Κοζάνη: Στα «μαλακά» έπεσε με την απόφαση δικαστηρίου ο ιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη τονίζουν οι εργαζόμενοι

8 Μαρτίου 2018
14:02

Σε δυο χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ την ημέρα και σε πρόστιμο 2000 ευρώ καταδικάστηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης ο ιδιοκτήτης των πρώην Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδης ύστερα από σχετική δικαστική διαδικασία για τα δεδουλευμένα Μαρτίου-Μαίου 2016. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης η Πρόεδρος των Εργαζομένων Εμπορίου και Τροφίμων Ν. Κοζάνης κ. Σούλα Καρανάτσιου. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι νοιώθουν απογοήτευση, αφού δεν δικαιώθηκαν ούτε ηθικά, καθώς ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε μεν αλλά με επιείκεια, ενώ ακόμη και μετά από σειρά δικαστικών αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων δεν μπορούν ούτε να ρευστοποιηθούν ως περιουσιακά στοιχεία τα σούπερ μάρκετ για τα οποία υπάρχει συντηρητική κατάσχεση. Εκείνο που ζητά το σύνολο των εργαζομένων είναι, όπως τόνισε η κα. Καρανάτσιου, να υπάρξει παρέμβαση από το εργατικό κέντρο και τους πολιτικούς της περιοχής να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης του ταμείου ανεργίας όχι μόνο στους 80 συνολικά πληττόμενους εργαζόμενους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών και οι αποζημιώσεις τους αλλά στους 1400 και πλέον εργαζομένους στην ίδια αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης 

3 σχόλια

  • Συναδελφισσα με τον ΑΝΕΡΓΟ Προεδρο του εργ.κεντρου μην περιμενεις ΤΙΠΟΤΑ γιατι η πορτες ειναι μονιμος ΚΛΕΙΣΤΕΣ. Αυτος ομως πληρωνεται κανονικοτατα””””’

  • Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν την πρόταση του νέου ιδιοκτήτη που διέσωζε τις θέσεις εργασίας τους ακολουθώντας την “συμπαράσταση”συγκεκριμένης συνδικαλιστικής οργάνωσης και δικηγόρων που κάνουν την δουλειά τους.Έτσι σήμερα εξακολουθούν άνεργοι παρακαλώντας για επιδόματα.Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.