Πρόσληψη 1.000 συμβασιούχων υπαλλήλων από τη ΔΕΗ – Θα απασχοληθούν κυρίως στους διακανονισμούς οφειλών

15 Μαρτίου 2018
13:10
Κανένα σχόλιο

Την ώρα που ετοιμάζεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για περίπου 200 άτομα των υπό πώληση λιγνιτικών μονάδων, η ΔΕΗ προωθεί παράλληλα μπαράζ προσλήψεων προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις για την κάλυψη αναγκών στα ορυχεία, την παραγωγή και την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι προκηρύξεις θα γίνουν τμηματικά από τις αρμόδιες διευθύνσεις της ΔΕΗ και θα αφορούν στο σύνολό τους περίπου 1.000 άτομα για όλη την Ελλάδα.
Για τη δημοσίευση των προκηρύξεων αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η σχετική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των ατόμων που θα προσληφθούν, ένας σημαντικός αριθμός θα είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μοναδικό επιπλέον προσόν – πέραν του τίτλου – τη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Αυτό το προσωπικό θα απασχοληθεί, κυρίως, στους διακανονισμούς της ΔΕΗ τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό η εισπραξιμότητα των οφειλών προς τη ΔΕΗ τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να προσεγγίζουν τα 3 δις ευρώ και οι πιέσεις στη ρευστότητα της επιχείρησης να είναι ασφυκτικές.
Όμως οι συνέπειες αυτής της κατάστασης επεκτείνονται και στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων της ΔΕΗ, όπου οι ουρές είναι τεράστιες και οι διαπληκτισμοί μεταξύ πολιτών και υπαλλήλων της επιχείρησης συνεχείς.

Ανοικτά και το απόγευμα τα καταστήματα της ΔΕΗ

Πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο τα καταστήματα της επιχείρησης να λειτουργούν και το απόγευμα προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες που θέλουν να κάνουν διακανονισμό των οφειλών τους.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «χρειαζόμαστε νέα παιδιά με έναν υπολογιστή που θα μπορούν γρήγορα και αποτελεσματικά να κάνουν αυτούς τους διακανονισμούς».
Όπως φαίνεται, λοιπόν, το σχέδιο αυτό του κ. Παναγιωτάκη θα γίνει σύντομα πράξη μέσω των προκηρύξεων για την πρόσληψη προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις.
Με τις νέες προσλήψεις θα επιλεγούν:
•    Διοικητικοί υπάλληλοι με πτυχίο ΑΕΙ ή δίπλωμα ΙΕΚ. Θα ζητηθούν δύο ειδικότητες: ΠΕ Υπάλληλοι Γραφείου και ΔΕ Υπάλληλοι Γραφείου. Το μοναδικό προσόν που απαιτείται – πέραν από τον τίτλο σπουδών – είναι η γνώση χειρισμού Η/Υ. Αυτό το προσωπικό θα απασχοληθεί, κυρίως, στους διακανονισμούς της ΔΕΗ στην Αττική και την περιφέρεια.
•    Τεχνικό προσωπικό για την ενίσχυση των ορυχείων και στα σταθμών παραγωγής σε όλη τη χώρα. Θα ζητηθούν πτυχιούχοι ΑΕΙ –ΤΕΙ, κυρίως, όμως, απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικεύσεων. Αυτές, κατά κύριο λόγο, είναι: ΔΕ Μηχανοτεχνικοί, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών, ΔΕ Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων, ΔΕ Τεχνίτες Ορυχείων κλπ. Για όλες τις ειδικότητες θα απαιτηθεί άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά από τις διευθύνσεις της ΔΕΗ και τους σταθμούς παραγωγής. 
Δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν οι υποψήφιοι ηλικίας 18 – 65 ετών.
Για την επιλογή του προσωπικού θα τηρηθούν τα κριτήρια που προβλέπονται στο νόμο 2190/94 και συγκεκριμένα: Χρόνος ανεργίας, εμπειρία, κοινωνικές ιδιότητες, αριθμός ανηλίκων τέκνων, βαθμός τίτλου σπουδών.

www.worldenergynews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.