Συνδικάτο Οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V η πανελλαδική πανοικοδομική απεργία

15 Μαρτίου 2018
21:45

Δελτίο Τύπου για την επιτυχία της πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας

Στην Κοζάνη σήμερα πραγματοποιήθηκε με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V η πανελλαδική πανοικοδομική απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων χαιρετίζει την συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία. Η πανοικοδομική απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή που εκφράστηκε με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα πιο συγκεκριμένα μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της εργοδοτικής οργάνωσης του κλάδου στην οδό Πινδάρου. Εκεί οι οικοδόμοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αφού απαίτησαν την απομάκρυνσή τους -όπως και έγινε- αντιπροσωπεία τους μπήκε στο κτίριο και συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργοδοτών.  

Ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Γιάννης Τασιούλας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι παρουσίασαν στους εργοδότες το σχέδιο για την υπογραφή της ΣΣΕ και ότι συμφωνήθηκε να γίνει τις επόμενες ημέρες νέα συνάντηση.

Στη συνέχεια με πορεία οι οικοδόμοι έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση προκειμένου να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις και λύση για το θέμα των «υπέρ αγνώστων ενσήμων». Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας απουσίαζε, γεγονός που κατήγγειλαν οι οικοδόμοι.

Η πανελλαδική μας απεργία είναι η απόφασή μας να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, τα άθλια μεροκάματα, το κλέψιμο της Ασφάλισης, τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ασφάλειας, για την προστασία της υγείας μας.

Είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και τα παραμύθια της, που έχει εξοπλίσει τη μεγαλοεργοδοσία με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους, που αρνείται να πάρει μέτρα για την προστασία των ανέργων, για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Που κοροϊδεύει τους οικοδόμους, εδώ και ένα χρόνο, με το ζήτημα των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων, παρότι έχει δεσμευτεί, όχι για να μας κάνει τη χάρη, αλλά γιατί εδώ πρόκειται για δικά μας ένσημα.

Που στα λόγια καθησυχάζει, υπόσχεται, αλλά στην πράξη το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα των λίγων, πώς θα διασφαλίσει συνθήκες με εργάτες φθηνούς, με φθηνή ασφάλιση για να έρθουν οι περιβόητες “επενδύσεις” που θα ανοίξουν τη δουλειά στις Κατασκευές.

Είμαστε εδώ, στο δρόμο του αγώνα, γιατί τώρα έχουμε περισσότερη πείρα, μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα. Γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, μέσα στους χώρους δουλειάς, τι εννοούν κυβέρνηση και αφεντικά όταν μιλάνε για ανάπτυξη που για να μας μπερδέψουν τη βαφτίζουν “δίκαιη”.

Όλοι στο συλλαλητήριο Πέμπτη 22 Μάρτη στις 8:00μμ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Κοζάνη 14/3/2018

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.