Θέμης Μουμουλίδης: «Η πόλη γιορτάΖει και θα είμαστε όλοι εκεί»

21 Μαρτίου 2018
11:03

Αρχίζει σήμερα, το Φεστιβάλ Πτολεμαίδας. Το 2ο Φεστιβάλ Πτολεμαίδας. Για 12 μέρες η πόλη γιορτάΖει και μας προσκαλεί φιλόξενη να περπατήσουμε στους δρόμους της, να επισκεφτούμε τα στέκια της, να κοιταχτούμε στα μάτια.

Το όφελος μιας παρόμοιας γιορτής, είναι τεράστιο για κάθε πόλη. Για κάθε κοινωνία. Επί 12 μέρες οι πολίτες θα συναντώνται συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή. Θα παρακολουθούν συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις και θα συνεχίζουν μαζί στα μπαράκια στα καφέ και στα εστιατόρια της πόλης.
Πέρισυ χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην γιορτή.
Φέτος θα είναι πολύ περισσότεροι.
΄Ενα απαραίτητο στοιχείο των πόλεων της περιφέρειας είναι η ανάπτυξη εξωστρεφών δραστηριοτήτων. Ο πολιτισμός μπορεί να το κάνει. Και το φεστιβάλ είναι μια εξωστρεφής δραστηριότητα. Συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Στην οικονομία της πόλης. Συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Δημιουργοί από όλη την Ελλάδα έρχονται συμμετέχοντας. Οι δημιουργοί της πόλης επίσης παρόντες.
Η Πτολεμαίδα δημιούργησε πέρισυ το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα πολυθεματικό φεστιβάλ. Η αρχή έγινε. Μια ομάδα ανθρώπων που σιγά σιγά έγινε πολυπληθής συλλογικότητα πήρε την πρωτοβουλία. Τώρα και άλλες πόλεις ετοιμάζονται να μιμηθούν το παράδειγμά της.
Η ελληνική περιφέρεια μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό δείγμα πολιτιστικής ανάπτυξης. Διαθέτει την παράδοση, διαθέτει το έμψυχο υλικό, διαθέτει ενεργούς πολίτες έτοιμους να αναλάβουν ευθύνες.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πίστη, την υπομονή και την επιμονή τους.
Η πόλη γιορτάΖει!
Το 2ο Φεστιβάλ Πτολεμαίδας ανοίγει την αυλαία του. Η κοινωνία αγκαλιάζει και στηρίζει τη μεγάλη γιορτή καθώς αντιλλαμβάνεται πως είναι η δική της γιορτή και δημιούργημά της.
Στη χαρά της γιορτής δεν χωρούν τα μικρά και μικρόψυχα.
Η πόλη ως κοινωνία είναι πάνω απ’ τον καθένα μας.
Η πόλη γιορτάΖει μας προσκαλεί και θα είμαστε όλοι εκεί.

Θέμης Μουμουλίδης
σκηνοθέτης, βουλευτής Π.Ε.Κοζάνης
Μέλος Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών, Οικονομικών Υποθέσεων

12 σχόλια

  • Θέμη εγώ προσωπικά και χιλιάδες άλλοι πολίτες, λέμε ΟΧΙ στο φεστιβαλ σου!

    πέρυσι συμμετείχαν ελάχιστοι, φέτος αναμένεται να συμμετέχουν ακόμη λιγότεροι.

  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΜΗ! ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!
    ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

  • Αφού για εσάς το κάνετε. Για να βγαίνετε εσείς φωτογραφίες. Φέτος θα δείτε ακόμη λιγότερους, γιατί λίγοι μείνανε δίπλα σας.

  • Τα κομματικά φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι καλύτερα απο το δικό σας. Και δεν θα εξαφανιστούν όταν δεν βγούνε κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

  • Η προτίμηση σου θέμη μόνο για την πτολεμαιδα γιατι ;
    Κοζάνη υπάρχει στην ψηφοθηρία σου ;
    Δείξε τον τρόπο και στον Λευτέρη μήπως και δούμε και εμείς λιγο πολιτισμό

    • Γκρινιάζουν και οι σουρδοι! Λες και δεν γίνεται τίποτα στην Κοζανη!
      Συγκριτικα η Πτολεμαΐδα ειναι νεκρή πολιτιστικά. Ακόμα και αυτο το “φεστιβάλ” για την ματαιοδοξία ορισμένων γίνεται.

      • Δεν φταίει η Κοζάνη για το αν είναι νεκρή πολιτιστικά η Πτολεμαίδα. Άλλο θέμα έθιξε ξεκάθαρα ο από πάνω αλλά δεν το κατάλαβες…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.