Κοζάνη: Ενέργειες για την επαναλειτουργία της Στέγης Ανηλίκων

6 Μαρτίου 2018
09:06
Κανένα σχόλιο

Παραδόθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο το κτίριο της Στέγης Ανηλίκου με προεδρεύoυσα την κ.  Εφέτη Μαρία Πετρίδου. Ο απολογισμός  και ο προϋπολογισμός έχουν  κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνεια ς και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι σε αναμονή η έγκριση του,  ώστε να λειτουργήσει και πάλι μετά από 7 χρόνια.  Η «Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Κοζάνης»,  όπως ονομάζεται , που έχει στην ευθύνη της την Στέγη Ανηλίκων κάνει ενέργειες για την επαναλειτουργίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πού είχε και έχει την ευθύνη για την φιλοξενία των ανήλικων παιδιών, τα οποία για διάφορους λόγους στερούνται το οικογενειακό τους περιβάλλον, και φιλοξενούνταν στην εν λόγω δομή.

Η στέγη έπαψε να λειτουργεί πριν από 7 χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων καθώς και ελλείψει  προσωπικού και οι όποιες ενέργειες έπεσαν στο κενό με αποτέλεσμα να κλείσει η Στέγη ανηλίκων που λειτουργούσε σε ένα αξιοπρεπές κτίριο , το οποίο βέβαια έχει υποστεί και τις συνέπειες από το κλείσιμο και εντεύθεν.

Αξίζει να σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2009 το τότε  διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κοζάνης, μετά τις κοπιαστικές πλην όμως άκαρπες προσπάθειες να βρει λύση στο πρόβλημα, αποφάσισε σε συνεδρίασή του στις 30 Οκτωβρίου την αναστολή της λειτουργίας της Στέγης Ανηλίκων από τις 6 Νοεμβρίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, που έχει κατέθεσε και  πρόταση για την λειτουργία της Στέγης Ανηλίκων, αναμένει την έγκριση του προϋπολογισμού για την φιλοξενία 15 παιδιών, αποτελείται  από την Μαρία Πετρίδου, Πρόεδρο  ΕΠΑΚ, Εφέτη  Δυτ. Μακεδονίας, Αικατερίνη Λιάνα, Αντιπρόεδρο, Παιδίατρο  Επιμελήτρια Β Παιδ/κής Κλινικής, Γ. Νοσοκομείου Κοζάνης,  Φωτεινή Καγιόγλου, Γραμματέα  ΕΠΑΚ, Δικηγόρο,  Αγάπη Αλτίνη, Ταμίας  ΕΠΑΚ, Επίκουρο Καθηγήτρια Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, Παναγιώτη Σαββουλίδη, τακτικό μέλος, Επιμελητή Ανηλίκων Κοζάνης, Αναστασία Πάτσιου, τακτικό μέλος, Κοινωνιολόγο και  Νικόλαο Τσακμάκη, τακτικό μέλος, Κοινωνικό  Λειτουργό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.