Ταξιδευτές του θεάτρου: Παράσταση “Γυναίκα – λόγος αρχετυπικός”, την Κυριακή 18 Μαρτίου, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

14 Μαρτίου 2018
11:51
Κανένα σχόλιο

 

Στις Μυκήνες – Ο οίκος των Ατρειδών: Η εικόνα τύποις είναι καθώς πρέπει χάρη στη σιωπή της Κλυταιμνήστρας, που όμως αυτή τρέφει φίδια. Μέσα, μια φονική φωτιά σιγοκαίει από πάππου προς πάππου και μολύνει με ταραχή τον αέρα. Όλοι περιμένουν ανήσυχοι κάτι να γίνει, μια τιμωρία, για να σταματήσει το κακό.

Κι ο λαός του Άργους; Χτυπημένος από τον Τρωικό πόλεμο, που τον έσυρε ο Αγαμέμνονας επί 10 χρόνια, αποζητά μια ειρηνική ζωή. Το κακό που έσπειρε η βία στην οικογένεια των Ατρειδών, είναι ο καθρέφτης της Ελλάδας μετά τον Τρωικό και τον όποιο άλλο πόλεμο.

Η Κλυταιμνήστρα του Ι. Καμπανέλλη εξομολογείται τη ζωή της στο γιο της τον Ορέστη, μια ανάσα πριν τη σκοτώσει και ορθώνει λόγο αρχετυπικό ως γυναίκα και μάννα και καταγγέλλει τη βία και τον πόλεμο.

Ελάτε να τη συντροφέψουμε στην τελευταία της νύχτα.

Κοζάνη 14-3-2018

Γκουτζιαμάνη Γιάννα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.