kozan.gr: Αλλάζει η Κοζάνη. Θα «πέσουν», σε βάθος χρόνου, ευρωπαϊκές πινελιές στην πόλη. Δείτε τι λέει ο συγκοινωνιολόγος Θ. Βλαστός για την οδό Παύλου Μελά και γενικά για το νέο σχεδιασμό της πόλης (Bίντεο)

8 Μαρτίου 2018
13:29

Σαρωτικές αλλαγές στην πόλη της Κοζάνης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), προετοιμάζει ο Δήμος σε συνεργασία με τη μελετητική ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης, μίλησαν επί του θέματος οι Κώστας Δεσποτίδης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, και ο Θάνος Βλαστός συγκοινωνιολόγος. Υπάρχει ήδη έτοιμος σχεδιασμός για τις οδούς Ολύμπου και Αριστοτέλους, ενώ για την Παύλου Μελά (κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τις προτάσεις) ο κ. Βλαστός είπε: «το ιδανικό θα ήταν αυτός ο δρόμος που κόβει το ιστορικό κέντρο στα δύο, να πάψει να είναι ένα εμπόδιο στην επικοινωνία του πεζού ανάμεσα στις δυο πλευρές. Αυτός ο δρόμος θα πλακοστρωθεί κι η όλη του αισθητική θα είναι παρόμοια με αυτή του σχεδιασμού της πλατείας. Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο υπάρχουν πολλά σενάρια. Επιθυμία θα ήταν να μην περνάει τίποτα…».

 

ΔΙαβάστε αναλυτικά εδώ την υπό διαβούλευση πρόταση της μελετητικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου


ΔΙαβάστε αναλυτικά εδώ την υπό διαβούλευση πρόταση της μελετητικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

43 σχόλια

    • Η απόλυτη Καταστροφή γιά την Κοζανη με την κατάργηση
      στην αρχή 500 θέσεων στάθμευσης στό κέντρο με την κατάργηση 600 θέσεων στάθμευσης στην πλ. Λασάνη – ολύμπου Αριστοτε΄λους κλπ
      με την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ να περνουν τα αυτοκίνητα από το
      Κέντρο , με την πεζοδρόμηση της Π. Μελά

      θα επέλθη η Νεκρωση όλης της αγοράς των γραφείων
      των κατοικιών

      ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ??

  • Οι Αθηναίοι και το Μετσόβιο δεν έχουν ιδέα για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και τα θεωρητικά σχέδια στα χαρτιά τους θα μας κάνουν την καθημερινοτητα δύσκολη στην πράξη. Ήδη το κυκλοφοριακό είναι καθημερινό θέμα στην πόλη με τις προτάσεις σας θα το αποτελειωσετε καθώς η δυνατότητα περιφερειακης μετακίνησης των οχημάτων και οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης που θα χρειαστούν είναι ανέκδοτα

  • θα γεμίσει τους δρόμους με πεζούς και ποδηλάτες, θα την κάνει πιο νεανική, πιο ανθρώπινη, πιο χαρούμενη, και πιο δραστήρια. Θα της δώσει πραγματικές αναπτυξιακές προοπτικές.
    Πρωτού βγεις μια βόλτα με το ποδήλατο θα πρέπει να μπορείς να βγεις μια βόλτα με το καρατσάκι της λαϊκής ή του μωρού.Το
    ότι στην Ολλανδία κάθε σπίτι έχει και ένα βαρκάκι και μετακινεί-
    ται μέσω των καναλιών, δεν σημαίνει ότι μπορούμε και εμείς αύριο
    να γεμίσουμε βαρκάκια.

  • Αντιλαμβάνεστε ότι είναι σχέδιο δεκαετίας τουλάχιστον και οι αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν σε ένα απόγευμα?

    • Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΤΑΔΙΑ !!!

      ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΡΙΝ

      ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !!

      ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

      ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ 2.000 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ !!!

      ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ???

      ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ !!

    • Σε παρακαλω καθε πρωι που εχει κυκλοφοριακο ειναι πορτοκαλι και καθε Κυριακη που ειναι αδειοι δρομοι λειτουργουν και καθεσαι 5 λεπτα σε αναμονη πρασινου

  • Φρου φρου κι αρωματα. Οι ευρωπαικες πινελιες, η διεισδυση του αυτοκινητου,η διαστολη της Λασανη,η Π. Μελα και το Συνταγματικο πλαισιο, ολα υποτιμηση της νοημοσυνης του ΔυτικοΜακεδονα. Ρε δωστε λυσεις πρωτα περιφερειακων διαδρομων και παρκινγκ στο πολιτη κι αφειστε τις μπεσαμελ. Πας στη ΔΕΗ να τα σταξεις και σ εχουν μια ουρα εξω απ το κτιριο με -6 να παθαινεις ανακοπη ενω μεσα καθονται με κοντομανικο. Πας στη ΔΕΥΑΚ να πληρωσεις κτιριαρα γυαλινη αλλα κανενα παρκιγκ. Ο δρομος εκει καρμανιολα. Και μας μιλατε για γαλλικα αρωματα και φουλαρια.

  • Οι ηλικιωμένοι και αμεα θα ξετρελαθούν όταν θα αναγκάζονται να περπατούν εκατοντάδες μέτρα ή να πάρουν ποδήλατο..!!!

  • Ο,τι κ να πει κανεις γι αυτή τη δημοτική αρχή είναι λίγο!
    Κρίμα δυστυχώς κ τιποτ αλλο. Πολυ κρίμα για την πολη κ τον τόπο μας που διοικούν αυτοί οι ανεγκέφαλοι κ άσχετοι.
    Τους μετσόβιους περιμέναμε για να αλλάξει η πόλη μας… Κρίμα!

  • Για ακούστε καλά επιστήμονες, εδώ είναι Κοζάνη. 50 χρόνια χτίζουμε νόμιμα όπου γουστάρουμε, σκάμε με τη αμαξάρα παντου και μετά βρίζουμε αμά λάχει και το δήμο γιατί έχει κίνηση και δεν μας αρέσει η ρυμοτομία της πόλης.
    Θέλετε να κάνετε μακρόπνοα Σχέδια? Ας γελάσω…Στην Κοζάνη είστε. Ότι γουστάρει ο καθένας κάνει που έρχεται στην εξουσία αλλά και εμείς μη νομίζετε έτσι κάνουμε.
    Όλοι όταν μιλάμε μεταξύ μας λέμε πως θα μπορούσε να ήταν η Κοζάνη καλύτερα αλλά αν μας πεις να αλλάξουμε κάνουμε επανάσταση.
    Για αυτό σας λέω, τα σχέδια σας και σε άλλη πόλη!

    • Ξέρουν οι Μετσόβιοι από αυτά. Στην Αθήνα από τα 700 ρέματα μόνο τα 9 δεν έχουν μπαζωθεί. Να μην αναφέρω τα αυθαίρετα στην Πάρνηθα και τις φωτιές από τους οικοπεδοφάγους. Μην αγχώνεσαι για αυτό. Σε λίγο θα έχουμε και το κυκλοφοριακό της Αθήνας αν εφαρμοστούν αυτές οι κοστοβόρες μελέτες.

  • Είναι λίγοι επειδή πήραν τον κορυφαίο Βλαστό για να κάνει κυκλοφοριακό σχέδιο; Είναι ανεγκέφαλοι όπως τους λες άσχετοι για αυτό; Ψάξου λίγο καλύτερα και αν δεν καταλαβαίνεις δεν πειράζει, δεν περίμενε και κανείς κάτι περισσότερο

    • ΕΚΤΌς ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΛΑΣΤΟΣ !!!

      Θα καταστρέψει την Κοζάνη !!!

      Θα καταργήσει χιλιάδες θέσεις στάθμευσης .

      ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ

      ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ !!!

      ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

      ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΝΙΚΩΣ !!!

      ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ??

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ???

  • Τη νυν δημοτικη αρχη δεν θα τη ξαναψηφισω!
    Το σχεδιο ομως αυτο κινειται στην σωστη κατευθυνση.
    Η ενσταση μου ειναι οτι επρεπε ηδη να εχουν κατασκευαστει οι περιμετρικοι δρομοι!
    Η Παυλου Μελα ενωνει την πολη. Τουλαχιστον 15 χιλιαδες μετακινησεις πεζων εξυπηρετει.
    Ενω τα διερχομενα αυτοκινητα να ειναι 2000-3000 με το ζορι!

    • Τους μέτρησες τους πεζους ;;;

      Η πεζοδρόμηση της Π. Μελά και Τριανταφυλλίδη κλπ και

      η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ

      ΠΟΛΗ ΘΑ ΝΕΚΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ

      ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ πόλης >

      Θα εξοντώσει την πόλη !!!

  • Συμφωνώ με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.
    Όμως για να πετύχουν χρειάζεται περιφερειακός δακτύλιος.
    Χρειάζονται περιφερειακοί δρόμοι για να μπορείς να πας με το αυτοκίνητό σου οπουδήποτε χωρίς να περάσεις από το κέντρο.
    Απλά πράγματα. Δεν χρειάζεται να είσαι συγκοινωνιολόγος για να τα καταλάβεις.

    • Τα περισσότερα καταστήματα και σπίτια είναι στο κέντρο όμως και οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται από και προς τα εκεί. Γιατί να στραγγαλίσουμε το κέντρο;

  • Για να κάνεις οτιδήποτε στην Παύλου Μελά και το κέντρο θα πρέπει πριν, να συνδέσεις την άνω πόλη με την Καραμανλή όπου βρίσκονται τα σούπερ – μάρκετ και τα άλλα πολυκαταστήματα, μέσω της Αγίων Σαράντα και με έναν δρόμο της προκοπής. Δεν μπορώ να καταλάβω τόσα χρόνια γιατί δεν έγινε ένας τέτοιος δρόμος.

  • Πριν τις πεζοδρομήσεις, τις αναπλάσεις και όλα τα άλλα, η πόλη χρειάζεται Περιφερειακό Δακτύλιο. Όχι έργο ακριβό, πολυέξοδο, φαραωνικό. Έναν απλό δρόμο γύρω από την πόλη.

  • Επειδή και η σημερινή Δημοτική Αρχή φαίνεται πως δεν έχει κατανοήσει τη σημασία των περιφερειακών δρόμων, ας επισκεφθούν οι δημοτικοί άρχοντες τις ισοδύναμες με την Κοζάνη (πληθυσμιακά, οικονομικά, πολιτιστικά) πόλεις της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο) που μεθοδικά από χρόνια ολοκληρώνουν τους δικούς τους περιφερειακούς δακτυλίους και πολλά θα μάθουν.

  • Αλήθεια, με τη νότια περιφερειακή τι γίνεται… τριάντα χρόνια τη μελετούν, πότε επιτέλους θα την κάνουν;

  • οι … Μαυρογιαλούροι παλαιότερων εποχών έταζαν λίγα γεφύρια και λίγα ποτάμια,ήταν πιο εύκολα τα πράγματα τότε.

  • Ειναι πασιφανες οτι ο Δεσποτιδης κ ο Βλαστος ονειρευονται…Δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα στην Κοζανη αυτα που καθονται κ λενε!!!

    Ας ρωτησουν κ στον κοσμο που μενει στη Παυλου Μελα να δουνε τι εχουν να ακουσουν!!

  • Ωραίες ιδέες, έαν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν…Εδώ να δούνε το πρόβλημα στην ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ στο τμήμα του 3ου-4ου Δημοτικού, να “ανοίξει” το πεζοδρόμιο να μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Δεν χωράει ούτε ένα παιδί με την τσάντα του,αφήστε, έαν συνοδεύεται από γονέα και με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα, τα διερχόμενα, αλλά κυρίως με τα σκουπίδια, το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο!

  • Να ρωτήσω λίγο κάτι: σας αρέσει η πόλη έτσι όπως είναι; Αν ναι, τότε να το κοιτάξετε. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Δρόμοι στενοί, γεμάτοι λακκούβες, μπαλώματα και κάθε λογής κακοτεχνίες… Μποτιλιάρισμα σε καθημερινή βάση, θόρυβος, καυσαέρια, παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα… Δεν συνεχίζω άλλο, γιατί ούτε αύριο δεν θα τελειώσω.
    Μακάρι να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη, βιώσιμη και λειτουργική.

      • Πρώτον, δεν σας επιτρέπω να μου μιλάτε στον ενικό, γιατί δεν γνωριζόμαστε. Δεύτερον, το άιντε άιντε να πάτε να το πείτε αλλού και όχι σε μένα!!! Και τρίτον, με τις παραπάνω προτάσεις θα γίνει η πόλη μας καλύτερη, πιο βιώσιμη και πιο φιλική.

        • Δεν γνωριζόμαστε γιατί είμαστε 2 ανώνυμοι στο ίντερνετ, εκτός και αν δεν το αντιλήφθηκες. Μάλλον χειρότερη θα γίνει η κατάσταση, δες τι λένε και όλοι οι παραπάνω. Αν σε ενοχλεί ο ενικός καλύτερα μη γράφεις στο ίντερνετ.

  • Άσχετοι οι,του Δήμου γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ να κυκλοφορήσουν στο άθλιο δίκτυο σαν απλοί πολίτες με ακραία χρονοδιαγράμματα και σύγχρονες απαιτήσεις ζωής και βιοπάλης.Ζούνε σε άλλο κόσμο.
    Θα τα κάνουν χειρότερα.Τι να το κάνεις το πεντικιούρ όταν σαπίζει το ποδάρι?
    Ας οργανώσουν κανένα φεστιβάλ αριστερού κουκλοθέατρου καλύτερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.