ΔΕΗ: Τρώγονται… μεταξύ τους οι συνδικαλιστές για το τροφείο των 6 ευρώ

8 Μαρτίου 2018
10:00

Στον αέρα… η συλλογική σύμβαση εργασίας καθώς ΓΕΝΟΠ και διοίκηση της ΔΕΗ δεν τα βρίσκουν για το τροφείο. Πυρά από σωματεία σε βάρος της συνδικαλιστικής ηγεσίας και του προέδρου της εταιρίας.

Το τροφείο των 6 ευρώ ημερησίως στους εργαζομένους της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00%προκαλεί κόντρες μεταξύ των συνδικάτων και της ΓΕΝΟΠ αλλά και με τη διοίκηση της δημόσιας εταιρίας.

Από την 1η Μαρτίου οι περίπου 18.000 εργαζόμενοι της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας βρίσκονται για πρώτη φορά χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας κι αυτό καθώς η Ομοσπονδία δεν έχει καταφέρει να κλείσει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρίας. Πηγές αναφέρουν ότι το κυριότερο σημείο τριβής είναι το περιβόητο τροφείο που εισπράττουν οι εργαζόμενοι με βάση την προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Εμμανουήλ Παναγιωτάκης με δηλώσεις του είχε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης παροχής προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τον τερματισμό της με την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ να έχει διαπραγματευτεί το «ψαλίδισμα» της στα 4 με 5 ευρώ ημερησίως. Κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στα σωματεία, όπως αυτό των διοικητικών υπαλλήλων (ΕΔΟΠ). Η ένωση με ανακοίνωσή της επικρίνει τόσο τη ΓΕΝΟΠ όσο και τη διοίκηση της εταιρίας: «Γιατί, όμως, φτάσαμε μέχρι εδώ; Οι ευθύνες βαραίνουν μόνο την «αριστερή» διοίκηση της ΔEΗ η οποία βεβαίως, φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί κρατά όμηρους το προσωπικό ή ανάλογες ευθύνες έχει και η ΓΕΝΟΠ; Η οποία για όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, όχι μόνο δεν ενημέρωσε για τις εξελίξεις, αλλά δεν πήρε πρωτοβουλίες προκειμένου να ασκήσουμε κάθε μορφή πίεσης, ώστε να υπογράψουμε Σ.Σ.Ε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ανάλογες αντιδράσεις εκδηλώνονται και από άλλα σωματεία της εταιρίας, αν και πληροφορίες θέλουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν μέχρι το επόμενο δεκαπενθήμερο με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πάντως συνδικαλιστές προβληματίζονται πως αν παραμείνει σε εκκρεμότητα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων τότε υπάρχει ο κίνδυνος οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ να ταυτιστούν με τη διεκδίκηση του τροφείου…

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr

7 σχόλια

  • Εδω για το γαλα τρωγονται δε θα τρωγονται για το τροφειο; ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ

  • Όχι ρε παιδιά τι πράγματα είναι αυτά? Κάντο εκεί στόγγυλο 10ρικάκι μιας και δε βγαίνει με τους μισθούς ψίχουλα που παίρνουν τα παληκάρια!
    Ιδιώτης…? Απαπαπαπαπα μακριά από μας.

  • Eironia kanoniki…..o kathenas me 5 galata fevgei apo kei mesa trofeio oso dunaton megalutero kai 2500euro to mina….kai ta paidia pou doulevoun 8mina 600 euro metavias oso gia tous ergolavikous autoi tzampa prepei na pigainoun kai ama theloun…..

  • Εγώ λέεω να διπλασιαστεί το τροφείο και να δοθούν αυξήσεις σε όλους. Έτσι θα χρεοκοπήσει και θα ξεπουληθεί πιο γρήγορα η ΔΕΗ.

  • Το τροφείο θέλουν να κοπεί αυτοί που παίρνουν ακόμα 2.500 το μήνα,υπάρχουν όμως και συνάδελφοι που παίρνουν 700 ευρώ.Αυτοί οι παππούδες που δουλεύουν στα 60 τους γιατί δεν φεύγουν?Φύγετε ρε να μπεί νέος κόσμος να δουλέψει.Φάγατε τόσα χρόνια με τις πελατειακές σας σχέσεις,με τις ψεύτικες ασθένειες,τις συνδικαλίστικές σας και τις παράνομες υπερωρίες σας!!Θέλετε να κοπεί το τροφείο αλλά θέλετε να σας διώξουν ανεβάζοντας το τυράκι απο 15000 σε 20000 ευρώ. Να φύγετε άντε σύνταξη…εσείς καταστρέψατε τη ΔΕΗ και αυτοί που παίρνανε μίζες.Τόπο στα νιάτα

  • Είναι ντροπή έξω να υπάρχει κόσμος να μην μπορεί να βγάλει πέρα και αυτοί να μαλώνουν για το τροφειο που περνούν με τόσους μεγάλους μισθούς! Ντροπή και αισχος ! ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗ?

  • Τρομερή πρόκληση για όλη την υπόλοιπη κοινωνία το τροφείο! 6 ευρώ την μέρα άλλοι δουλεύουν κανονικά τρίωρη ημιαπασχόληση για να τα πάρουν και αυτά πολλές φορές μαύρα χωρίς ένσημα, για να βγάλουν 200 ευρώ τον μήνα να ξαλαφρώσουν έστω και λίγο τις οικογένειες τους. Στους ΔΕητζηδες είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτά τα “ψιλά”. Αίσχος. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ πέρα, αυτά πληρώνουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.