Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Χάνονται ακόμα 200 εκ. € για την Περιφέρεια μας! Τελευταία η Δυτική Μακεδονία στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Στο 1,8% η πραγματική απορρόφηση- Η ολιγωρία και η ανικανότητα τους μας στοιχίζουν πολύ ακριβά.

27 Μαρτίου 2018
14:44

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν ακόμα 200 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται η Περιφέρεια μας.

Η καταστροφή του 2015, όταν 230εκ χάθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι και πάλι μπροστά μας.

Η ολιγωρία και η ανικανότητα της σημερινής Περιφερειακής αρχής δεν είναι μόνο ότι κρατά τη Δυτική Μακεδονία στην τελευταία θέση πανελλήνια σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά ότι δημιουργεί τον κίνδυνο να χαθούν κι άλλες εκατοντάδες εκατομμυρίων (απορρόφηση 2.1.2018, πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

Πρόκειται για τα 340εκ € του ΕΣΠΑ που έχουμε στη διάθεσή μας από το 2014 στο ΠΕΠ της Περιφέρειας, απ’ τα οποία έχουν αξιοποιηθεί μόλις τα 34εκ€ από ένα πρόγραμμα που κλείνει το 2020 ως προς το φυσικό του αντικείμενο και το 2021 για το οικονομικό του κλείσιμο.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ανικανότητας τους, το 10% της απορρόφησης που εμφανίζεται να έχει η Περιφέρεια μας είναι στην ουσία 1,8% καθώς το υπόλοιπο ποσό αφορά έργα του προηγούμενου ΕΣΠΑ που οι ίδιοι απένταξαν και στη συνέχεια επανένταξαν, αφού φυσικά έχασαν διασφαλισμένα χρήματα (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) απενταγμένα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 και ξαναενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2014 -2020).

Έτσι, από το σύνολο των 34 εκ. € που φαίνεται να  απορρόφησαν μέχρι τώρα, μόνο τα 6εκ. € είναι φρέσκο χρήμα που έπεσε στην τοπική μας οικονομία!

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πόση ζημιά προκάλεσαν.   

Έχοντας τέσσερα χρόνια στα χέρια τους το τιμόνι της Περιφέρειας το μόνο που ανέτρεψαν είναι η ελπίδα για ανάπτυξη καθώς… πέτυχαν το απόλυτο μηδέν:

    • στην ενίσχυση των επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και τη. Καινοτομία. Από τα 10,4εκ€ του  Π.Ε.Π. δε δόθηκε ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του τόπου μας (απορρόφηση μηδέν) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά ΑΠ1 ΕΠ1.2).

  • στον άξονα για την  ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Από τα 6,3εκ€ που θα μπορούσαν να πάνε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν σε περιφερειακές, εθνικές και διεθνείς αγορές και να συμμετέχουν σε διαδικασίες καινοτομίας, δεν αξιοποιήθηκε ούτε ένα ευρώ (απορρόφηση μηδέν) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά ΑΠ3 ΕΠ3.2).

  • στον άξονα  που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για το εξοικονομώ κατ’ οίκον (άξονας  μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα). Από τα 27,3εκ € δε δόθηκε ούτε ένα ευρώ (απορρόφηση μηδέν) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά ΑΠ6 ΕΠ6.4).
  •  στην επενδυτική προτεραιότητα που αφορά στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος για την ανάπλαση των πόλεων και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Από τα 7,3εκ € δεν αξιοποιήθηκε ούτε ένα ευρώ (απορρόφηση μηδέν) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά ΑΠ4 ΕΠ4.1.4.2).
  • στην επενδυτική προτεραιότητα που αφορά στους Διευρωπαϊκούς οδικούς Άξονες και ειδικότερα στον κάθετο άξονα Εγνατία- Φλώρινα – Νίκη – τμήμα Πτολεμαϊδα – Φλώρινα. Τα διαθέσιμα 20εκ € έμειναν στα αζήτητα (απορρόφηση μηδέν) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά ΑΠ7 ΕΠ7.1).
  • στον Άξονα απασχόλησης και υποστήριξης του εργατικού δυναμικού που είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας αφού περιλαμβάνει την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και  της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και ειδικά καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προσαρμογή των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στις αλλαγές της αγοράς εργασίας. Από τα 1,7εκ € δεν αξιοποιήθηκε ούτε ευρώ (απορρόφηση μηδέν) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά ΑΠ8 ΕΠ8.1,8.2)..
  • στην επενδυτική προτεραιότητα που αφορά στις ευκαιρίες απασχόλησης  μέσω της επαγγελματικής ένταξης σε κοινωνικές επιχειρήσεις καθώς και την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της οικονομίας της αλληλεγγύης προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην απασχόληση. Από τα 2εκ € δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ (απορρόφηση μηδέν) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά ΑΠ10 ΕΠ10.4).

ΟΚΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΑ που στερούν την πραγματική οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας από πόρους που τους έχει τεράστια ανάγκη.

ΟΚΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΑ που προστιθέμενα στο μεγάλο αριθμό των μηδενικών που πέτυχαν σε όλους τους τομείς ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του, οδηγούν σ’ ένα τεράστιο μηδενικό που δεν μας κρατάει στάσιμους (σ. σ. αυτό θα ‘ταν θετικό) αλλά μας γυρίζει πολύ πίσω, αποδεικνύοντας καθημερινά πως πληρώνουμε με βαρύ τίμημα την ολιγωρία και την ανικανότητα τους .

                                                                                     Γεωργία Ζεμπιλιάδου

                                                                                         Περιφερειακή Σύμβουλος

          Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

47 σχόλια

  • Σσστττ οι υπόλοιποι αντιπολίτευση κοιμάται μαζί με την περιφέρεια η τα έχουν κάνει πλακάκια με τον περιφερειάρχη .Δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι δεν τους ακούω πουθενά . Να ξεκινήσω από τις δωρεές σε προσωπικό λογαριασμό του περιφερειάρχη !! κλπ

  • ΟΝΤΩΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ,ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ.ΚΡΙΜΑ.

  • Άσε τον Καρύμπα ήσυχο, είναι απασχολημένος κάνοντας τουρνέ και δημόσιες σχέσεις με τον Σταύρο στα συνέδρια του Σύριζα ανα το πανελλήνιο. Που χρόνος για ΕΣΠΑ, άσε που δεν το`χει κιόλας!

  • Δεν φταίει ο περιφερειάρχης εμείς φταίμε που δεν βγάλαμε την Γεωργία, και καταδικάσαμε την περιοχή για πέντε χρόνια. Ελπίζω να μην την καταδικάσουμε άλλα τέσσερα!

  • Τι γίνεται ρε παιδιά;;; Κάθε ανάρτηση και 200 χιλιάρικα χαμένα να πούμε…. Άμα τη βγάζαμε, μέχρι το τέλος της θητείας θα έβγαζε το χρέος της Ελλάδος. Χαμός. Εγώ την πιστεύω. Θα την ψηφίσω την επόμενη φορά.

    • τυχαία δεν έχουμε τους πιο πολλούς ανέργους από όλες τις περιφέρειες όχι στην Ελλάδα μόνο αλλά και στην Ευρώπη. Η Γεωργία έχει δίκιο η ανικανότητα τους μας κατέστρεψε

      • Καλά… Άνεργοι στα χαρτιά…. Κάτσε μια Κυριακή στην Πτολεμαΐδα στον κεντρικό δρόμο για πέντε λεπτά… Και αν δεν δεις να περάσουν 30 μερσεντέ, εμένα να μη με λένε ανώνυμο.

          • Αμφιβαλλεις; Ρωτα εναν φιλο σου τραπεζικο, αν εχεις. Μην μπερδευεσαι ομως. Εγω δεν σου λεω οτι ειμαστε ολοι πλουσιοι. Εγω σου λεω οτι δεν εχουμε τοσους ανεργους , οσοι φαινονται στον οαεδ. Εχει διαφορα.

  • Η Διαχειριστική Αρχή τι έχει να πει γι αυτό; μήπως έχει αρκετές ευθύνες για όλες αυτές τις καθυστερήσεις;

  • Η Γεωργία έχει απόλυτο δίκαιο σε όσα λέει και μιλάει πάντα με στοιχεία και απεικονίζει την πραγματικότητα.
    Ο ΕΣΠΑΡΧΗΣ τι κάνει ? καλά ευχαριστώ. Αν ξανά δείτε ψήφο Καρύμπα να μου γράψεις….

  • Η Διαχειριστική τι πρόβλημα έχει . Κανένα. Όταν ο Περιφερειάρχης “κοιμάται” σου φταίει η Διαχειριστική ? Όχι ποτέ !!!!
    Οι υπεύθυνοι είναι ο Καρύμπας και ακόλουθος του!!!

  • Γεωργία μου οι ανατροπές ήταν στα χαρτιά και στα χρονοντούλαπα. Αυτοί ευθυγραμμίστηκαν με το σύστημα και την απραξία.
    Καλό σου βράδυ Καρύμπα αν ξαναδείς θέση και εσύ και οι υπόλοιποι να μας τρυπήσεις την μύτη.Δεν έκανες τίποτα για ανεργία και ανάπτυξη
    Το μόνο που έκανες είναι να τρέχεις στην Αθήνα. Αμε να βάλεις υποψηφιότητα στην Αθήνα εδώ δεν ξαναβγαίνεις.

  • Μπράβο στην Γεωργία που μιλάει με στοιχεία και φαίνεται τελικά ότι κατέχει το αντικείμενο . Ο καρυπίδης και η παρέα του πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν το κατέχουν.
    Το λυπηρό βέβαια είναι ότι εμείς Καρυπίδη υποτίθεται ψηφίσαμε για να έχουμε ανάπτυξη. Τελικά τα στοιχεία αποδυκνείουν ότι κάναμε λάθος και έπρεπε να βγάλουμε την Γεωργία
    που κατέχει το άθλημα. Αλλά επειδή ποτέ δεν είναι αργά . Οψόμεθα!!!

  • Τα στοιχεία που παρουσιάζει η κ. Ζεμπιλιάδου είναι αδιάσειστα στοιχεία ότι με αυτή την περιφερειακή αρχή η Δυτική Μακεδονία πήγε 5 χρόνια πίσω .
    Προσέξτε πόσο αναλυτικά με τα στοιχεία αυτά φαίνεται αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μας παρουσιάζουν μια ψεύτικη εικόνα ανάπτυξης την στιγμή που και ο πιο αδαής είναι εύκολο να καταλάβει πόσα χρήματα χάθηκαν . Και ο κόσμος πεινάει έξω κύριε Καρυπίδη .Αυτό πρεσβεύεται ? το ψέμα και την δήθεν Ανατροπή . Κρίμα.

    • Μόνος έχει μείνει ο ντόντος με τον σταύρο, όλοι τον εγκατέλειψαν! Το παραμύθι με το πρόβατο έξω από το μαντρί που το έφαγε ο λύκος ήταν μούφα, γιατί ο λύκος χτυπάει κατευθείαν στο μαντρί!

  • Ήταν μεγάλο λάθος όλως των συμπολιτών που εμπιστευτήκαμε τον Καρυπίδη για Περιφερειάρχη. Είναι δυνατό να χάνονται 200 εκατομμύρια
    από την περιοχή και αυτός να μας κάνει μαθήματα? Έχω χάσει πάσα ιδέα για όλα όσα συμβαίνουν. Μπράβο στην κ. Ζεμπιλιάδου που πάντα μας δείχνει τα πραγματικά στοιχεία.

  • Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα από τα 290 εκατομμύρια μέχρι 2018 έχουν γίνει πληρωμές μόνο 34 εκατομμύρια. Αν σκεφτεί κανείς λοιπόν ότι από το 2014 εως σήμερα δηλαδή επί 4 χρόνια η απορρόφηση
    είναι μόνο 34 εκ και μέχρι το 2020 πρέπει να απορροφηθούν τα υπόλοιπα 250 πάνω κάτω μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς το έγκλημα. Απόλυτο δίκαιο έχει η Γεωργία.

  • Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη λόγω της ανικανότητας της περιφερειακής αρχής. Τα παιδιά μας αύριο δεν θα έχουν θέσεις εργασίας και ο μόνος υπεύθυνος θα είναι αυτός που δεν εκεμεταλεύτηκε σωστά
    τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχε στην διαθεσή του. Μπράβο στην κ. Ζεμπιλιάδου για τον αγώνα που δίνει. Οι άλλοι είναι θεατές στον φιάσκο.

  • Τα πράγματα είναι απλά. Για να χτυπηθεί η ανεργια πρ´επει να πέσει χρήμα στην αγορά για επενδύσεις και έργα. Ο Καρυπίδης τάχει στα συρτάρια και προτιμάει να παίζει παιχνιδάκια με τα ψίχουλα του πόρου … οπότε καληνύχτα . Κυρία Ζεμπιλιάδου να ετοιμάζεστε … σας περιμένει πολύ δουλειά. Μυαλό βάλαμε πια

    • Έλεος ρε γλυφτρόνι! Έχεις γράψει καμιά 20αριά σχόλια! Με το κομμάτι πληρώνεσαι ή με την ώρα;; Είχα σκοπό να την ψηφίσω αλλά όταν βλέπω να έχει παρατρεχάμενους τότε δεν διαφέρει από τους άλλους.

      • Και ένα εγω 21. Σούζυ, η αλήθεια τσούζει! Εσύ μάλλον είσαι το γνωστό παπαγαλάκι που μασάει τις λέξεις…

        • Τα παπαγαλάκια παντού παπαγαλάκια βλέπουν. Είναι το σύνδρομο του κλέφτη, που όταν τον πιάνουν και τον ρωτάνε γιατί το έκανε, απαντάει ότι όλοι κλέβουν. Και ναι Σούζυ, η αλήθεια τσούζει, ειδικά όταν σε ξεσκεπάζουν.

          • Όπως (κάνεις πως δε) βλέπεις) άλλος ξεκίνησε την κουβέντα για παπαγαλάκια. Και αν αμφιβάλλεις ανοιξε την τηλεόραση να τα δεις, είναι έμμισθα. Αλήθεια, την ουσία της δημοσίευσης τι διάβασες ή σου φταίει η Ζεμπιλιάδου;

          • Εσύ από που κατάλαβες ότι μου φταίει η Ζεμπιλιάδου;; Εγώ του γλύφτες κράζω. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

  • 1,8 δεν θεωρείται απορρόφηση. Θεωρείται θέατρο του παραλόγου . Σε δουλεύω με δουλεύεις και όλοι μαζί δουλευόμαστε.

  • Αύριο Γεωργία βγάλε δελτίο τύπου ότι δεν γκρεμίστηκαν οι Γέφυρες πρός Λάρισα και Θεσσαλονίκη.
    Είμαι βέβαιος ότι οι σχολιαστές σου κάτι θα γράψουν.

    • Δηλ. διαφωνείς με την ανάρτηση της Ζεμπελιάδου; Δεν είναι ακριβής; Τι ακριβώς θέλεις να μας πεις παπαγαλάκι;

  • Τελικά είναι ν´ απορεί κανείς ότι με τόσους Εσπατζήδες το ΕΣΠΑ πάει κατα διαόλου όπως διαλαλεί η Ζεμπιλιάδου. Μάλλον όμως ο κρατικός-περιφερειακός μηχανισμός είναι για κλάμματα-που εχει και πολύχρονη πλέον εμπειρία-παρά ο περιφερειάρχης που μέχρι μα καταλάβει τι γίνεται θα χει τελειώσει και η θητεία του. Συνεπώς εφεξής γα πρέπει να ψηφίζουμε βάσει βιογραφικού και γνώσεων και όχι λόγω ..φωτογένειας.. Αλλά κι έτσι να γίνει πάλι δεν πιστεύω να βγει ο πλέον ικανός γιατί πολύ απλά οι ικανοί και νοήμονες δεν ασχολούνται με την πολιτική, έτσι όπως κατάντησε…

  • Γεωργια μου όσο είσαι φερέφωνο του Κουκουλοπουλου και της πολιτικής του, μια χαρά είναι ο Καρυπιδης για μας. Πρώτος και με διαφορά.

    • Παλιά καραμέλα φίλε. Για την ανικανότητα του κολλητού σου του Θόδωρου και της παρέας του έχεις να πεις τίποτε ή απλά είναι Τρίτη σήμερα;

    • Σου λεει οτι καταστρεφουν τον τοπο σου και την κατακρινεις για τις πολιτικες σχεσεις της με ενα ανθρωπο που τον ψηφιζες 20 χρονια.

  • Πέστε ότι θέλετε όμως τα νούμερα και τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Η Γεωργία παρουσιάζει την αλήθεια. Τωρα αν κάποιοι θέλουν να φιμωθεί γιατί λέει την αλήθεια πρόβλημα τους
    Η αλήθεια φαίνεται από τα νούμερα.

    • Βλέπουμε και μόνοι μας. Η Γεωργία δεν χρειάζεται γλύφτες. Σταμάτα να την εκθέτειςο! Αηδία κατάντησες.

  • Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και τελευταίοι στο ΕΣΠΑ . Και κάποιοι έχουν το θράσος να λένε ότι επιτελούν έργο. Οι πολίτες βλέπουν δεν είναι πρόβατα.

  • Σταματήστε την…. οι φιλοι της τουλαχιστον. Εχει ξεπερασει καθε οριο δημαγωγιας και ψευτο επιστημονικης ερμηνειας σε οτιδηποτε καλειται να χειριστει.

    • Ψυχραιμία παπαγαλάκι! Που θα κατηγορήσεις για δημαγωγία τη Γεωργία … Η γυναικα το έκανε όσο πιο λιανά μπορούσε για να μην περνάνε οι ανοησίες σαν τις δικές σου.;Αν σε τέσσερα χρόνια πλήρωσαν 34 εκ€ καλά λέει πότε θα πληρώσετε τα 300εκ€; Πάμε για Βατερλώ! Γεώργιος συνέχισε να λες την αλήθεια δυνατά ! Ξεμπρόστιασε τους ανίκανους …!

      • Δίκιο έχει ρε γυμνοσάλιαγκα. Την εκθέτεις δεν το καταλαβαίνεις;; Νομίζεις ότι θα σε βολέψει κάπου και το κάνεις αυτό;;;

    • Κοίτα ποιοί μιλούν για δημαγωγια και ψευτο επιστημονικη ερμηνεια….¨νερά και ενέργεια δεν πωλούνται”….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.