Μίμης Δημητριάδης: 19η Μαΐου ημέρα μνήμης γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού

19 Μαΐου 2018
11:14

Η 19η Μαΐου, είναι  ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Είναι μία ημέρα μνήμης και τιμής ,μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τον προσφυγικό Ποντιακό Ελληνισμό , για όλο τον Ελληνισμό και τη χώρα.
Είναι ένα ιστορικό γεγονός, ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, το οποίο καθοδήγησε  ο πρώιμος φασισμός και εκτελέστηκε δια του κινήματος των Νεότουρκων, σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

Ο προσφυγικός Ποντιακός Ελληνισμός αγωνίστηκε για την επιβίωση του,  διασώζοντας στο ακέραιο, το ιστορικό φορτίο της ύπαρξης του.
Στηρίχτηκε στις δικές του δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα ,διατηρώντας ψηλά τις αξίες της ταυτότητας του, την Αξιοπρέπεια, το Δίκιο και την Ισονομία .
Ήρθε αλληλέγγυος με τις κοινωνικές – προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στην προσπάθεια για χειραφέτηση, για μια καλύτερη ζωή.
Είναι οι πολιτικές αξιοπρέπειας που κράτησαν όρθιο τον προσφυγικό Ελληνισμό, οι πολιτικές που επικαθόρισαν τη σύγχρονη ταυτότητα της χώρας.
Είναι οι ίδιες πολιτικές που μας καθοδήγησαν ώστε να κρατήσουμε όρθια τα σημερινά καραβάνια προσφύγων από την ανατολή και να διασωθεί από εμάς και πάλι, ο πυρήνας του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η πίστη σε αυτήν την παράδοση και η αυταπάρνησή μας για την διάσωση της, είναι η ιστορική μας ευθύνη, η παρακαταθήκη μας στο μέλλον.

15 σχόλια

  • βολευτή δεν έχετε ιερό και όσιο,ίδια μέρα το gay pride με τους εορτασμούς για την γενοκτονία.

  • Δίνει ο Δημητριαδης στους μουσουλμάνους λαθρομεταναστες την ίδια αξία με τους Έλληνες πρόσφυγες του ποντου και της μικρας Ασίας;. Μας λέει ότι οι τουλάχιστον άστοχες πολιτικές του κόμματος του που έχουν πνίξει ήδη τα νησιά του βόρειου Αιγαίου με λαθρομεταναστες προερχομενους από 77 κράτη και σιγά σιγά θα οδηγήσουν σε καταστάσεις εκτός ελέγχου την πατρίδα μας κράτησαν λέει όρθιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.;. Ας περιοριστεί στα ναι σε όλες τις απαιτήσεις των Γερμανών και ας μην προσβάλει την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας.

  • Δεν ξέρω ποιος σου έγραψε τη δήλωση, αλλά κατάφερε μέσα σε 20 γραμμές να τα κάνει όλα σαλάτα

    Εξίσωσες το κίνημα των Νεότουρκων με το Φασισμό, πράγμα που δείχνει άγνοια της ιστορίας

    ”Το ιστορικό φορτίο της ύπαρξης του” ανήκει στη γενιά των Κομνηνών, οπότε δεν δένει με τις κομματικές ντιρεκτίβες περί προοδευτικών και κοινωνικών δυνάμεων που ύπουλα βάζεις μεσα στο κείμενο. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!! ήμαρτον πια!

    όσον αφορά για τις πολιτικές αξιοπρέπειας απέναντι στους Έλληνες πρόσφυγες, μάλλον έχεις διαβάσει άλλη ιστορία ……

    Και μην συγχέεις ομοεθνείς προσφυγικές ροές με τον εποικισμό που συμβαίνει στην Ευρώπη από Ισλαμικούς πληθυσμούς.

    Καλύτερα να διαβάζεις, παρά να γράφεις κύριε Μίμη

    Υ.Γ. Είναι γνωστό, πως στόχος των Βουλευτών Συριζα Π.Ε. Κοζάνης, είναι ποιος θα καταφέρει να βγει πρώτος στην αναμεταξύ τους μάχη, καθώς όλα δείχνουν πως μονο ένας θα εκλεγεί….

  • Για την γενοκτονία του λαού κουβέντα
    Πουλάτε το όνομα της Μακεδονίας μας
    Πουλάτε την ΔΕΗ γυρνάνε τα παιδιά μας στον εργασιακό μεσαίωνα
    Βάλατε απίστευτος φόρους και δυσβάσταχτους
    Προτεραιότητα σας οι μετανάστες και οι ομοφυλόφιλοι και όχι οι Έλληνες εκκρεμούν απόδοση συντάξεων τουλάχιστον 3 χρόνια
    Ποιοι άραγε σας εμπιστεύονται και σας πιστεύουν

  • Να σε χαιρόμαστε τέτοιος πατριώτες πούλησες τα πάντα ΔΕΗ έρχεται ΝΈΡΟ μόνο η καρέκλα σε νοιάζει αντέ σε βαρέθηκα με

  • Όταν όλα στο μυαλό σου είναι μπερδεμένα νομίζεις οτι είναι ίδιο ο ομοεθνής πρόσφυγας με τους λαθρομετανάστες . Ευτυχώς θα εισαι ο τελευταίος σε ψήφους και σύντομα θα εισαι παρελθόν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.