Eρώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Ν. Ι. Νικολόπουλου: Στην Πτολεμαΐδα και δη στην υπερσύγχρονη μονάδα 5 παραγωγής λιγνίτη, οι πιο πολλοί εργαζόμενοι είναι αλλοδαποί;

29 Μαρτίου 2018
13:20

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στην υπερσύγχρονη μονάδα 5, η οποία λειτουργεί με τις πλέον προηγμένες προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής μιας μονάδος παραγωγής λιγνίτη, οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία δεν είναι Έλληνες!

Όταν η ευρύτερη περιοχή έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας!

Αυτές τις ανησυχίες μας μετέφεραν κάτοικοι της Πτολεμαΐδας!

Αλλά είναι επίσης μεγάλος ο αριθμός ξένων εργαζομένων (Ιταλών, Αλβανών, Τούρκων) και στην μονάδα φυσικού αερίου ΤΑΠ.

Μετά τα παραπάνω γεγονότα καλείται να απαντήσει σε όλες αυτές τις καταγγελίες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Σταθάκης καθώς και η Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου :

1ον Πράγματι στην υπερσύγχρονη μονάδα 5 παραγωγής λιγνίτη, οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία δεν είναι Έλληνες και μάλιστα όταν η ευρύτερη περιοχή έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας; Τα ίδια συμβαίνουν και στην μονάδα φυσικού αερίου ΤΑΠ;

2ον Οι επιθεωρητές Εργασίας έχουν κάνει ποτέ ελέγχους στα εν λόγω εργοστάσια;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

14 σχόλια

  • Βέβαια, ελληνικές εταιρείες με Έλληνες εργαζόμενους, εκτέλεσαν πολλά τεχνικά έργα στο εξωτερικό

  • Ό,τι μου φανεί…

    Στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στην υπερσύγχρονη μονάδα 5, η οποία λειτουργεί με τις πλέον προηγμένες [..]

    1. Δεν λειτουργεί. Είναι υπό κατασκευή.

    […] στην μονάδα φυσικού αερίου ΤΑΠ.

    2. Αγωγός είναι, όχι μονάδα

    και 3. Ποιό το πρόβλημα αν είναι οι περισσότεροι δεν είναι Έλληνες; Ειδικά για οικοδομικά έργα, δεν θα βρει κανείς Έλληνες εργαζόμενους γιατί κανείς δεν πάει.

    • Ποιο το πρόβλημα μωρέ; Ας μείνουν άνεργοι οι Έλληνες και ας φύγουν στο εξωτερικό. Κλάιν μάιν. Όσο για τα οικοδομικά το ότι δεν πηγαίνεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν πηγαίνουν και οι άλλοι ανόητε!

  • Πολλές ελληνικές εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν επίσης Έλληνες εργαζόμενους τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό …
    Ας μην τα έκαναν όλες οι κυβερνήσεις σκ@@ και ας μην υπερφορολογούσαν τις εταιρείες για μπορούν να προσλάβουν τους ακριβούς Έλληνες …….. Υπάρχει ελεύθερη αγορά … όλα τα αλλά έπεα πτερωεντα

  • εχω ζητησει και εχω στειλει βιογραφικα στην κατασκευη της 5 μοναδας .. αν δεν εχεις βυσμαα η δεν εισαι αλλοδαπος τοτε δεν μπαινεις ..
    ναι ειναι αληθεια!!!

  • Αυτοί που είναι υπέρμαχοι των αλλοδαπών πρέπει να έχουν καλοπληρωμενες θέσεις στο δημόσιο ή να είναι στελεχη ΜΚΟ..Ας κάνουν όμως μια προσπάθεια να διαβάσουν στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ τη έλεγε ο ΜΑΡΞ για τους λαθρομετανάστες και πως αυτή η εκμετάλλευση λειτουργεί υπέρ του μεγάλου Κεφαλαίου..Τι προβλήματα διάλυσης ενέχει στις τοπικές κοινωνίες!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.