Εκδήλωση για το Project Management στο Γυμνάσιο Κρόκου Koζάνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου

7 Μαρτίου 2018
10:43
Κανένα σχόλιο

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Μανατζάροντας την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου» που εκπονεί κατά το τρέχον σχολικό έτος το Γυμνάσιο Κρόκου και το Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε δύο εκλεκτούς εκπροσώπους του P.M.I Greece, τον κ. Παντελή Χαραλαμπίδη και την κ. Ελισάβετ Γκολφινοπούλου σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο χώρο του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη θεωρητική παρουσίαση των όρων του project management, την εννοιολογική προσέγγισή του καθώς και τους στόχους και τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός project manager. Μέσω μιας κατατοπιστικής και ενδιαφέρουσας προσέγγισης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών, εμπεδώθηκαν οι έννοιες και σε δεύτερο στάδιο έλαβε χώρα ένα διαδραστικό παιχνίδι που παρακίνησε τους μαθητές να υποδυθούν το ρόλο του υποψήφιου project manager, προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος που έχουν αναλάβει.

Το όλο εγχείρημα, που αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται με τη μορφή αυτή σε ελάχιστα σχολεία ανά την Ελλάδα, κρίνεται πετυχημένο, γιατί διαπιστώθηκε η έντονη αλληλεπίδραση και η ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις φάσεις του προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Βόντσα Βασιλική, ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Κουρούς Ιωάννης, που υπήρξε καθόλη τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος υποστηρικτής και αρωγός του σχολείου, ο εκπρόσωπος του ΚΕΣΥΠ, κ. Σταμκόπουλος Θεόδωρος και ο εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε, κ. Μαστρανέστης Απόστολος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρόκου, κ. Μιχαηλίδη Απόστολο, για την άψογη συνεργασία όσον αφορά στην οργάνωση και την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης και στις κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρόκου για την ποικιλία εδεσμάτων που ετοίμασαν για τους φιλοξενουμένους μας.

Η Διευθύντρια

Δρ. Παπακώστα Αγνή

και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Γυμνασίου Κρόκου και του Παραρτήματος Άνω Κώμης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.