Ο σύλλογος καφετεριών Κοζάνης «Ερμής» απαντά στη δημοτική Κίνηση “Κοζάνη Τόπος να Ζεις” για την αφίσα «Κοζάνη τόπος που σβήνει»

22 Μαρτίου 2018
21:51

Ο κλάδος εστίασης , όπως και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της πόλης δίνουν ένα καθημερινο αγώνα επιβίωσης ,μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και απρόβλεπτο εξωτερικο περιβάλλον , που σφίγγει τον κλοιό και φέρνει πολλές επιχειρήσεις στο ΛΟΥΚΕΤΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες των ιδιοκτητών –υπαλλήλων -προμηθευτών.

Το «Κοζάνη τόπος που σβήνει» έχει σκοπό να «ταρακουνήσει » τις αρχές του τοπου, που μέχρι σήμερα δείχνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της καθημερινότητας .

Οποιαδήποτε σύνδεση της αφίσας με τον αντικαπνιστικο νόμο, είναι παντελώς άστοχη και πιστεύουμε ότι γίνεται για να αποπροσανατολίσει από το σκοπό του μηνύματος που θέλουμε να περάσουμε.

Ο νομος εφαρμόζεται και δεν υπάρχει κανένας απολυτος λογος πλέον να συζητάμε για το « τσιγαρο».

Το μόνο που θα ξανασυζητηθεί είναι

  1. το πώς θα επιλυθούν κάποια προβλήματα που δημιουργούνται και όχι στο να μην εφαρμοστεί,
  2. δυνατότητα τροποποίησης του νόμου ώστε να λειτουργήσει καλύτερα και να αποφεύγονται αδικίες και αθέμιτος ανταγωνισμός!

Σαν πολυπληθής σύλλογος όπως οι ίδιοι δημοκρατικά αποφασίζουμε και ενεργούμε , πιστεύουμε πως είναι δικαίωμα μας , θεωρώντας ότι η πολη μας αποδυναμώνεται, και φτωχαίνει καθημερινά , να ανεβάσουμε αφίσα στα μαγαζιά μας που να δείχνει που οδηγείτε η κατάσταση και το πώς εμείς βλέπουμε το μέλλον.

  • Δεν εχουμε καμία διάθεση για πολιτική αντιπαράθεση ουτε είναι σκοπός μας !

Εξάλλου η αφίσα βγήκε με ομοφωνία του σωματείου για να ευσταθεί ο παραπάνω ισχυρισμός.

44 σχόλια

  • Φάγατε τη γιούχα σας και τώρα προσπαθείτε να μας βγάλετε και χαζούς ότι άλλα εννοούσατε. Αν έχετε προβλήματα με τον Δήμο, να τα πείτε στον Δήμο. Υπάρχει κόσμος που υποφέρει, υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι και νέοι με όνειρα αλλά με ΜΗΔΕΝ ευρώ στην τσέπη για να ανοίξουν το οτιδήποτε. Ο κόσμος δεν σας έχει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση και δεν έχει όρεξη να ακούει την κλάψα σας.

    • Έτοιμα σου για κ άλλους νέους ανέργους που περνούν ένα μεροκάματο από τ μαγαζία . Κ μετά κλάψε εσυ

      • Σιγά το μεροκάματο ρε εκμετάλλευση σκέτη όλες και αυτοί θέλουν να δουλεύουν σε καφετέρια και καλά δίνουμε δουλειά άντε ρε

        • Αγαπητε η αγαπητη, κακως μιλατε με αυτον τον τροπο. Ολοι εχουμε αναγκη ο ενας τον αλλο. Ειμαστε κρικοι μιας αλυσιδας. Οταν σπαει ενας κρικος, δυστυχως εχει συνεπειες σε ολη την αλυσιδα. Ας φροντισουμε ο καθενας μας να σκεφτουμε πως θα κανουμε τα πραγματα να λειτουργουν προς το κοινο οφελος

        • Ακόμα περνεις χαρτζιλίκι από τ μπαμπά σου κ τ παππούδες αιώνιος τεμπέλης που δεν τ κάνουν οι δουλειες

      • Πωπω… Για τους νέους παλεύετε δηλαδή; Γιατί δε φτιάχνετε μία ΜΚΟ τότε και τα ρίχνετε σε καφετέριες; Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις σας είναι ΙΚΕ και όχι Κοιν.Σ.Επ. αφού είστε τόσο φιλάνθρωποι; Αυτά είναι τα καλύτερα επιχειρήματά σας;

        • Αν αναφερεστε σε μενα, σας ενημερωνω οτι ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, αλλα οχι ιδιοκτητης καφετεριας. Ενδιαφερομαι για ολον τον κοσμο και ποναω οταν κλεινει μια επιχειριση κι μενουν στο δρομο ανθρωποι. Δεν εχει αντικτυπο σε ολη την κοινωνια; Μην πορονεστε με μια κατηγορια επαγγελματιων, ηρεμηστε και δειτε τα πραγματα αντικειμενικα.

    • Τύπους σαν και εσένα δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να σε βγάλουμε… εχεις ολα τα προσόντα και για προεδρος του Συλόγου σας . Περαστικά σου και ας όψετε αν καταλαβε κάνεις τι θελεις μα πεις .

  • Μπραβο…. καποιοι βιαστηκαν να απαντησουν, να βγαλουν συμπερασματα, να λασπολογησουν, να στοχοποιησουν, να σεκουλαρουν…. οπως εμαθαν να επιβιωβουν πολιτικα τοσον καιρο. Μπραβο για τη νηφαλιοτητα και στην ξεκαθαρη σταση

    • οι καφετζηδες θελουν να μας βγαλουν χαζους, τυχαια βγηκε η αφισα αυτη τωρα δλδ…

      Αυτοι ειναιπου σπεκουλαρουν,ζητωντας “επιχορηγηση” απο τον δημο για τελη κ λογαριασμους!!

      Οι καφετζηδες τα θελουν δικα τους ολα, κ τα πεζοδρομια να γεμιζουν καρεκλες κ να μη πληρωνουν.

      Δεν τους ειδα να νοιαζονται τοσο για τους μη καπνιστες στα χρονια που ντουμανιαζαν

      • Η αφίσα δεν βγήκε τυχαία βγήκε γιατί έφτασε ο κόσμος στο χτένι.
        Ποτέ δεν ζήτησαν λεφτά από το δήμο ο Δήμος ζητάει από αυτούς .
        Το νόμιμο χώρο ζητούν για τα τραπεζοκαθίσματα και να μπορούν να τον εκμεταλλευτούν όσο καλύτερα γίνετε .
        Αν δεν πληρώσεις δεν πέρνει άδεια για τραπεζοκαθίσματα .
        Άρα πληρώνουν όλοι .
        Αν δε νοιαζόταν δεν θα είχαν εξαερισμούς

        • Εισαι σιγουρος μεγαλε οτι δεν ζητησαν βοηθεια;; οτι δεν θελουν να συμμετεχουν σε δρασεις πληρωμενες;;αναρωτήθηκες γτ δεν εχουν παρει μερος σε καμμια διοργανωση που γινεται στην πλατεια και καταληγει ολος αυτος ο κοσμος στα μαγαζια τους;;η σταση ειναι λαθος.. αναζητηστε τα αιτια σε αυτους που βαζουν τα φυτιλια… τι προβληματα εχουν και με ποιον..

  • Πάντως παιδιά αφού είναι τόσο δραματική κατάσταση σκέφτομαι τι είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοψω…

  • Φαγατε τη γιουχα απο τον κοσμο.
    Και ειναι κριμα γιατι δυο τρεις απο εσας παρασερνετε καλους επιχειρηματιες με γελοια επιχειρηματα! Κριμα! Για να ικανοππιησετε την “πολιτικη” σας καριερα κανετε επανασταση στις πλατες των συναδελφων σας!

  • Πολύ κακή αφίσα κύριοι καταστηματάρχες. Ένας νομος που τέθηκε σε σε “διαβούλευση” εδώ και χρόνια και τον γράψατε κανονικά με την ανοχή της πολιτείας βέβαια στα παλιότερα των υποδημάτων σας με το πρόσχημα ότι -σιγά μην εφαρμοστεί ποτέ αυτό στην Ελλάδα- Να λοιπόν που τα γίδια ήρθαν, που λένε και οι τσοπάνηδες- και πιάστηκατε απροετοίμαστοι δίχως ουσιαστικές προτάσεις. Επίσης κάτι σημαντικο, σταματήστε να “δίνετε” ο ένας τον άλλον και αποφασίστε η το εφαρμόζετε ή όχι. Πολύ πιο τίμιο. Και μετά βλέπουμε…

    • Ένα πρόστιμο έμεινα για να στρώσεις αναιδή. Μάθε να σέβεσαι επιτέλους, με τον καλό ή αλλιώς θα μάθεις με τον άσχημο τρόπο. Επιλογή σου είναι ανόητε.

  • Κανω copy paste απο την σελιδα Αρχοντας Κοζανης που τα λεει ολα με λιγες λεξεις και απο εκει και εσεις εδω αντικαπνοτρολλ πεστε οτι θελεται ….υπομονη στους καιρους που ζουμε επιπλεουν παντου φελοι

    Θα το πω γιατί πολύ καιρό το κρατώ μέσα μου.
    Εγώ τα μπαράκια τα θέλω για τον λόγο για τον οποίο έγιναν. Για ροκιές και για σκληροπυρηνικά λαϊκά. Για σφηνάκια και για πάρτυ ατελείωτα. Για ζεμπεκιες σε πιστες και τσιφτετέλια σε τραπέζια. Για χαβαλέ με παρέες και για φλερτ και πεσίματα με φορτωτικές ή με χιλόπιτες.Για απογοητεύσεις ερωτικες με τσιγάρα και ουίσκια και για μεθυσμένες συζητήσεις ως το πρωί λέγοντας “ένα ακόμη τελευταίο και φύγαμε”.
    Δεν θα πάρω το παιδί μου στο μπαρ για μια κορεκτίλα απλά για να λέω πως μεγαλώνει σε καθαρό περιβάλλον που σέβεται τον συνάνθρωπο.
    Το παιδί μου θα το πάω σε καθαρό σχολείο, σε καθαρό ιατρείο, σε καθαρό ΔΗΜΟΤΙΚΟ γήπεδο, σε καθαρό ΔΗΜΟΤΙΚΟ κολυμβητήριο και σε καθαρές ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ παιδικές χαρές. Όχι σε μπαρ και σε καφετέριες!

    (ΥΓ. Δεν είμαι καπνιστής)

    • Αν αυτός είναι ο παρακμιακός τρόπος που θέλεις να γλεντάς με γειά σου με χαρά σου. Αλλά εσένα και το τσιγάρο σου δεν θέλω να σε βλέπω μπροστά μου.

    • απο ποτε ρε μαγκα το τσιγαρο ειναι συνωνυμο της διασκεδασης του παρτυ του ποτου του πεσιματοε σε κοπελες κτλ???

      Αφου ειστε τοσο μαγκε οι καπνιστες αντε κ διεκδικήστε καθαρα σχολεια κ κολυμβητηρια κ παιδικες χαρες!!!

      Αλλα αυτο θελει αξιοπρεπεια, ενω το να ζητας να καπνιζουν οπου γουσταρουν ειναι καταντια

    • Τοσα χρονια που ντουμανιαζαν δεν ενδιαφερθηκε κανεις για τους μη καπνιστες, επεφτε ο παρας.
      Τωρα οι καφετζηδες δεν ξερουν τι τους φταιει

  • γραψτε κ τα ονοματα των μαγαζιων σας απο κατω να ξερουμε οι μη-καπνιστες να μην ερχομαστε. αμα θελετε “λεφτα” κ αδιαφορειται για την υγεια μας ειναι πολυ απλο ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ σας. κρατηστε λοιπον για πελατακια τους λιγους χρονιους καπνιστες. ετσι κ αλλιως κ αυτοι σε λιγα χρονια θα εξαφανιστουν μαζι με τις αξιολυπητες κ γελοιες σας αντιδρασεις..

    • Ποσο ασχερος εισε και γραφεις χωρις να ξερεις τι γινεται εξω …ολα τα μαγαζια εχουν αναρτησει την αφισα καημενουλη καναπεδακια

      • χωριατουλια πληρωνεστε με το σχολια ή με την ωρα;;; αιντα σαπερα ρε γκουγκουνια βαλτωμενα!!! προφανως κ δεν παταω στις τρωγλες σας που διαφημιζεται σαν μαγαζια.καντε τα χοιροστασια καλυτερα να βγαζετε κ κανα διφραγκο ερχεται ΠΕΙΝΑ!!!
        γΙΟΥΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

  • Μετά το εκκωφαντικό κράξιμο που φάγανε κάνανε την πρώτη κωλοτούμπα.
    Όσοι δεν συμμορφωθούν θα αναγκαστούν να κάνουν τη δεύτερη αφού θα βλέπουν τα μαγαζιά με καθαρό αέρα πιο γεμάτα και αυτοί θα μιζεριάζουν βαρώντας μύγες. 27% καπνιστές μειοψηφία. Άντε γεια παρτάκιδες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.