Σκηνές ντροπής έλαβαν χώρα την Κυριακή  το απόγευμα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Ακαδημία Βοΐου  και την Κοζάνη  (0-2).

Ο σύνδεσμος φιλάθλων της Κοζάνης “Τα λιοντάρια” εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για ντροπή, καταδικάζοντας τα γεγονότα που πηγαίνουν πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο πίσω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τα γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο της Νεάπολης , μετά τη λήξη της αναμέτρησης μεταξύ της τοπικής ομάδας με την ομάδα μας, γεγονότα που ντροπιάζουν το Κοζανίτικο   ποδόσφαιρο και μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη επίθεση των   παραγόντων και του προπονητή του Βοΐου (ο οποίος δεν ήταν καν δηλωμένος   στο φύλλο αγώνα) προς τους διαιτητές.

Καταδικάζουμε τον προπηλακισμό παικτών της ομάδας μας και την απαράδεκτη και αναίτια επίθεση προς τους ποδοσφαιριστές μας, από παράγοντες της γηπεδούχου αλλά και ανθρωπάκια που χτυπούσαν πισώπλατα.  Επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό από γροθιές του ποδοσφαιριστή μας Άγγελο Πουλατσόγλου.

Το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή!

Η Κοζάνη σίγουρα δεν διανύει αγωνιστικά και την καλύτερη περίοδο.

Δεν έχει δώσει όμως ποτέ το δικαίωμα σε κάποιο σωματείο να την κατηγορήσει για τη φιλοξενία ή για οποιαδήποτε απρεπή συμπεριφορά.

Χτίζουμε όλοι μαζί την ιστορία της και γι αυτό κι εμείς οι φίλαθλοι της ομάδας συμμετέχουμε και ξοδεύουμε.

Αισθανόμαστε   την ανάγκη να προστατέψουμε την αγαπημένη μας ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της.

Απαιτούμε παρόμοια φιλοξενία και συμπεριφορά.

Καλούμε την ΕΠΣ Κοζάνης να πάρει άμεσα δραστικά μέτρα. Η ατιμωρησία γεννάει βία.

Μάθαμε ότι ο ένας παράγοντας του Βοΐου που χτυπούσε με μανία τον ποδοσφαιριστή μας είναι στέλεχος της Ν.Δ . Τώρα ας τρέξει η ΝΟΔΕ να τον σώσει από τις μηνύσεις που θα ακολουθήσουν.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια στο διαιτητικό τρίο που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν «κώλωσε» στην πίεση που δέχτηκε. Τέτοιες διαιτησίες κοσμούν   το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Με αποτροπιασμό σε τέτοιου είδους επεισόδια

αλλά αγάπη για το ποδόσφαιρο

Καλημέρα σας κύριοι ..

Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωτούλας

και το   ΔΣ του συνδέσμου φιλάθλων τα «Λιοντάρια «

https://matiesstasport.blogspot.gr/2018/03/blog-post_5.html