Πτολεμαΐδα: Συνδρομή ιδιωτών για την αναστήλωση μνημείων στους Πύργους

2 Απριλίου 2018
10:21
Κανένα σχόλιο

Ιδιώτες και μικροεπιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να συνδράμουν οικονομικά στις εργασίες επεμβάσεων και συντήρησης των μνημείων του Ολοκαυτώματος στους Πύργους με προοπτική να αναδειχθεί η ιστορική τους αξία και σημασία. Ήδη, στο χώρο του ερειπωμένου αχυρώνα, εκεί που τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Απρίλιο του 1944 έκαψαν γυναικόπαιδα του χωριού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του τοιχίου αντιστήριξης και θα ακολουθήσει η αναστήλωση του αχυρώνα, με χρηματοδότηση του Δήμου Εορδαίας. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το οίκημα του πρώην σταθμού χωροφυλακής Πύργων, όπου θα λειτουργούσε το Μουσείο, γιατί, παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας του κτιρίου,  με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι εργασίες. Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες για τη αναπαλαίωση των δύο εκκλησιών, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Δημητρίου καθώς επίσης και της συντήρησης των παλαιών εικόνων με την ευθύνη και επίβλεψη της εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ενώ, προτεραιότητα δίδεται και στην ανάδειξη του Μακεδονικού τάφου.  Τις χρηματοδοτήσεις των μελετών ανέλαβε η εταιρεία κατασκευής του διαδριατικού Αγωγού ΤΑΠ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.