Τι Λιμνοπούλα, τι Κοζάνη – Οι άλλοι πως τα καταφέρνουν κι εμείς εδώ στην Κοζάνη όχι; (Του Κ. Τσιώρα)

22 Μαρτίου 2018
15:44

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την “κατεδάφιση” της λυόμενης κερκίδας του Στρατιωτικού Γηπέδου Κοζάνης αλλά και την βαθμιαία χειροτέρευση των αγωνιστικών χώρων τόσο του Στρατιωτικού αλλά ακόμα και του κεντρικού γηπέδου του ΔΑΚ Κοζάνης  παρουσιάζουμε μία πρόσφατη είδηση από τα γειτονικά (πλέον) Ιωάννινα.

Το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι) είναι κάτι ανάλογο με τον Ο.Α.Π.Ν. Κοζάνης και διαχειρίζεται τα τρία κύρια συμπλέγματα αθλητικών εγκαταστάσεων στα Ιωάννινα (Πανηπειρωτικό-Λιμνοπούλα-Ζωσιμάδες).

Με σύμβαση που υπογράφτηκε στο τέλος του 2016 (5-12-2016) το παλιό ξερό γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή Λιμνοπούλα Ιωαννίνων μεταμορφώθηκε σ’ ένα σύγχρονο γήπεδο με συνθετικό (“πλαστικό”) χορτοτάπητα δίνοντας ανάσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης.

Η διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ.Ι. μάλιστα, χωρίς αυτό να βρίσκεται στον αρχικό σχεδιασμό, εγκατέστησε και καινούργια λυόμενη κερκίδα 250 θέσεων, σεβόμενη τους θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε ανθρώπινες συνθήκες.

Σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο ολοκληρώθηκε ένα έργο πνοής για το ποδόσφαιρο των Ιωαννίνων.

Οι συγκρίσεις με την Κοζάνη είναι αναπόφευκτες και προκαλούν συναισθήματα λύπης αλλά και αγανάκτησης.

Να ζητούσαμε να ανακατασκευαστεί ο εδώ και χρόνια διαλυμένος χλοοτάπητας του Στρατιωτικού ή να αντικατασταθεί με συνθετικό χλοοτάπητα;

Δεν το επιχειρούμε καν.

Τουλάχιστον ας επαναλάβουμε για πολλοστή φορά την έκκληση για την τοποθέτηση λυόμενης κερκίδας στο Στρατιωτικό αν και πλέον το όλο θέμα έχει κουράσει.

Απλά ας αναρωτηθούμε: Οι άλλοι πως τα καταφέρνουν κι εμείς εδώ στην Κοζάνη όχι;

10 σχόλια

  • Μία μικρή αλλά πιστεύω σημαντική παρατήρηση:
    Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι επικίνδυνος για την υγεία και συντελεί στις καρκινογενέσεις καθώς είναι παράγωγο του πετρελαίου.

    Το θέμα είναι να έχουμε φυσικό χλοοτάπητα και καλής ποιότητας γήπεδο.

    • Για τα Γιάννινα ο πλαστικός χορτοτάπητας είναι η καλύτερη λύση λόγω κλιματολογικών συνθηκών (συνεχείς βροχοπτώσεις όλο το χρόνο). Δεν απαιτεί συντήρηση και δεν χαλάει όταν παίζουν αγώνα με βροχή.
      Δεν γνωρίζω για καρκινογενέσεις (ακούγεται πολύ extreme) αλλά σίγουρα οι τελευταίας γενιάς τάπητες είναι πολύ καλύτεροι από τους παλιούς.
      Και στην Κοζάνη θα ήταν ιδανική λύση, ειδικά τον χειμώνα.
      Βέβαια ο φυσικός χλοοτάπητας θα ήταν καλύτερος αλλά απαιτεί συντήρηση και κόστος.
      Αλλά τι συζητάμε τώρα, εδώ στην Κοζάνη δεν μπορούμε να αλλάξουμε μιά λάμπα.

    • Χα χα! Σωστός! Τρέχουν να αναρτήσουν κείμενα συμπαράστασης για τον πιστολέρο! Που χρόνος για ουσιαστική διοίκηση!

  • Κι ο Ιωαννιδης τελικά λόγια ήταν μόνο Ούτε μια κερκίδα 100 θέσεων δεν μπορούν να τοποθετήσουν έλεος

  • Κύριε Ιωαννιδη το μισό αν ενδιαφερόσασταν για τις κερκίδες από αυτό που ενδιαφέρεστε και αγωνιάτε για τον ΙΒΆΝ θα υπήρχε λύση για τις κερκίδες .Ψήφο από τον ΙΒΆΝ θα πάρεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.