Από την Δημόσια Διαβούλευση στην Δημόσια Χειραγώγηση (με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση* για το Σκοπιανό στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης) -Οι πολίτες δεν είναι πιόνια (των Θ. Παπαδόπουλου και Κ. Παπακυρίλλου)

20 Μαρτίου 2018
10:03

Αυτό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018 από τους διοργανωτές της εκδήλωσης για το Σκοπιανό που σύμφωνα με την αφίσα της εκδήλωσης ήταν μία εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης!!! Μόνον αυτό δεν ήταν. Αντιθέτως ήταν μία προσπάθεια χειραγώγησης απέναντι σε ένα σώμα που στο μεγαλύτερο του μέρος ήταν άφωνο. Απλοί θεατές!!!(υπήρχε μονόλογος εισηγήσεων, ενώ οι παρευρισκόμενοι πολίτες είχαν «δικαίωμα» μόνο για ερωτήσεις…)

Σε αυτήν την ασχήμια αντιδράσαμε και αποχωρήσαμε από την εκδήλωση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οπισθοδρομικές πρακτικές που οι διοργανωτές προσπάθησαν να μας επιβάλουν.

Οι όποιες λεκτικές αντεγκλήσεις που έλαβαν χώρα, είχαν από το μέρος μας ως στόχο να επαναφέρουν στην κανονικότητα τους διοργανωτές της εκδήλωσης, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατόν λόγω της αδικαιολόγητης εμμονής τους.

Ακόμη η στάση μερικών αυτοδιοικητικών που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν έως και προκλητική απέναντι μας. Την επόμενη φορά να είναι πολύ προσεκτικοί. Δεν θα τους χαριστούμε και δεν θα τους ανεχτούμε.

Η προσπάθεια να μας χρεώσουν την αποχώρηση του Μητροπολίτης μας κ.κ. Παύλου, από την εκδήλωση, ήταν δείγμα του πανικού που κυρίευσε τους διοργανωτές. Βέβαια έπεσε στο κενό όπως ήταν και φυσιολογικό.

Οι απειλές, βγείτε από την αίθουσα γιατί θα καλέσουμε την Αστυνομία είναι ενδεικτικές του πανικού τους. Θυμίζουν άλλες εποχές…

Σε ότι αφορά την θέση μας για το Σκοπιανό, αυτή έχει κατατεθεί δημόσια ακόμη από το 1992 και είναι αυτή της «Δημοκρατίας της Κεντρικής Βαλκανικής». Κείμενο το οποίο κατατέθηκε στο προεδρείο της εκδήλωσης και υπογράφεται από τον Σύντροφο Κύριλλο Παπακυρίλλου.

Τέλος ο χώρος της εκδήλωσης που ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης, δεν είναι ένας απλός χώρος. Έχει πολλούς και ισχυρούς συμβολισμούς. Δυστυχώς αυτό δεν διαφυλάχθηκε…

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ

*Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν: ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Τίτλος της αφίσας που κυκλοφόρησε: «Δημόσια Διαβούλευση για το Σκοπιανό».

Κοζάνη 20 Μαρτίου 2018

Κύριλλος Παπακυρίλλου

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

3 σχόλια

  • ΑΔΕΛΦΟΙ ΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΑΠΡΕΠΩΣ!
    ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑΤΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ!
    ΒΑΛΛΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΩΪΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ!
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!!!

    • Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί δημιούργησαν θέμα.

      ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ!at 10:11

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.