ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη «σταύρωση» της ΔΕΗ

29 Μαρτίου 2018
20:02

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και η οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ απέναντι σε αυτή την καταστροφική επιλογή, κυριάρχησαν σήμερα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό προκρίθηκε η ενημέρωση της κοινωνίας για τις επιπτώσεις αυτής της κυβερνητικής επιλογής και συζητήθηκαν η οργάνωση και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο «εθνικό έγκλημα» του ακρωτηριασμού της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Ακόμη αναπτύχθηκε διάλογος για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις αλλά και στις άλλες εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για την αποδοτικότερη ενημέρωση των καταναλωτών και γενικότερα των Ελλήνων πολιτών.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία –Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν , με όρους κοινωνίας , έναν δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα για την ακύρωση αυτών των εξαιρετικά βλαπτικών επιλογών για το δημόσιο συμφέρον.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθώς και εκπρόσωποι των πρωτοβαθμίων συλλόγων της Ομοσπονδίας έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ επισημαίνοντας τις ολέθριες συνέπειες της κυβερνητικής απόφασης για την πώληση των λιγνιτικών αλλά και τις ευθύνες των μελών του δ.σ. της ΔΕΗ σε αυτή τη διαδικασία.

Υπενθύμισαν δε, ότι για όσους διαφωνούν με το επιχειρούμενο έγκλημα, η παραίτηση είναι μια γενναία πράξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

33 σχόλια

  • Ανακοινωσεις για τα ματια του κοσμου , τα ξεπουλησατε ολα ρε συνδικαλισταραδες, η καρεκλα ειναι πολυ γλυκια και ειναι το μονο για το οποιο σας νοιαζει. Ποια Γενοπ ρε και ποια σωματεια ολα ειναι μιλημενα συμφωνημενα και υπογεγραμμενα απο εσας.

    • Συνάδελφε όπως τα λες είναι , όλα για την καρεκλά γίνονται .Αλλά συνάδελφε για όλα εμείς φταίμε και μόνον εμείς , πρώτον εμείς τους ψηφίσαμε ενώ ξέρουμε ότι είναι δεκανίκια τις κυβέρνησης δεύτερον εμείς ψηφίσαμε την κυβέρνηση εμείς ψηφίσαμε τους γιαλατζη αριστερούς για να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ και όλοι την χώρα όπως το έχουν κάνει είδη Και τέλος συνάδελφε απορώ που είναι όλοι αυτοί οι μαχητικοί αριστερουλιδες που με κυβέρνηση ΝΔ απειλούσαν ότι θα κόψουν το χέρι σε όποιον τολμήσει να αγγίξει την ΔΕΗ ? .Έχω μια απορία συνάδελφε εάν θα βγει η ΝΔουλα οι αριστερουληδες θα ξαναθυμηθούν τους δρόμους τους αγώνες τις πορείες τις διαδηλώσεις θα τους φτύνεται η θα τους χειροκροτείτε ?

  • ειστε μονοι και το ξερετε πολυ καλα, οπως ησασταν μονοι και οταν παιρνατε εξαπλασια το βασικο μισθο χωρις κανενα προσον (παρα μονο το μεσον που βαλατε για να χωθειτε στο δημοσιο),τωρα που ηρθε ο λογαριασμος για ολα αυτα κοψτε το ρευμα στους ελευθερους επαγγελματιες με ευπαθη προιοντα οπως κανατε τοσες δεκαετιες (για τα επιδοματα σας) να δουμε τι θα κερδισετε…

    • δεν εχεις δει φαινεται να λιωνουν ή να χαλανε παγωτα φρουτα και κατεψυγμενα στο επαγγελματικο
      ψυγειο σου απο το οποιο πρεπει να ταισεις την οικογενεια σου ,αλλα τι τα θες; ο καθενας την παρτη του… 30 χρονια ξεχναμε τι εχουν κανει;

      • Ψωνιζαν αβέρτα όλοι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ από το μαγαζί σου χωρίς να βλέπουν τιμές γιατί όντως αμειβωνταν καλά όπως και σε όλη την αγορά του νομού Κοζάνης και όχι μόνο! Τώρα που βαράτε μύγες βγάζετε όλη την κακία σας και την μικροψυχια. Δεν πειράζει τα χειρότερα έπονται όταν θα κλείσουν τα περισσότερα εργοστάσιο και θα βαράτε μύγες.

          • Το αύριο αγαπητέ μου είναι αμφίβολο και δύσκολο για όλους και κυρίως για τα νέα παιδιά Εμείς εύκολα ή δύσκολα κάτι κάναμε Χολή μικροψυχια και μιζέρια δεν χρειάζεται!

        • Χρήματα που παράγονταν από τον ιδιωτικό τομέα και μέσω της άγριας φορολογίας, δίνονταν στα χαϊδεμένα παιδιά των ΔΕΚΟ. Και αυτοί τα έριχναν στην αγορά και την “κρατούσαν όρθια”…

          • Ναι γεγονός , η τσιγγουνιά τους είναι μνημειώδες και είναι παράδοξο γιατί τα λεφτά δεν τα δουλεύουν τους χαρίζονται με η χωρίς την παρουσία τους στην δουλειά

        • τα μεγαλυτερα σπαγγοραμματα ever δεν κοιταζαν τις τιμες;;; χαχαχα καλο! να σαι καλα ,ευθυμησαμε και σημερα,πολυ πετυχημενο ανεκδοτο…

  • Άραγε ποιός σταυρώνει την ΔΕΗ
    Η κυβέρνηση με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές ;
    Έρχεται η πλειοψηφεία της ΓΕΝΟΠ για να μας μιλήσει για αγώνες εναντίων της κυβέρνησης ;
    Των βουλευτών που θα σταυρώσουν ; των κομματικών στελεχών που έχει στους κόλπους της η ΓΕΝΟΠ ;

  • Ήρθε ο λογαριασμός και για εσάς. Γελάστε και τώρα απαντήστε και τώρα με ειρωνεία όπως κάνατε όταν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ζούσαν στον εργασιακό μεσαίωνα που τώρα σας φτάνει και εσάς.

    • 45550 χιλιάδες ευρώ για 25 συναπτά έτη και καμιά 30000 ευρώ εθελουσία συν 40000 χιλιάδες ευρώ εφάπαξ και καμιά 1450 ευρώ σύνταξη θαρρώ πώς δεν θα έχουμε και τόσο μεγάλο πρόβλημα!

      • Στην σύνταξη μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Και μετά ψάχνουμε να δούμε τι έφταιξε και φτάσαμε στα σημερινά χάλια.

      • Θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα λεφτά δεν κάνουν τον άνθρωπο και όσα λεφτά και να έχει κάποιος όταν είναι μίζερος θα τα φάνε άλλοι. Θα τα φάνε τα παιδία και τα εγγόνια τους γιατί έμαθαν από τον πατέρα τους στην τεμπελιά και να ανοίγουν το συρτάρι για να παίρνουν όσα χρειάζονται . Μην χαίρεστε για τα λεφτά σας και μην προκαλείτε γιατί δεν θα λυπηθούμε τα εγγόνια σας που θα απλώνουν το χέρι

        • ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΠΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ .

  • Τι έχετε πάθει όλοι;;; Γιατί θέλετε να υποφέρουν οι συνάνθρωποί μας γιατί εύχεστε το κακό τους τι συμβαίνει στο μυαλό σας;;; Όλα είναι κύκλος ότι δίνεις παίρνεις μιλάμε για την ΔΕΗ που είναι η κυρία πηγή (καλώς ή κακώς) των εισοδημάτων του τόπου μας. Ναι υπάρχουν και κάποιοι που καταχραστηκαν υπάρχουν όμως και αυτοί που κάνουν τι δουλειά τους τίμια όπως σε όλες τις δουλειές γιατί τέτοια κακία;;;

    • Ακριβώς. Όλα είναι κύκλος. Αφού ρημάξαμε όλοι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες 7 χρόνια τώρα και με τους φόρους μας συντηρούσαμε τους της ΔΕΗ (και μη μου πεις ότι η ΔΕΗ είχε κέρδη γιατί επιδοτούνταν κάθε χρόνο απ’ το κράτος) με υπερτιμημένη κιλοβατώρα (όχι δεν είναι όσο λέει η ΓΕΝΟΠ είναι πολύ περισσότερα αν συνυπολογίσεις και τα υπόλοιπα κόστη του λογαριασμού) ήρθε η ώρα να πληρώσουν κι αυτοί για την κρίση. Προσωπικά ελπίζω να τους απολύσουν χωρίς αποζημίωση γιατί αρκετά λεφτά έχουν πάρει μέχρι σήμερα αλλά δυστυχώς είναι πολλά τα ψηφαλάκια.

  • Ακόμα συντηρείται ένα σωρό κηφήνες στη δεη και δεν λέτε κουβέντα και τα παιδιά μας μεταναστεύουν ! Και προσέξτε στους αγώνες που θα κάνετε μαζί με τον Καρυπίδη μην σκίσετε τα καλτσον σας !!!!!

  • Όταν πριν από χρόνια οι εργαζόμενοι στους ιδιώτες εργολάβους στα ορυχεία συγκεντρωθηκσμε στο βιομηχανικό για διαμαρτυρία ενάντια στις τότε συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζαμε , από τότε έχουν γίνει δέκα φορές χειροτερα τα πράγματα, οι μόνιμοι υπάλληλοι στην ΔΕΗ περνούσαν και γελούσαν . Αυτοί οι ίδιοι τώρα ζητάνε την βοήθεια μας.

  • Κακίες και μικροψυχίες δεν έχουν θέση εδώ. Όσο θα έχουν χρήματα οι Δεητζήδες τόσο θα δουλεύουν και οι τοπικές επιχειρήσεις. Στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα το 99% των επιχειρήσεων είναι παροχής υπηρεσιών και μόνον 1% είναι παραγωγικές.

    • Δε νομίζω. Οι ΔΕΗτζήδες παίρνουν τις Μερσεντές και τις BMW SUV τους και πηγαίνουν Θεσσαλονίκη να ψωνίσουν. Ή κάνουν ηλεκτρονικά παραγγελίες απ’ το καινούριο τους iPhone X (256 Gb). Αλλιώς δεν θα είχαν κλείσει τα μισά τοπικά μαγαζιά. Οι ΔΕΗτζήδες δεν προσέφεραν ΤΙΠΟΤΑ στην τοπική κοινωνία (και όχι ο τοπικός πόρος είναι μια λαμογιά που την λυμαίνονται λίγοι και εκλεκτοί – και μην διαβάσω τίποτα βλακείες για “κοινωνικό έργο” – χαχαχα) παρά μόνο μόλυνση, υποβάθμιση και πολλές πολλές καφετέριες. ΟΙ ΔΕΗτζήδες μόνο στον εαυτούλη τους προσέφεραν δεύτερα εξοχικά στη Χαλκιδική και πανάκριβα αυτοκίνητα και γκατζετάκια.
      Καλά θα κάνει να ΚΛΕΙΣΕΙ η ΔΕΗ και να γυρίσουμε όλοι σε αυτόνομες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να ξεβρωμίσει το λεκανοπέδιο.

        • Και από που συντηρούνται όλες αυτές οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών; Από τους μισθούς των 700 ευρώ;

          • Μια χαρά τα λέει ο 08:38. Όσο θα υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας τόσο θα συνεχίζουν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των δεητζίφων και των υπολοίπων. Τι δεν καταλαβαίνετε;;;

  • Όλοι οι στενόμυαλοι και οι μικρόψυχοι πρέπει να καταλάβετε ότι τα χρήματα που έρχονται στην περιοχή μέσω των μισθών, των εργασιών και των προμηθειών της ΔΕΗ είναι χρήματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα. Δεν είναι ανακύκλωση τοπικού χρήματος. Γι αυτό στηρίξτε τη ΔΕΗ για να μπαίνει φρέσκο χρήμα στην περιοχή.

    • Άσε ρε χαραμοφάη που θες και στήριξη για να τρως και να κάθεσαι. Τόσο καιρό κοιτούσατε τους άλλους να φορολογούνται και πίνατε τον καφέ σας. Τώρα ήρθε η σειρά σας. Θα σου έλεγα τι στήριξη θα πάρεις αλλά θα κοπεί το σχόλιο.

  • Τους Βουλευτές να μην ψηφίσουν πολύ μαλακά τους το ζήτησες ! Μηπως επειδη ειναι ΣΥΡΙΖΑ ; Αλλοιως σε θυμόμαστε να φωνάζεις σε κάποιους

    • Αυτό είναι το πρόβλημα με του συριζαιους , είτε έχουν καρέκλα είτε όχι τα κάνουν όλα γαργάρα για το κόμμα .Δεν θα μπορούσε καμία άλλη κυβέρνηση να πουλήσει την ΔΕΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.