Τρία βραβεία για το Δημοτικό Καλονερίου –Μικροκάστρου σε διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κύπρος –Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» (Φωτογραφίες & Βίντεο)

5 Μαρτίου 2018
14:02
Κανένα σχόλιο

Το φετινό μας «κυπριακό ταξίδι» είχε διπλή χαρά για το σχολείο μας, το Δημοτικό Καλονερίου –Μικροκάστρου. Οι Δ΄- Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεις, όχι μόνο μελετήσανε και αγαπήσανε το νησί της Κύπρου (εκπαιδευτικό πρόγραμμα) αλλά και κατέκτησαν τρία βραβεία και μάλιστα τα ΠΡΩΤΑ και στις τρεις κατηγορίες που λάβανε μέρος και αφορούσαν το διαγωνιστικό κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κύπρος –Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Ο φετινός απολογισμός περιλάμβανε 245 σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, περίπου 9.000 μαθητές και 1850 μαθητικές δημιουργίες!   Συγχαρητήρια  στους μαθητές/τριές μας  και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  Παρασκευή Μήτσιου, Γκόγκου Νατάσα και Σουζάνα Πραμπρόμη για την προσπάθεια που κατέβαλαν.  Επίσης, ευχαριστούμε τα άλλα τρία σχολεία Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Bielefeld, Γερμανία    –   Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Α΄, Λευκωσία, Κύπρος    –    Ελληνο Αμερικανική Ακαδημία «Αριστοτέλης», Media, PA, ΗΠΑ  για την  συνεργασία που είχαμε μεταξύ μας.

«Ότι κάνεις με την καρδιά σου, σου γυρίζει πίσω πολλαπλάσιο…»

Η εκδήλωση βράβευσης θα γίνει στις 9 Μαΐου (ημέρα Τετάρτη, 10.30 το πρωί έναρξη) στη Λευκωσία (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου).                                                                                       «Δεν υπάρχει τίποτε που δεν γίνεται γι’ αυτόν που θέλει να προσπαθήσει»  (Μέγας Αλέξανδρος)

Τα τρία  έργα  που έχουν πάρει τα τρία πρώτα βραβεία στην κατηγορία τους και είναι κατά σειρά:

1. Το βίντεο-σποτ που έγινε με τη συνεργασία των τεσσάρων σχολείων και βασίζεται σε ένα τραγούδι με στίχους που γράφτηκαν από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Καλονερίου-Μικροκάστρου και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας Α’ της Λευκωσίας ,μελοποιήθηκε σε ρυθμό καλαματιανό από τη μουσικό του Κυπριακού σχολείου και χορεύτηκε από τους μαθητές και των τεσσάρων σχολείων.

https://www.youtube.com/watch?v=JR_1ERZWo-0

2.Το διήγημα »Ο μαρτυρικός θάνατος του Ρήγα Φεραίου και των συντρόφων του» που είναι άμεσα συνδεδεμενο με ηρωικά και ιστορικά πρόσωπα της Σιάτιστας και της Λευκωσίας εκείνης  της εποχής.

ΔΙΗΓΗΜΑ Ο μαρτυρικός θάνατος του Ρήγα Φεραίου και των συντρόφων του

3.Το πρωτότυπο ηλεκτρονικό ημερολόγιο για το έτος 2018 με τη συνεργασία των  4 σχολείων. .Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε συνήθειες – έθιμα – ορόσημα των περιοχών που εδρεύουν τα 4 σχολεία, με έναν τρόπο μοναδικό, εμπνευσμένο από τα παιδιά.

Τέλος η εκπαιδευτικός του σχολείου Πραμπρόμη Σουζάνα με τον εκπαιδευτικό του Κυπριακού σχολείου Μάριο Χαραλάμπους, επιλέχτηκαν να εισηγηθούν στο 1ο συνέδριο του προγράμματος, που θα γίνει στη Λευκωσία στις 11 και12 Μαϊου το διδακτικό τους σενάριο  «Η τατσιά μας, η Κύπρος μας… ο Νικολός μας η Ελλάδα μας».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.