Σιάτιστα: Εγκαινιάστηκε, χθες Δευτέρα 5/3, η έκθεση με θέμα “Άγιος Λουκάς ο Ιατρός – Το μυστήριο της Θαυματουργίας” του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μάκη Βαρλάμη

6 Μαρτίου 2018
08:38
Κανένα σχόλιο

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα “Άγιος Λουκάς ο Ιατρός – Το μυστήριο της Θαυματουργίας” του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μάκη Βαρλάμη, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Την έκθεση εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Σισανίου κ Σιατίστης κ.κ. Παύλος μαζί με τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο. Το σπουδαίο αυτό εικαστικό έργο θρησκευτικού περιεχομένου είναι μοναδικό παγκοσμίως. Περιλαμβάνει έργα μεγάλων διαστάσεων, τα οποία αναφέρονται στην ζωή και το έργο του σύγχρονου αυτού άγιου της Ρωσίας.

Ο ίδιος ο εικαστικός Μ. Βαρλάμης έγραψε για το έργο του λίγο πριν ταξιδέψει στην αιωνιότητα (πέθανε σε ηλικία 75 ετών, στις 29/01/2016, έπειτα από βαριά ασθένεια):

«Οι παραστάσεις που παρουσιάζω στην ωραία ατμόσφαιρα της έκθεσης είναι αφιερωμένες σ’ έναν άνθρωπο που έζησε στα δύσκολα χρόνια της Ρωσίας με πολέμους, κακουχίες, εξορίες, βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Ένας μεγάλος γιατρός, Καθηγητής, που δε λύγισε, ούτε λιγοψύχησε, αλλά βρήκε το δρόμο της σωτηρίας στην ορθόδοξη εκκλησία και από απλός ιερωμένος έφτασε στο αξίωμα τού αρχιεπισκόπου και στη μεγαλύτερη δικαίωση του ανθρώπου να πλησιάσει το Χριστό, τον Κύριό μας και σαν θεοφόρος στην αγιοσύνη να χαρίσει με το χάρισμα της θαυματουργίας του σε χιλιάδες ανθρώπους παρηγοριά και λύτρωση.

 

 

Γ.Γ. Siatista-Info  

https://siatista-info.blogspot.com/2018/03/blog-post_6.html

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.