kozan.gr: Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε, το βράδυ της Κυριακής 25/3, στην Αίθουσα Τέχνης, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών (Bίντεο 14′ & Φωτογραφίες)

25 Μαρτίου 2018
22:41

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής 25 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης. μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση των μελών των χορευτικών ομάδων. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας 14 λεπτών:

 

 

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης ιδρύθηκε στις αρχές του έτους 1968 στην Κοζάνη ως Ν.Π.Ι.Δ με σκοπό : «Την περισυλλογή, καταγραφή διατήρηση μελέτη και δημοσίευση γλωσσικού, ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού υλικού και τη διάσωση των μνημείων και στοιχείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» και παράλληλα «την περισυλλογή κάθε στοιχείου που μαρτυρεί την εδαφολογική σύσταση του Νομού Κοζάνης και τη σταδιακή εξέλιξη του φυτικού και ζωικού κόσμου».

Στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης ανήκουν το Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην περιοχή Χρωμίου, στο Όρος Μπούρινο.

Ο Σύνδεσμος είναι Πολιτιστικό Σωματείο και διαθέτει χορευτικό συγκρότημα, τμήμα μουσικής, ζωγραφικής, Βιβλιοθήκη, Πινακοθήκη, τμήμα εκδόσεων βιβλίων. Πραγματοποιεί επίσης πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 70 εκδόσεις βιβλίων με ιστορικό, λαογραφικό, περιβαλλοντολογικό και λοιπό περιεχόμενο.

7 σχόλια

  • Θυμήθηκαν άραγε οι διοργανωτές της εκδήλωσης τον Κωνσταντίνο Σιαμπανόπουλο ο οποίος υπήρξε ο Οραματιστής και ο Δημιουργός των 2 Μουσείων(Λαογραφικού και Μακεδονικού Αγώνα) που κοσμούν την Κοζάνη και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία; Μήπως θα έπρεπε να τοποθετήσουν μέσα στο Λαογραφικό Μουσείο και μια μεγάλη φωτογραφία του στο χώρο που γίνονται οι εκδηλώσεις αντί για εκείνη τη μικρή που μετά βίας φαίνεται; Ή μήπως κύριοι του ΔΣ θέλετε να περάσει στη λήθη ο πρωτεργάτης και ιδρυτής του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης;

    • Είναι κακοήθεια να υπονοείται ότι οι νυν διοικούντες – όποιοι κι αν είναι – “θέλουν να περάσει στην λήθη” ο δάσκαλος.
      Όσους έχω ακούσει προσωπικά, δεύτερο πατέρα τους τον θεωρούν.

      • Ανώνυμος 23:51: Είναι να μην εκφράσεις άποψη για κάτι που βλέπεις, όπως το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποια μεγάλη φωτο του αείμνηστου Δασκάλου στο χώρο εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου, σου την “πέφτουν” αμέσως οι “καλοθελητές”. Ή μήπως όλοι οι ανωτέρω σχολιαστές έχετε παρατηρήσει πόση αναφορά γίνεται για τον εμπνευσμένο δάσκαλο σε κάθε εκδήλωση του Συνδέσμου; Την επόμενη φορά προσέξτε το και μη βιάζεστε να σχολιάσετε!

      • Μαζί με τον αείμνηστο κ Σιαμπανόπουλο, συνοδοιπόρος και μεγάλος εργάτης υπήρξε και ο αείμνηστος κ Γιαννάκης!!!! Υπηρέτησε τον Σύνδεσμο για τέσσερις δεκαετίες!!!! Άραγε το όνομά του γιατί δεν αναφέρεται σε καμία εκδήλωση?

      • μαλλον δεν ηρθες στην εκδήλωση!! γιατι εγινε αναφορα στον αείμνηστο κο Σιαμπανοπουλο για το εργο του!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.