kozan.gr: Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 16/3, στην Κοζάνη, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Το Ιδιωματικό Θέατρο στην Ελλάδα» (Βίντεο & Φωτογραφίες)

16 Μαρτίου 2018
19:17

Σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου ξεκίνησε στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Το Ιδιωματικό Θέατρο στην Ελλάδα», με σκοπό την αναγνώριση και τη διάδοση του Ιδιωματικού Θεάτρου, καθώς και την επικοινωνία των ανά την Ελλάδα θιάσων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών που ασχολούνται με αυτό. Το Θεατροδρόμιο Κοζάνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να θεσμοθετήσει και να διοργανώσει ένα Ετήσιο Συνέδριο, προκειμένου να αναδείξει αυτήν την άγνωστη πτυχή του τοπικού πολιτισμού. Επιπλέον, μέσω του Συνεδρίου θα κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε το Ιδιωματικό Θέατρο να συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι των παρακάτω θεατρικών ομάδων:
• Θεατροδρόμιο Κοζάνης
• Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ολύμπου Καρπάθου
• Κερκυραϊκή Σκηνή
• Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ»
• Θεατροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης
• Συμιακό Θέατρο
• Θεατρική Ομάδα Αδελφότητας Κρητών Ρόδου
• Θέατρο τση Ζάκυθος
Εισηγητές είναι επιστήμονες κύρους
1. Κώστας Γεωργουσόπουλος ( Πανεπιστήμιο Αθηνών)
2. Βαρτζελιώτη Γωγώ, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
3. Μάργαρη Ζωή Δρ, Εντεταλμένη ερευνήτρια, Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας – Ακαδημία Αθηνών
4. Μητράκας Κώστας, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπι-στήμιου, τίτλος διατριβής: «Το Καρναβάλι των Μακεδνών: Χώρος, Τελετουργία, Θεατρικές Διαστάσεις»
5. Ντίνας Κώστας, Καθηγητής Γλωσσολογίας – Ελληνικής Γλώσσας και Διδακτικής της, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
6. Πούχνερ Βάλτερ, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Θεατρικών Σπου-δών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
7. Μηνάς Κωστής (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
8. Καραχισαρίδης Γιάννης (Σκηνοθέτης – Αθήνα)
9. Αντώνογλου Μανώλης (Σκηνοθέτης – Σύμη)
10. Χαλκιάς Αντώνης (Σκηνογράφος – Κάρπαθος).
Συνδιοργανωτες είναι ο: Δήμος Κοζάνης, το
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, η Κοβεντάρειος δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης, ο σύλλογος φίλων δημοτικής βιβλιοθήκης. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του
υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.

Θανάσης Τέγος


7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.