Παράθυρο στο μέλλον (του Βασίλη Μαρκόπουλου)

18 Δεκεμβρίου 2016
23:46
Κανένα σχόλιο
Η τοπική μας κοινωνία μας δεν είναι σε τέλμα.Κινείται και μάλιστα δημιουργικά και ελπιδοφόρα.Πρωταγωνιστές η νεολαία , όπως απέδειξαν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Σιάτιστας και Πτολεμαϊδας.Σχολεία που λειτουργούν απο το 1997 και 2001 αντίστοιχα. Ενας θεσμός πετυχημένος , που χρειάζεται μεγαλύτερη ενθάρρυνση και στηριξη. Πάντως τα σχολεία αυτά τάχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία με […]
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε διευρυμένη νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑ.Ο.Σ. Κοζάνης (Φωτογραφία)

18 Δεκεμβρίου 2016
22:43
Κανένα σχόλιο
Από την συνάντηση σε καφέ μπαρ της Κοζάνης των μελών της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Κοζάνης. Μας  τίμησαν  με την παρουσία τους, ο  πρόεδρος της  διοικούσας επιτροπής Β. Ελλάδος κύριος Ορφανίδης Χρήστος, ο πανεπιστημιακός και πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Κωνσταντινίδης Ελευθέριος και ο περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ. Δ.Μακεδονίας κύριος Κουρπουανίδης Νίκος. Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, οι τρέχουσες πολιτικές και […]
Διαβάστε περισσότερα

Πήρε το τοπικό ντέρμπι ο Γ.Σ. Ελίμειας για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Μπάσκετ: Διόσκουροι Κοζάνης – Γ.Σ. Ελίμειας 54-62

18 Δεκεμβρίου 2016
22:21
Κανένα σχόλιο
Ασταμάτητη η Ελίμεια !!!Πήρε και το (τοπικό) ντέρμπι κορυφής Η Πόλη της Κοζάνης έχει φέτος την τύχη να απολαύσει δύο πολύ καλές ομάδες που αγωνίζονται στην Γ΄Εθνική κατηγορία .την Ελίμεια και τους Διόσκουρους. Φωτογραφία του χρήστη Ματιές στα σπορ. Σήμερα Διόσκουροι και Ελίμεια διασταύρωσαν τα ξίφη τους σ, ενα πραγματικό ντέρπι που το παρακολούθησε πάρα […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου «Πλατάνια» (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
22:03
Κανένα σχόλιο
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά και όχι μόνο… διοργάνωσε στη νέα του αίθουσα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πλατάνια». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή το απόγευμα 18/12 με μεγάλη επιτυχία. Θανάσης Τέγος
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Με χορωδία παραδοσιακής μουσικής, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
21:47
Εκδήλωση, στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, διοργάνωσε σήμερα Κυριακή 18/12, ο  Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης. Η εκδήλωση είχε  τίτλο: «Χριστός γεννάται, δοξάσατε» και πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης. Ομιλητής του πρώτου μέρους της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, θεολόγος, συγγραφέας και εκδότης με θέμα: «Η σάρκωση του λόγου και η θέωση του ανθρώπου». Ακολούθησε χορωδία […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Yπέροχη η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
20:46
Κανένα σχόλιο
Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη συναυλία διοργάνωσε, το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2016, το μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας. Το πρόγραμμα παρουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού σχολείου. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Πτολεμαίδα: «Θα παραμείνουμε απαθείς;», το ερώτημα σε ομιλία του Κωνσταντίνου Φωτιάδη για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
20:22
Κανένα σχόλιο
O Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου εκδήλωση – ομιλία με τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Κ. Φωτιάδη, με θέμα «Θα παραμείνουμε απαθείς;» (η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου).Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: H Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Αριστοτέλης Κοζάνης (Φωτογραφίες)

18 Δεκεμβρίου 2016
19:50
Κανένα σχόλιο
Το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του Συλλόγου Αριστοτέλης Κοζάνης.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Γιορτή τσιγαρίδας κι άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Θρακική Εστία Εορδαίας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
19:50
Κανένα σχόλιο
Γιορτή τσιγαρίδας κι άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, για τα μέλη και του φίλους της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στα γραφεία του συλλόγου επί της οδού Παυλίδη και Αδαμοπούλου 46. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:
Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιη μοιρασιά στη Πτολεμαΐδα για Μακεδονικό Φούφα και Νέστο

18 Δεκεμβρίου 2016
19:30
Κανένα σχόλιο
Παίζοντας με πάρα πολλές ελλείψεις ο Μακεδονικός (έπαιξε χωρίς τους Τοπάλη Κοπατσάρη, Κεσκλίδη, Τσικόπουλο) αλλά με τους υπόλοιπους να παίζουν με πάθος και τρομερή αγωνιστικότητα αναδείχθηκε ισόπαλος με το Νέστο χωρίς τέρματα. Έτσι η διακοπή για τις γιορτές θα τον βρει στην 7η θέση μια θέση ιδιαίτερα τιμητική για το νεοφώτιστο Μακεδονικό. Χωρίς κανένα πρόβλημα […]
Διαβάστε περισσότερα

Γ΄ Εθνική: 13η αγωνιστική- Ρεπό είχε ο Εορδαϊκός. Ισοπαλία ο Φούφας

18 Δεκεμβρίου 2016
17:44
Κανένα σχόλιο
Το βαθμό της ισοπαλίας πήρε ο Φούφας σήμερα Κυριακή κόντρα στον Νέστο Χρυσούπολης σε ένα παιχνίδι που έληξε χωρίς τέρματα. Ο Φούφας έφτασε τους 15 βαθμούς και νιώθει αρκετά ασφαλής για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.. Ο Εορδαϊκός δεν αγωνίστηκε, καθώς έκανε το ρεπό του. 13η ΑΓΩΝΙΣΤΚΗ ΑΟ Καρδίας-Απόλλων Καλαμαριάς  1-4 Λαγκαδάς-Δόξα Προσκυνητών  1-0 Ορφέας Ξάνθης-Καμπανιακός  […]
Διαβάστε περισσότερα

Ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για την αγορά ηλεκτρισμού κυβέρνηση και ΔΕΗ

18 Δεκεμβρίου 2016
17:40
Κανένα σχόλιο
Οι δύο αποφάσεις της περασμένης εβδομάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου με επίκεντρο το λιγνίτη αντιμετωπίστηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ ως εξελίξεις που δε διαφοροποιούν το σκηνικό γύρω από τη στρατηγική της επιχείρησης. Αυτό φάνηκε και από τη συζήτηση που είχε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης με τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Eγκαινιάστηκαν, σήμερα Κυριακή, τα γραφεία του Συλλόγου Λιβαδεριωτών στην Κοζάνη (Φωτογραφίες)

18 Δεκεμβρίου 2016
14:30
Το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου 2016, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου Λιβαδεριωτών στην Κοζάνη, που βρίσκονται στην οδό Έβρου 6.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Eπιστολή αναγνώστη: Πάγωσαν τα φυτά στον κόμβο Λαρίσης στην Κοζάνη (Φωτογραφίες)

18 Δεκεμβρίου 2016
14:10
Άνοιξε πάλι το αυτόματο πότισμα και πάγωσαν τα φυτά, που πέρσι πάλι είχαν κόψει γιατί είχε επαναληφθεί το συμβάν στον κόμβο Λαρίσης.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Το Θεατρικό παιχνίδι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, που άρεσε στα παιδιά (Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
13:53
Κανένα σχόλιο
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, συμμετέχοντας στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησε, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, τα παιδικά και εφηβικά εργαστήριά του, καθώς και το εργαστήριο «Το θέατρο αγαπάει τη διαφορετικότητα», διασκεδάζοντας και χαρίζοντας γέλιο στα παιδιά που βρέθηκαν εκεί.
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος χορός της Πολιτιστικής Λέσχης Ποντίων Περδίκκας την Κυριακή 25/12

18 Δεκεμβρίου 2016
13:38
Κανένα σχόλιο
Ετήσιος χορός της Πολιτιστικής Λέσχης Ποντίων Περδίκκας την Κυριακή 25/12.  
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στον 12ο μαθηματικό διαγωνισμό «Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής» (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
13:30
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης διοργάνωσε εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 12ο μαθηματικό διαγωνισμό «Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής», που διεξήχθη στις 14/5/2016 στο 13ο Δ.Σχ. Κοζάνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κοβεντάρειο» σήμερα Κυριακή 18/12.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Γλέντι και μοναδικοί μεζέδες στη Γιορτή Τσιγαρίδας στην Εράτυρα του δήμου Βοΐου (Φωτογραφίες & Bίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
13:25
Κανένα σχόλιο
Αρκετός κόσμος βρέθηκε σήμερα Κυριακή 18/12 στην Εράτυρα Βοΐου, τιμώντας, γι’ ακόμη μια χρονιά, την καθιερωμένη γιορτή Τσιγαρίδας, που διοργανώνεται, από τον Εμπορικό Σύλλογο Εράτυρας στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Πτέρυγα της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
12:51
Tα εγκαίνια της  ανακαινισμένης Πτέρυγας της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, χοροστατούντος τον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 18/12, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν ομιλίες -χαιρετισμού, καθώς κα παρουσίαση την έργου της Καρδιολογικής Κλινικής και Προγραμματισμός των Δραστηριοτητων από τον Δ/ντή της Λαμπρόπουλο Στυλιανό. Δείτε φωτογραφίες & βίντεο που μας έστειλε ο […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Το «Μωμοέρια», στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, είχαν την τιμητική τους (Βίντεο & Φωτογραφίες)

18 Δεκεμβρίου 2016
12:42
Το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό εθιμικό δρώμενο «Μωμοέρια», το οποίο πριν από λίγες ημέρες εντάxθηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.  Δείτε τα σχετικό βίντεο και φωτογραφίες του Kozan.gr    
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
11:41
 Tην ευκαιρία να απολαύσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες είχαν σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, λίγο μετά τις 11 το πρωί οι κάτοικοι της πόλης  από τις χορωδίες, του Ερυθρού Σταυρού, του Ιστορικού και Λαογραφικού Ομίλου Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας», του Συλλόγου Μικρασιατών ΠΕ Κοζάνης και την Παραδοσιακή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής «Η Πρόοδος».
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Τα κουλουράκια, από τα παιδιά του κατηχητικού του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης, που έγιναν ΑΓΑΠΗ (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2016
10:55
Κανένα σχόλιο
Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι Αγάπης,  από τα παιδιά του κατηχητικού του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 18/12, έξω από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Με τα έσοδα  θα στηριχθεί  το κοινωνικό φροντιστήριο.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Αναδείχθηκε ο Τεχνικός Σύμβουλος για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας

18 Δεκεμβρίου 2016
09:59
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και της εταιρείας «ΕΥΠΟΛΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – Ι. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», με έδρα τη Μυτιλήνη, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Υπηρεσίες Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αξιοποίηση των Λιμνών […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Στα ανώτερα επίπεδα η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ακρινή Κοζάνης

18 Δεκεμβρίου 2016
09:04
Κανένα σχόλιο
Στα ανώτερα επίπεδα, βρίσκεται, τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ακρινή Κοζάνης. Όπως βλέπετε στον παραπάνω χάρτη, η τιμή του δείκτη μέτρησης έχει πιάσει “ταβάνι” και βρίσκεται στο “10”, ενώ και στον οικισμό της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα, βρίσκεται στο “8”.    
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Μαγειρέματα, διαγωνισμοί, εργαστήρια, γευσιγνωσία και έκθεση τοπικών προϊόντων, στη χθεσινή, Σάββατο 17/12, 2η μέρα του φεστιβάλ γαστρονομίας στο δήμο Βοΐου (Φωτογραφίες)

18 Δεκεμβρίου 2016
08:46
Μαγειρέματα, διαγωνισμοί, εργαστήρια, γευσιγνωσία και έκθεση τοπικών προϊόντων, στη χθεσινή,  Σάββατο 17/12, 2η μέρα του φεστιβάλ γαστρονομίας στο δήμο Βοΐου που διοργανώνει ο Δήμος Βοΐου, στο πολιτιστικό κέντρο ” Αρης και Λίλιαν Βουδούρη” στην Αρχόντισσα Σιάτιστα. Το ΙΕΚ Βολταίρος Κοζάνης μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα και δημιούργησε πρωτότυπες συνταγές, ενώ και ξ λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος μαγείρεψε με τοπικά […]
Διαβάστε περισσότερα