kozan.gr: 2.800.000 € από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, μέσω Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, για την αξιοποίηση του Εμπορικού Πολύκεντρου του δήμου Εορδαίας

15 Μαρτίου 2018
11:17

Έγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό συμβούλιο Δ. Μακεδονίας, στην χθεσινή (14/3) του συνεδρίαση, στο Άργος Ορεστικό, η υποβολή πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο με τίτλο: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ», με προυπολογισμό ύψους 2.800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.. Σύμφωνα με την είσηγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, Π. Πλακεντά, που σας παρουσιάζει αναλυτικά το kozan.gr:Οι προσπάθειες περίπου μιας 20ετίας για την ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών του Εμπορικού Πολυκεντρου Πτολεμαΐδας δεν τελεσφόρησαν, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του έργου και του περιβάλλοντος χώρου και την μη αξιοποίηση ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Εορδαίας.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η ολοκλήρωση μέσω της δημιουργίας σύγχρονων κτιριακών υποδομών θα έχει τα εξής ωφελήματα για την τοπική κοινωνία:

  • Διατήρηση του χώρου της «Λαϊκής αγοράς» ως σημείο αναφοράς της πόλης.

  • Συγκέντρωση των διάσπαρτων δημοτικών υπηρεσιών, των δημοτικών επιχειρήσεων για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Εορδαίας σε κεντρικό με εύκολη πρόσβαση σημείο της πόλης.

  • Εξασφάλιση επαρκούς και σύγχρονου χώρου στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας.

  • Αναβάθμιση του χώρου για την εξυπηρέτηση κεντρικών εμπορικών και δημόσιων λειτουργιών καθώς και λειτουργιών πολιτισμού και αναψυχής.

  • Συγκέντρωση δημόσιων αλλά και ιδιωτικών υπηρεσιών, κοινωφελών φορέων και συλλόγων σε κεντρική θέση της πόλης.

Πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής λοιπόν, κατόπιν συνεννόησης και διαβούλευσης που προηγήθηκε με την Δημοτική Αρχή η οποία εξέφρασε το συγκεκριμένο αίτημα το οποίο αποτελεί καθολική απαίτηση τόσο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των πολιτών του Δήμου Εορδαίας, είναι η αξιοποίηση μέσω αναβάθμισης του Πολυκεντρου, με μακροπρόθεσμο στόχο μεταξύ άλλων και την βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής”.

kozan.gr

14 σχόλια

  • Ο ΕΚΟΛΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ,ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΡ.

  • ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ?? Τι τον περασατε το Τοπικο Πορο ???
    αντι να δωσετε για τους πολιτες της Δυτικης Μακεδονιας που πασχουν απο καρκινο και χρειαζονται βοηθεια. πρεπει ο κοσμος να κανει ερανο να καλυφτουν ??

    • Ο Τοπικός Πόρος δεν είναι κοινωνικό βοήθημα. Δίνεται από την ΔΕΗ κυρίως για έργα προστασίας του περιβάλλοντος.

      • Κατ αρχας δεν ειναι Τοπικος Πορος αλλα Ειδικο Αναπτυξιακο Προγραμμα. Κατα δευτερο αυτο που γραφεις δν υπαρχει πουθενα. Θα μπεις να διαβασεις το τι ειναι το ΕΑΠ κ το τι εργα και προμηθεις καλυπτει κ επειτα θα τοποθετηθεις.

        Εργο ζωτικης σημασιας για την πολη η οποια εχει δωσει τοσα την ΔΕΗ και μπραβο στον Πλακεντα και τον Καρυπιδη που δινουν ενα κομματι του ΕΑΠ για το συγκεκριμενο.

        • Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΕ/ τμ. Δυτικής Μακεδονίας κατανοεί την αναγκαιότητα, στην πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η τοπική αυτοδιοίκηση να αξιοποιεί μέρος του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και για μικρά έργα καθημερινότητας. Οφείλει όμως να επισημάνει, ως θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας, ότι ο κατακερματισμός του Τοπικού Πόρου σε μικρής και σημειακής εμβέλειας έργα καθημερινότητας, αποδυναμώνει τη δυναμική που μπορεί να δημιουργηθεί σε περιφερειακό επίπεδο, υποκαθιστά τις υποχρεώσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης απέναντι στην τοπική κοινωνία και βεβαίως, υπονομεύει τον ρόλο για τον οποίο έχει θεσμοθετηθεί.

  • Μιλάμε για πολύ ανάπτυξη !!!!!!!11
    Αντι να διμηουργουμε θεσεις εργασίας δινουμε τα χρηματα σε εργολάβους-συνεργατες
    Η ΔΕΗ ειναι η Νοvartis της Περιφερειας μας (ολα τα χρόνια οχι μονο τωρα)

    Αποκατάσταση των ορυχείων και επαναπόδωση στον κόσμο θα γίνει ??

  • Ο τοπικός πόρος ντουβάρια για τους πολίτες της εορδαιας χωρίς αναπτυξιακή προοπτική χωρίς ελπίδα από μια ΔΕΗ που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της
    Εκλογές έρχονται πρέπει κάτι να γίνει με τα λεφτά του Δήμου ο Πλακετάς πολιτική και προβολή Δήμαρχε κοιμάστε Γιαυτό θα σας ανεβεί στο σβέρκο
    Να δούμε ποτέ θα τελειώσει

  • Ας γίνει το έργο και μετά χαιρομαστε. Αλλά σε προεκλογικη περίοδο εκμεταλλευονται την θεση στην οποία διοριστηκαν, για να διαιωνίζουν την κομματοκρατια και τον παραγοντισμο.και και ο σωζων εαυτόν σωθητω…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.