Όταν κάποιοι κάνουν αγώνες εκ του καναπέως (του Ν. Κωτίδη)

18 Μαρτίου 2018
06:37

(Συμπεράσματα, κρίσεις, και σκέψεις μετά από μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μετά το τέλος ενός Δημοτικού Συμβουλίου) 

Παρακολούθησα προχθές (16-03-2018) με μεγάλη υπομονή και προσοχή το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας, με θέμα την φημολογούμενη « Συγχώνευση / Κατάργηση » του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ με έδρα την Πτολεμαΐδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή γιατί πρόλαβε να ενημερώσει και να δώσει το «στίγμα» που θα ακολουθήσει αυτή (Δημοτική Αρχή) στην απευκταία περίπτωση που υλοποιηθούν οι φήμες για την « Συγχώνευση / Κατάργηση » του τμήματος της Μαιευτικής.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε ο πρύτανης του ΤΕΙ κος Γκανάτσιος για να μην χρησιμοποιήσω ακόμη πιο σκληρή κριτική. Είχε ένα μόνο θετικό ο κος Γκανάτσιος, ότι παρευρέθηκε και δεν ήταν απών ή προσκολλιώμενος (όπως πιθανόν να ήταν ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Μαμάτσειου / Μποδοσάκειου), βέβαια δεν γνωρίζω αν είχε προσκληθεί, για να μην τον αδικήσω τον άνθρωπο. Αλλά ας επιστρέψουμε στον κο Γκανάτσιο ο οποίος μετά την τοποθέτησή του και τις αρχικές ερωτήσεις που του υπέβαλλαν, απάντησε σε όσες ήθελε, σε πολλές μάλιστα ειρωνευόμενος ή προβάλλοντας σε υπέρμετρο βαθμό την προσωπικότητα του και αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στην λέξη Πτολεμαΐδα, αντικαθιστώντας την με «για το καλό του ΤΕΙ Κοζάνης», ή με «για το συμφέρον της Δυτικής Μακεδονίας». Στην συνέχεια ως γνήσιος Σούρδος που είναι, (υπερηφανεύτηκε μάλιστα για την καταγωγή του, και μπράβο του). Μπαινόβγαινε στην αίθουσα χωρίς να ακούσει όλους όσους τοποθετήθηκαν και δεν ήταν λίγοι, που φυσικά υπέβαλλαν και αυτοί απορίες και ερωτήματα προς τον ίδιο, και δεν πήραν απάντηση. Ως γνήσιος λοιπόν Σούρδος απαξίωσε την Πτολεμαΐδα και τους Πτολεμαϊδιώτες όπως χρόνια τώρα κάνει κάθε Σούρδος.

Το σύνολο των ομιλητών περιορίστηκε στην ανακύκλωση των ήδη από την αρχική εισήγηση του Δήμαρχου Σάββα Ζαμανίδη θέσεων, και που οι περισσότεροι σκοπό είχαν στο «να βγούνε στο βήμα»!!!! Φυσικά για προσωπική προβολή ή ακόμη και επιχειρηματική θα μπορούσα να πω. Μικρή εξαίρεση υπήρξε η τοποθέτηση της κας Ιωάννας Ανδρονικίδου, που έβαλε πολλά πράγματα στη σωστή τους βάση. Όμως την όλη της παρουσία, χάλασε η φραστική επίθεση στον περιφερειάρχη κο Θεόδωρο Καρυπίδη και η αποχώρησή της. Είναι κρίμα η δυναμική κατά τα άλλα κα Ανδρονικίδου να εκστομίζει «λαϊκίστικες εκφράσεις» και να αμαυρώνει την εικόνα της.

Μέσα στις θετικές τοποθετήσεις ήταν αυτή του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη που αναφέρθηκε με στοιχεία στο θέμα και την προοπτική που μπορεί να υπάρξει, πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο με προοπτικές. Περίμενα με αγωνία και λαχτάρα να δω την τοποθέτηση γνωστού Πτολεμαϊδιώτη που όταν στην τοπική εφημερίδα ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ στις 14-03-2018 και στην στήλη «τα παραπολιτικά του παλμού», η εφημερίδα αναφέρθηκε σχολιάζοντας «Θέλετε & ΤΕΙ στα Καϊλάρια» (βλέπε εικόνα 1) για τον πρύτανη Στέργιο Γκανάτσιο, ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την εικόνα και έγραψε ένα αντιπολιτευτικό κείμενο προς την παρούσα Δημοτική Αρχή και κυρίως προς τον Δήμαρχο ζητώντας τον να παραιτηθεί, συγκεντρώνοντας αρκετά «μου αρέσει». Όμως ο κύριος αυτός δεν τόλμησε να έλθει και να τοποθετηθεί στο προχθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά παρέμεινε αγωνιζόμενος «εκ του καναπέως»…… Φυσικά το ίδιο έπραξαν και αρκετοί από αυτούς που έβαλαν «μου αρέσει» κάτω από την ανάρτηση του. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους «αγωνιστές εκ του καναπέως» να εμφανίζονται μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσβάλλοντας ενίοτε όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για θέματα της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας. Γιατί «τρελλούς», «άσχετους» και άλλα πολλά μας χαρακτήριζε ο κύριος αυτός όταν αγωνιζόμασταν με τον ευπατρίδη ιατρό Σωκράτη Βουνοτρυπίδη για Νομαρχία Εορδαίας. Αργότερα (ως πρόεδρος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ), μαζί με τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, δίναμε την μάχη μας να μην σβήσει ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ο κύριος αυτός όπως και άλλοι ομοϊδεάτες του «αγωνιζόμενοι εκ του καναπέως», ήταν και πάλι απόντες, και μας πολεμούσαν με τους πιο χυδαίους τρόπους. Στη συνέχεια ήρθε το θέμα της κατεδάφισης των ιστορικών κτηρίων της ΛΙΠΤΟΠ. Σωστά προβλέψατε και πάλι απόντες από τις μάχες αλλά «αγωνιζόμενοι εκ του καναπέως».

Φτάσαμε λοιπόν συνδημότισσες και συνδημότες στο τέρμα, δεν έμεινε ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Η Κοζάνη και να μην το παίρνει από την Πτολεμαΐδα. Φτάσαμε στο σημείο που δεν έχει πιο πέρα….. μαζί με την Κοζάνη. Αρκετά τραβήξαμε και τραβάμε δεκαετίες τώρα από τον στραγγαλισμό της Κοζάνης. Δεν θέλουμε πλέον αυτήν την σχέση….. Μακριά, χώρια και αγαπημένοι!!!! (Αν ποτέ μπορεί αυτό να γίνει). Επειδή κάθε φορά φτάνουμε στο σημείο να παλεύουμε να κρατήσουμε κάτι που χρόνια είχαμε και άδικα μας το αφαιρούν…

Επειδή φτάνουμε στο παραπέντε να προσπαθούμε να κρατήσουμε κάτι, κάνοντας ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, άντε και μια συγκέντρωση ή μια πορεία, και στην συνέχεια να λέμε αγωνιστήκαμε ……Αλλά ήταν πολιτική απόφαση και να χάνουμε σχεδόν ΠΑΝΤΑ. Προτείνω (μιας και σε λίγες εβδομάδες κατατίθεται το νομοσχέδιο για τον νέο Καλλικράτη), την «αποκόλληση από την Κοζάνη» και την δημιουργία ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, (με τα ίδια δικαιώματα όπως αυτά της Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών). Είναι ότι δικαιότερο μπορεί να συμβεί σήμερα. Δεν γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της περιφέρειας να μην αποτελεί ξεχωριστή ενότητα την στιγμή που πολύ μικρότεροι δήμοι μέσα στην περιφέρεια έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Με την δημιουργία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ θα έχουμε πλέον 2 βουλευτές που θα ξέρουμε επιτέλους ότι είναι της ΕΟΡΔΑΙΑΣ και θα αγωνίζονται για την ΕΟΡΔΑΙΑ.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ, δεκάδες ή και εκατοντάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Εορδοί θα λυθούν.

Εύχομαι να δει θετικά ο Δήμαρχος Εορδαίας την πρόταση μου και να καταθέσει την σχετική αίτηση προς το υπουργείο εσωτερικών.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 18-03-2018
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗΣ
Πρώην πρόεδρος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Και αθεράπευτος ενεργός πολίτης

13 σχόλια

  • Μ’ αυτά κι με τ’ άλλα, η εκπαιδευτική πολιτική της ανώτατης εκπαίδευσης κατάντησε να εξαρτάται ως τοπικιστικό θέμα από δημάρχους, περιφερειάρχες, σουβλατζήδες και μεσίτες.

    Όχι 8 χρόνια μνημόνιο, αλλά ούτε 80 δε μας φτάνουν για να γίνουμε επιτέλους ευρωπαίοι.

    Ο κ. πρύτανης δε, έχει κι άλλα μαλλιά να ξέσει μέσα στο μπακάλικο που διοικεί(;).

    Το τραγικό για τη χώρα είναι ότι στους χαλαιπούς καιρούς που βρίσκεται, η τύχη της διαχειρίζεται (τοπικά και κεντρικά) από ανθρώπους που σε μια δυτική χώρα δε θα ήταν ούτε στο περιθώριο της κοινωνίας…

    • Το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοια άτομα θεωρούν ότι έχουν υγιή σκέψη με τέτοιες μικρότητες και βγαίνουν και τις γράφουν..

  • Ρατσιστικό και διχαστικό κείμενο … ο συντάκτης αντιμετωπίζει τους συντοπίτες του Κοζανίτες απαξιωτικά και με κρυφό μίσος … κρίμα… άλλωστε είναι βολικό την ανικανότητά σου να αλλάξεις την μοίρα σου να την φορτώνεις σε άλλους «κακούς» που δε σε αφήνουν να προκόψεις… τούτων δοθέντων και πολύ άντεξε ο πρύτανης …

  • Τα καιλιάρια σε 15 χρονια από σήμερα θα είναι κωμόπολη συνταξιούχων της ΔΕΗ. Οι εμμονές και η μεγαλομανία του συντάκτη του κειμένου εξηγεί γιατί αυτό θα υλοποιηθεί και συντομότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.

  • Σε ποια εποχή ζεις ”κειμενογράφε”, ξύπνα ο κόσμος αλλάζει οι αποστάσεις μίκρυναν και συ είσαι στον μικρόκοσμο σου.

  • Ο καναπές
    Του καναπέ.

    Από πότε του κανα-πέως;

    Τα ελληνικά σας είναι φτωχά, πολύ φτωχά όπως οι απόψεις σας…

  • Αν είναι να συνεχίσουμε τις πολιτικές που μας έβαλαν στα μνημόνια τότε 200 χρόνια μνημόνια δεν αρκούν για αυτόν τον τόπο.
    Αν είναι να φορολογούμαστε για να συντηρούνται τα σουβλατζίδικα και οι γκαρσονιέρες τότε 40 μνημόνια είναι πολύ λίγα.
    Το κείμενο μόνο από ενεργό πολίτη δεν είναι γραμμένο. Βρίθει τοπικισμού και η έλλειψη ρεαλισμού είναι τρομερά εμφανής.
    Ο κύριος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, τι μας έφτασε στο τέλμα και θέλει να συνεχιστούν οι μικροπολιτικές και τα ΤΕΙ που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν ψηφοθηρικούς σκοπούς.
    Κατά τα άλλα μας φταίνε οι κακοί οι σούρδοι…

  • ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ.ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΣΤΟ 2018 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΙΩΤΕΣ Κ Η ΠΑΛΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΘΑ ΕΠΑΥΕ,ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ.ΚΡΙΜΑ

    • Τίποτα δεν μάθατε μετά από 8 χρόνια κρίσης..
      Με τέτοια μυαλά σαν τα δικά σου μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος ρε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.