kozan.gr: Γέμισε συνταξιούχους το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος Συνταξιούχων ΟΤΕ Δυτικής Μακεδονίας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

15 Μαρτίου 2018
19:13

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος Συνταξιούχων ΟΤΕ Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15/3 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, παρουσία του ταμία του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων-Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτη Φωτεινόπουλου, του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής, κ. Γιώργου Κουτσιμπογεώργου, καθώς και του πρόεδρου του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης, Άγγελου Βουκάντση. Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Συνταξιούχων ΟΤΕ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Λευτέρης Μεταξιώτης, όπου εισηγήθηκε τα θέματα του διοικητικού απολογισμού και του προγραμματισμού δράσης έτους 2017, τα οποία εγκρίθηκαν από το σώμα με απόλυτη ομοφωνία.

Ο κ. Μεταξιώτης στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως οι μνημονιακές πολιτικές και οι περικοπές των συντάξεων, αλλά για την υγειονομική περίθαλψη. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κ.κ. Φωτεινόπουλος, Κουτσιμποεγεώργος όπου ενημέρωσαν τον κόσμο για την αγωγή που έχει κάνει ο σύλλογος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων τους.

Η τακτική περιφερειακή γενική συνέλευση του Περιφερειακού τμήματος συνταξιούχων ΟΤΕ Δ.Μ. ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε το ως κατωτέρω ψήφισμα-πρόταση, για τη Γ.Α.Σ. του Π.Σ.Σ.Τ.-Ο. ΟΤΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μάιου στην Αθήνα και αξιώνει τα θέματα αυτά να συζητηθούν, να υιοθετηθούν και να συμπεριληφθούν στο ψήφισμα της:

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Να διεκδικήσουμε την έκδοση υποσχετικού μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης, λήξης για όλες τις περικοπές που έχουμε υποστεί με όλους του σχετικούς νόμους οι οποίοι αγγίζουν τα ακραία όρια της αντισυνταγματικότητας.

Να θεσμοθετηθεί ο οικογενειακός γιατρός και η ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και δικαίωμα επιλογής των ιατρών ειδικοτήτων.

Να επανέλθει η οδοντιατρική περίθαλψη.

Να συμβάλουμε όπου και όσο μπορούμε να στηριχθούν οι φορείς υγείας και να περιορίσουμε την ταλαιπωρία και τον πόνο των ασφαλισμένων μελών μας.

Να επιδιώξουμε τη βελτίωση των διατάξεων του ενιαίου κανονισμού περιθάλψεως υγείας.

Την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα ταμεία μας από το κούρεμα των αποθεματικών του.

Τη βελτίωση των παροχών σε χρήμα και σε είδος.

Την υγιή και επαρκή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών οργανισμών με υγιείς πόρους.

Την διεκδίκηση επιδόματος θέρμανσης.

Τη συμμετοχή στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού των συνταξιούχων.

Τη σύμπραξη με το δημόσιο ή ιδιώτες παρόχους για τη σύσταση και λειτουργία κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Την κατάργηση του άρθρου 27 του Ν. 4331 Στρατούλη και τη με νομοθετική ρύθμιση και ψήφιση ειδικού νόμου για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, ως ειδικού σκοπού οργανώσεις και αναγνώριση του κινήματος συνταξιούχων ως κοινωνικό φορέα.

Την ένταξη στο εθνικό σύστημα υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών.

Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των οργανώσεων των συνταξιούχων με την προσθήκη σχετικής διάταξης στον ν. 4387/2016.

Τροποποίηση των άρθρων 10 παρ.11 και 12 παρ. 3, για αλλαγή ονομασίας του Σωματείου από Περιφερειακό Τμήμα Κοζάνης, σε Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε  ομόφωνα από τη Γ.Σ.

Θανάσης Τέγος



Ένα σχόλιο

  • Τίποτα άλλο δεν θέλετε;;
    Για την εθελούσια πού πείρατε 100.000 χιλ ευρώ ο καθένας δεν μιλάτε;;
    Θέλετε να σας κάνουμε και τα δόντια για να τρώτε !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.