Μ. Μόσχου: «Ουαί κι αλίμονο η ενέργεια όταν περάσει σε χέρια ιδιωτών. Είναι η άμυνα, είναι τα πάντα»- ο ηλεκτρισμός θα μετατραπεί σε “είδος πολυτελείας”-«Αναγκάζουν τη ΔΕΗ να πουλάει με 32 ευρώ τη μεγαβατόρα όταν στη ΔΕΗ κοστίζει 55-58 ευρώ. Η ΔΕΗ βουλιάζει»

23 Απριλίου 2018
14:49

“Όλοι μαζί δίνουμε τη μεγάλη μάχη προκειμένου να αποτρέψουμε το εθνικό έγκλημα” της ιδιωτικοποίησης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη Αρκαδίας στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, διαμηνύει μέσω του Alpha 96,5 ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας “Σπάρτακος”, Μόσχος Μόσχου, με αφορμή την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ από την Κυριακή, 22/4.

“Ουαί κι αλίμονο η ενέργεια όταν περάσει σε χέρια ιδιωτών. Είναι η άμυνα, είναι τα πάντα” ισχυρίζεται ο ίδιος προειδοποιώντας για το “τι έχει να υποστεί τα επόμενα χρόνια η χώρα”. Στο επίπεδο της καθημερινότητας, ο ηλεκτρισμός θα μετατραπεί σε “είδος πολυτελείας” διατρανώνει ο κ. Μόσχου, παραπέμποντας σε παραδείγματα άλλων χωρών.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιωτικές εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας δελεάζουν τους καταναλωτές με φθηνότερα τιμολόγια, ο κ. Μόσχου διερωτάται “Αυτοί όλοι που σας κάνουν προσφορές για φθηνότερο ρεύμα, πού έχουν τα εργοστάσια; να τα δούμε” και εξηγεί ακολούθως πως “Όλοι αυτοί αγοράζουν ρεύμα από την ΔΕΗ σε τιμές πολύ κάτω από το κόστος, γιατί έτσι προβλέπει το μνημόνιο. Η ΔΕΗ πέρσι έχασε 84 εκατομμύρια. Φέτος με τις δημοπρασίες θα χάσει πάνω από 150 εκατομμύρια.”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του “Σπάρτακου” “Αναγκάζουν τη ΔΕΗ να πουλάει με 32 ευρώ τη μεγαβατόρα όταν στη ΔΕΗ κοστίζει 55-58 ευρώ. Η ΔΕΗ βουλιάζει, πουλώντας σε όλους αυτούς τους ιδιώτες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Κανένας δεν έχει δικό του εργοστάσιο, κανένας δεν κάνει μία επένδυση, κανένας δεν δημιουργεί μία θέση εργασίας. Με ένα βαλιτσάκι παίρνουνε μισοτιμής. Αυτά είναι τα ονοματιζόμενα ΝΟΜΕ. Έχει και η Γαλλία ΝΟΜΕ, αλλά βγάζει σε τιμή εκκίνησης όσο είναι το κόστος.”

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος λόγω της απεργίας, ο κ. Μόσχου απαντά πως “διακοπές κάνει ο ΑΔΜΗΕ, δεν κάνει το συνδικάτο. Εάν θα ‘χουμε διακοπές εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση. Εμείς έχουμε αφήσει αρκετές μονάδες μες το σύστημα. Τα υπόλοιπα είναι διαχείριση του ΑΔΜΗΕ” και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν  τις κινητοποιήσεις προς όφελος όλων.

ΠΗΓΗ http://www.alpha965.gr

 

     

24 σχόλια

  • Η ΔΕΗ δεν βουλιάζει τώρα, βουλιάζει από χρόνια. Ποτέ δεν βγήκατε να μιλήσετε για τα πραγματικά προβλήματα της επιχείρησης, για τα παιχνίδια εξουσίας που έπαιζε στις πλάτες της πάντα η πολιτεία ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ οι συνδικαλιστές, σάρκα από την σάρκα της, που την αρμέξατε, την κοροιδέψατε και πλουτίσατε στερώντας στην ίδια και στους άλλους τίμιους εργαζόμενους την ρετσινιά των κρατικοδίαιτων κηφήνων. Τώρα πια ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.Κι απ ότι φάινεται θα ναι μεγάλος ο παγκος αυτός για να σας χωρέσει όλους!!

  • Στην ΔΕΗ κοστίζει 55-58 γιατί σε αυτή ( δεν ) δουλεύουν δημόσιοι υπάλληλοι . Σταματήστε τα παραμύθια όταν την πάρει ο ιδιώτης θα μειωθεί κατά πάρα πολύ το κόστος παραγωγής . Μέσος όρος μεικτά στην ΔΕΗ 3000+ !!!!! τώρα που έχει μειωθεί ο μισθός με την κρίση .

    • Μπράβο φίλε ανώνυμε !!! Και εγώ μαζί σου !!! Προτείνω λοιπόν να μειωθεί και άλλο σε όλους τους τομείς ο μισθός! Δεν γίνεται να πέρνουμε 575€ το μήνα. Και με 300€ καλά είμαστε !!!

      Αντί ρε φίλε να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα χαίρεσαι που θα μειωθούν από τους Δεητζήδες; Η λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα δεν θα σταματήσει ποτέ…. Καημένη Ελλάδα…

      • Αγαπητέ ρεαλιστή,

        Η πραγματικότητα είναι μία, ο μισθός σε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον καθορίζεται από την προσφορά και την ζήτηση. Οι μισθοί δεν ανεβαίνουν με ΣΣΕ και νόμους αλλά μέσω της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

        Το να παίρνει ένας εργαζόμενος 3Κ μεικτά ενώ μπορεί να γίνει η ίδια δουλειά με τα μισά, είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητα και οικονομική ανωμαλία… Και ιδού τα αποτελέσματα

        • είσαι κακός και εγκάθετος .

          Το κράτος αλοφασισε η πελατεία να παιρνει 2600,

          Παλιά και 5000

          Υπερωρίες για κάποιους στο φουλ.

          Χαλάς την πιάτσα έτσι που τα λες.

          Σίγουρα είσαι ιδιωτικός υπάλληλος που ζηλεύει.

          Μην τους χαλάς το όνειρο.

          Ακόμη περιμένουν να τους κόψουν κανέναν επιδοματακι εις βάρος της τσέπης όλων μας για την κομματική αφοσίωση που έδειξαν 30 χρόνια τώρα

      • εκτός από τη λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα που έχει εφεύρει ο δημόσιος τομέας όταν ακούει για παχυλούς μισθούς

        υπάρχει και η λογική θεωρία… Δε γουστάρω να πληρώνω την κατσίκα την κατσίκα του γείτονα.

        Ας την πληρώσει αυτός αλλά όχι με τη δική μου τσέπη.

        Η συντριπτική πλειοψηφία το μονο προσον που έχει είναι του πιστού ψηφοφόρου.

        Λέγατε για προσληψεις νέων την ώρα που φεύγετε στα 62 με 6000 μισθό.

        Κανείς δε θέλει να πληρώνει κηφήνες.

  • Τώρα θα ξεκινήσουν να ζουζουνίζουν στις πύλες της ΔΕΗ διάφορα πολιτικά στελέχη Μόσχο. Ουαί κι αλίμονο αν τους αφήσετε να καπηλευτούν αυτόν τον αγώνα γιατί μετά ο κόσμος θα σας γυρίσει οριστικά την πλάτη. Τώρα έχετε και μερικούς μαζί σας, ενώ μετά κανέναν. Θα τους μαζεύετε όλους από τις watt n voltκαι διάφορες άλλες.

  • Γιατί ρε όμορφοι και “μάγκες” με τα χέρια στις τσέπες να πληρώνω τους ασύλληπτους μισθούς σας, τα εμφιαλωμένα νερά για τις οικογένειές σας και όχι μόνο, το γαλατάκι σας για να έχετε δυνάμεις!!! τα λεωφορεία σας, τα δώρα για τα παιδιά σας, τις διατακτικές σας, τα οδοιπορικά σας για τα ιδιωτικά ταξιδάκια σας κ.α., κ.α., κ.α…, ενώ ο κόσμος υποφέρει;

    • Το σωστό είναι όταν κάνουνε διαδηλώσεις να κάνουμε αντιδιαδήλωση για να διεκδικούμε και εμείς τροφειο κλπ

  • Τι λές ρε μεγάλε,δλδ στο εξωτερικό γτ είναι ιδιωτικά αλλά και η τιμλη του ρεύματος είναι πίο φθηνή? Εκεί βέβαια υπήρχαν ανέκαθεν πολοί πάροχοι και όχι το μονοπώλιο της ΔΕΗ.

  • Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία με αυτές τις λογικές Η τιμή του ρεύματος είναι για να μάθετε να διαβάζετε σε ένα λογαριασμό 100 ευρώ περίπου 60 ευρώ τα υπόλοιπα δείτε τι πληρώνετε για Δήμο ΕΡΤ ΦΠΑ κτλ και ίσως καταλάβετε Και το πιο σημαντικό αν όλα πάνε στον Ιδιώτη και αργήσεις να πληρώσεις στην ώρα σου πχ κινητή τηλεφωνία θα ανάβετε κεράκια τετραπερατοι!

    • Το 86% τω πελατων που δεν φευγει απο την ΔΕΗ τα λεει ολα αλλα δυστηχως θα τους τεμαχισουν με το ζορι τωρα οσοι λενε εδω μεσα για τους μισθους ας αναρωτηθουν ποσα παιρνει ο τραπεζικος ο δημοτικος υπαλληλος ο υπαλληλος ΟΣΕ η ΔΕΥΑΚ και αλλοι και μετα μιλατε για τους δεητζηδες που μονο την ρετσινια εχουν

      • Δε φεύγει γιατι φρόντισαν οι δυο που είναι φυλακή να τινάξουν την αγορά στο αέρα πριν αρχίσει καν.

        Αλήθεια θα ήθελες να είμαστε ακόμη μονο με τον ΟΤΕ ή φαντάζομαι εκεί σε βολεύει που έχει άλλες 2-3 εταιρείες .

        Ουδεμία διαφορά δεν υπάρχει.

        Έπεσαν οι τιμές και το κυριότερο κανείς δε γουστάρει να πληρώνει ζημιές.

        Το όλο θέμα είναι οτι ο ιδιώτης 2500 χιλιάρικα δε πρόκειται να δώσει

        Και μοιραία το μισθολογικό κόστος και η νοοτροπία θα βουλιάξει την ΔΕΗ σύντομα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.