Σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Κοζάνης πραγματοποίησε, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Δ. Μακεδονία, που ξεκίνησε, από χθες Τρίτη. Τον Υπουργό υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, ο οποίος,  αρχίζοντας την τοποθέτησή του, χαριτολογώντας, του είπε: «Βρήκαμε «παπά», καθίστε να τα ακούσετε». Ανέλυσε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, ζητώντας και την παρέμβαση της κυβέρνησης σχετικά με το πλασματικό ΑΕΠ που παρουσιάζει η περιοχή μας.

Aκολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Δημήτρη Αθανασιάδη, σχετικά με το αίτημα της  παράτασης της πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και της καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή μας. Eπίσης ζήτησε τη δημιουργία ενός «ακατάσχετου» λογαριασμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες:

Τη σκυτάλη πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος:

Τελευταίος, πριν λάβει το λόγο ο Υπουργός, μίλησε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, ο οποίος ανέλυσε την άποψή του για το τι νοείται ανάπτυξη στη Δ. Μακεδονία: