώπους τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.