Εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας την Πέμπτη 15/3

10 Μαρτίου 2018
11:34
Κανένα σχόλιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας απευθύνεται στους εργάτες και τους άνεργους, στους νέους και τις νέες, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, που παρακολουθούν τις επικίνδυνες εξελίξεις στη γειτονιά μας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Εξελίξεις που κρατούν αναμμένο το φυτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία, μετά και την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας αλλά και στην Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Λιβύη μέχρι και τη ΝΑ Ουκρανία.

Απευθύνεται σε όσους παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο με τις συνεχείς προκλήσεις, μέχρι και το πρόσφατο επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους στα Ίμια, αλλά και η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτών.

Όσα συμβαίνουν γύρω μας, χτυπούν κυριολεκτικά καμπάνες. Έχει ξεσπάσει ένας νέος κύκλος ανταγωνισμών ανάμεσα στα κυριότερα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις αστικές τάξεις της περιοχής για το ποιος θα κατακτήσει νέες θέσεις για τα δικά του μονοπώλια και τις στρατηγικές του επιδιώξεις. Είναι μέρος του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη των κερδών για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Βαδίζουμε στον ένατο χρόνο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να την ξεπεράσουν. Η κρίση του 1929 – 1932 θυμίζουμε ότι ξεπεράστηκε με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκρούονται ΗΠΑ, χώρες τις ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα. Παρεμβαίνουν και διεκδικούν μερίδιο καπιταλιστικές δυνάμεις όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, οι χώρες του Κόλπου.

Τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία, γιατί είναι κόμβος μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων και αποτελούν μεγάλη αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αξιοποιώντας τους τριγμούς που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στις σχέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ με την Τουρκία επιδιώκει να γίνει «σημαιοφόρος» της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Μετατρέπει όλη την Ελλάδα σε βάση εξορμήσεων για τις ΗΠΑ. Παραχωρεί νέες βάσεις και λιμάνια όπως της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης. Ξοδεύει 2,4 δις ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και είναι στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ. Συνεργάζεται με κράτη δολοφόνοι όπως το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό, το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η γεωπολιτική αναβάθμιση που «ευαγγελίζονται» δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του κεφαλαίου μερίδιο από το πλιάτσικο και τη λεία.

Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο της κοινής πάλης για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή για να ανατρέψουν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους. Μοναδική απάντηση είναι η συσπείρωση και δράση σε ένα ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σας καλούμε την Πέμπτη 15 του Μάρτη και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, να ακούσετε τις θέσεις του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς

ΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

ΠΕΜΠΤΗ 15/3/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΖΩΚΑΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.