ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΕΒ, Ε.Ε ΚΑΙ ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΚΑΙ ΩΡΑ…11.00Π.Μ

 • Να μην περάσει η νέα σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων και όλου του εργαζόμενου λαού.
 • Ταξική ανασυγκρότηση, ανασύνταξη και αναγέννηση του συνδικαλιστικού και του εργατικού κινήματος, για να ξεπεράσουμε τον εκφυλισμό και την πλήρη παράδοση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
 • Ενωτικοί ταξικοί αγώνες για μια νικηφόρα πορεία που θα βάλει φρένο στην βάρβαρη επίθεση και θα επιβάλει κατακτήσεις.

Η επαίσχυντη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα δίνει όλα στους συμμάχους της, τον ΣΕΒ την Ε.Ε και το ΔΝΤ, φέρνοντας τα ποιο αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια για να περάσει την δεύτερη αξιολόγηση όσο πιο γρήγορα μπορεί.

 1. Διπλασιάζεται το όριο απολύσεων από το 5% στο 10%. για να ξεσαλώσουν οι βιομήχανοι και να απολύουν όποιον, όσους και όποτε θέλουν.
 2. Να πάει παρακάτω ακόμα και αυτός ο άθλιος μισθός των 586 ευρώ και μάλιστα  να συνοδεύεται με έναν άλλο υποκατώτερο πανάθλιο μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
 3. Να εφαρμοστεί και με το νόμο η εργασιακή ζούγκλα καταργώντας όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για να μείνουν μόνο οι επιχειρησιακές και των «ενώσεων προσώπων» φέρνοντας εργασιακό μεσαίωνα.
 4. Ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης για 100 και 200 ευρώ μισθό. Μετατρέπουν τον μόχθο των εργαζομένων σε επίδομα ίσα-ίσα για να μην πεθαίνει από την πείνα.
 5. Ζητάνε να καταργηθούν όλα τα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα επαναφέροντας ένα νόμο από την δεκαετία του 70 το λοκ-αουτ του Λάσκαρη προκειμένου στην ουσία να απαγορευτούν οι απεργίες. Διακαής πόθος των βιομηχάνων εδώ και πολλά χρόνια, που καταρρίπτει τον μύθο όλων εκείνων που θέλουν να μα πείσουν ότι οι απεργίες είναι μάταιες.

Συνάδελφοι – σσες.

Κανένας δεν ισχυρίζεται ότι η κατάσταση είναι εύκολη. Η μόνιμη και παρατεταμένη ανεργία, ό αγώνας για την επιβίωση, η αγωνία για το μέλλον και η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά από την επιβολή των βάρβαρων μνημονίων, καθηλώνουν κάθε αγωνιστικό σκίρτημα των εργαζομένων και ανέργων και οδηγούν στην παραίτηση και στον ατομικισμό.

Μεγάλες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχει ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μεγάλων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που βρίσκονται σε βαθιά κρίση και σε έντονο εκφυλισμό. Έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Στην πιο κρίσιμη καμπή για το μέλλον της εργασίας, που δέχεται την πιο βάρβαρη επίθεση έχουν περάσει στην ανοιχτή στήριξη των στόχων της εργοδοσίας, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του κράτους.

Διασπούν τις πανεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις τώρα, όπου η ΑΔΕΔΥ απέργησε στις 24/11 και η ΓΣΕΕ θα απεργήσει στις 8/12.η Η ΓΣΕΕ αποφασίζει και τα εργατικά κέντρα συμφωνούν – μεταξύ αυτών και της Κοζάνης να γίνουν τρεις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα (της Κοζάνης θα συμμετέχει στην Θεσσαλονίκη) μακριά από τους εργαζόμενους και τους τόπους δουλειάς που εκπροσωπούν.

Το ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” διαφωνεί και καταδικάζει αυτές τις πρακτικές. Θα δώσουμε την  μάχη με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις απεργίες στα χέρια τους, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 8/12.

Διαδηλώνουμε στην πόλη της Κοζάνης την ημέρα της απεργίας.

Η ταξική ανασυγκρότηση, ανασύνταξη και αναγέννηση του συνδικαλιστικού και του εργατικού κινήματος, είναι απολύτως αναγκαία. Με συνδικάτα ελεύθερα και ακηδεμόνευτα από κράτος-εργοδοσία. Συνδικάτα, στα χέρια των εργαζομένων. που θα παλεύουν για:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
 • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Εθνικές, Κλαδικές, Ομοιοεπαγγελματικές) και υποχρεωτική γενική επιβολή τους. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας, του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων.
 • Για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
 • Τερματισμός όλων των ιδιωτικοποιήσεων και εθνικοποίηση- κρατικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, επιχειρήσεων και τραπεζικού συστήματος.
 • Στάση πληρωμής τώρα και διαγραφή του χρέους.
 • Έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΏΡΑ