ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: “Επιθετικός ο κ. Μητσοτάκης σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ” (Βίντεο)

22 Μαρτίου 2018
09:55

“Επιθετικό” χαρακτήρισε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της Ν.Δ., σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ Α.Ε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή στην οποία συζητήθηκαν θέματα της ΔΕΗ Α.Ε., παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, κ. Σταθάκη και του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη.

‘Πάντοτε μιλάει επιθετικά και απαξιωτικά σε βάρος των ταμείων των συνταξιούχων και των εργαζομένων της ΔΕΗ ο κ. Μητσοτάκης’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος, συνεχίζοντας: “μήπως θέλει να κάνει και άλλες μειώσεις σε βάρος τους, πέρα από όσες έκαναν οι Σαμαράς – Βενιζέλος”;

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος αναφέρθηκε σε ζωτικά ζητήματα του Ν. Κοζάνης και της Δ. Μακεδονίας, περιοχές για τις οποίες πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στη νέα ενεργειακή περίοδο, καθώς τις προηγούμενες δεκαετίες θυσιάστηκαν για τον εξηλεκτρισμό και ανάπτυξη της χώρας:

  • δράσεις της ΔΕΗ σε καινούργια πεδία (π.χ. ΑΠΕ) στην περιοχή,
  • επαναπόδωση εδαφών,
  • μετεγκατάσταση Ποντοκώμης,
  • απαλλοτρίωση Ακρινής και Αγ. Αναργύρων,
  • αποζημιώσεις Μαυροπηγής.

Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο παράλογο που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών που ζούνε “κάτω από τα εργοστάσια”, π.χ. στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου, να μην έχουν τηλεθέρμανση αφενός (ενώ το ζεστό νερό περνάει δίπλα τους) και να πληρώνουν ΥΚΩ στους λογαριασμούς τους αφετέρου!

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης υπενθύμισε στα μέλη της Επιτροπής όσα είχε συμφωνήσει και ψηφίσει η ΝΔ σε βάρος της ΔΕΗ, τα οποία αποφεύγονται με τη σημερινή Κυβέρνηση και παρά την υποχρέωση (από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) για την ‘αποεπένδυση’. Συγκεκριμένα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν συμφωνήσει σε ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και σε οριζόντια ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., με ό,τι αυτό συνεπάγεται (π.χ. εκποίηση και υδροηλεκτρικών εργοστασίων).

Συνημμένα το βίντεο της παρέμβασης:

25 σχόλια

  • Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ-Γ’ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ κ.ΒΟΥΛΕΥΤΑ;

    • Την άποψη του Μητσοτάκη για τους εργαζομένους της ΔΕΗ την ξέρουμε καλά:Να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ που παίρνουν 600 εκατ. το χρόνο= Mητσοτάκης 28/8/2015.

  • Ο Μητσοτάκης τους διόρισε, ο γιός του τους απολύει, ο εγγονός του τους ξαναδιορίζει (μιλάω για τον γιο της Ντόρας ), ο δισέγγονός του θα τους ξανά-απολύσει. Παρατηρεί λοιπόν πως ενώ οι εργαζόμενοι είναι σε διαρκεί κινητικότητα, το Μητοτσακέικο είναι εκεί ακούνητο, ριζωμένο βαθειά στην εξουσία και την δημόσια μάσα.

  • Ενώ εσείς Γιαννάκη μου με αυτά που λέγατε προεκλογικά με αυτά που κάνετε τώρα που είστε συγκυβέρνηση υπάρχει πλήρης ακολουθία λόγων και πράξεων Π. Χ Λιμάνια Αεροδρόμια Τρένα ΔΕΗ Νερά Δρόμοι πληστειριασμοι σπιτιών μνημόνια θέλεις και άλλα Έλεος!!

    • Ο Μητσοτάκης τους διόρισε, ο γιός του τους απολύει, ο εγγονός του τους ξαναδιορίζει (μιλάω για τον γιο της Ντόρας ), ο δισέγγονός του θα τους ξανά-απολύσει. Παρατηρεί λοιπόν πως ενώ οι εργαζόμενοι είναι σε διαρκεί κινητικότητα, το Μητοτσακέικο είναι εκεί ακούνητο, ριζωμένο βαθειά στην εξουσία

  • το ξεπούλημα του λιγνίτη και της, ΔΕΗ έγινε τώρα αποεπένδυση….Και όλοι αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους τραμπούκιζαν, βρίζανε κλπ
    Εργατοπατέρες, συνδικα-ληστές, άεργοι Κηφήνες, ουρανοκατέβατοι διορισμένοι βολευτές, τώρα ποιούν την νήσσαν….και λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ
    Να τους χαιρόμαστε!!Άξιοι εκπρόσωποι μιας παρηκμασμένης κοινωνίας, που μας κοροιδεύουν και μας φτύνουν κατάματα για άλλη μια φορά, εδώ και 40 χρόνια…
    Κρίμα

  • Ενώ εσείς που μας πουλάτε και περνάτε στο υπέρ ταμείο την ΔΕΗ κόβεται τις συντάξεις της
    Ψηφίσατε το αφορολόγητο που μειώνει τις συντάξεις να δούμε μετά τις εκλογές τι θα κάνετε
    Απαλλαγή τώρα εκλογές εδώ και τώρα
    Αλήθεια κύριε βουλευτα πως θα ονομαστεί η fyrom

    • Την άποψη του Μητσοτάκη για τους εργαζομένους της ΔΕΗ την ξέρουμε καλά:Να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ που παίρνουν 600 εκατ. το χρόνο= Mητσοτάκης 28/8/2015.

    • Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο , ευτυχώς οι ΣΥΡΙΖΙΚΑΜΕΝΟΙ σκιάν τα μνημόνια κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ αύξησαν τον κατώτατο μισθό δεν μείωσαν το αφορολόγητο δεν πούλησαν ΔΕΗ λιμάνια αεροδρόμια και κουραστικά να γράφο .Είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν άτομα που αναπαράγουν την προπαγάνδα της αυγής !

      • ο Κούλης κλείνει το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας….θα τα δώσει όλα κοψοχρονιά!

        • Ποια βρε παιδιά θα ξεπουλήσει Θα έχει αφήσει τίποτα που να μην αποεπενδυση η συγκυβέρνηση Αυτό είναι το μεγάλο του παράπονο. Άλλοθι ψάχνετε αλλά που θα το βρείτε!!!

          • Αλλοι μας οδηγησαν σε αδιεξοδα και τωρα νομιζουν οτι εχουμε μνημη χρυσοψαρου…

          • Πικάσο θα με τρελάνεις με τις ατάκες σου Άσε τα παιδιά να ζήσουν το όνειρο τους Δεν λέμε όνειρο ζω μην με ξυπνατε

  • ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ ΟΣΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ…ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.