Επιστολή αναγνώστη: Αδικαιολόγητα χρονοβόρες καθυστερήσεις στην ψήφιση και έγκριση του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

21 Μαΐου 2018
10:11
Γιατί δεν τίθεται άραγε σε εφαρμογή ο ψηφισθείς Οργανισμός;
Γεφύρι της Άρτας που ολημερίς το χτίζανε και οληνυχτίς το γκρέμιζαν φαίνεται
πως έχει καταντήσει η ψήφιση και τελική έγκριση του Οργανισμού της ΠΔΜ. Ου μπλέξεις με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την  τακτοποίηση των πολυετών πλέον διοικητικών και όχι μόνο εκκρεμοτήτων της ΠΔΜ όπως ο Οργανισμός αυτής, φαίνεται πως παραπέμπεται ξανά … στις καλένδες και ότι θα παραμείνει ξεχασμένος στο συρτάρι των εκάστοτε υπεύθυνων.
Πιο συγκεκριμένα, η ΠΔΜ ξεκίνησε την απαραίτητη διαδικασία για την εκπόνηση των οργανογραμμάτων μετά από σχετική προς τούτο απαίτηση βάσει του Ν.4369/2016 αλλά και των επακόλουθων ερμηνευτικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επακόλουθα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας το καλοκαίρι του 2017 έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο του προτεινόμενου Οργανισμού η οποία έληξε στις 31.08.2017. Κατατέθηκαν, ως προς αυτό ποικίλα σχόλια που αφορούσαν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων όπως πχ αυτό της διάκρισης μεταξύ ΠΕ και ΤΕ αλλά και της ευνοϊκής μεταχείρισης ορισμένης/ων κατηγορίας/ιών υπαλλήλων εις βάρος των άλλων ομάδων.
Τελικώς, το κείμενο του Οργανισμού ψηφίσθηκε με αρκετή καθυστέρηση τον Ιανουάριο του 2018. Ακολούθως, στάλθηκε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εδρεύει στα Γιάννενα για έλεγχο νομιμότητας και τελική έγκριση. Εκεί, λοιπόν είναι που αρχίζει να μπλοκάρει ολόκληρος ο μηχανισμός και παρατηρείται ένα άνευ προηγουμένου παιχνίδι στείλε – γύρισε με το μπαλάκι να πετιέται από εκατέρωθεν τις πλευρές δηλ. της Αποκεντρωμένης και της Περιφέρειας.
Άμεσο αποτέλεσμα όλης αυτής της απίστευτης και διόλου κολακευτικής για τη Δημόσια Διοίκηση εικόνας είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή του Οργανισμού της ΠΔΜ με συνέπεια:

Να μην μπορεί η Περιφέρεια να συμμετάσχει στο σύστημα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας που ακριβώς θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την εκπόνηση των Οργανισμών θέτοντας στην ουσία όμηρους το σύνολο των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτήν «κλειδώνοντας» τους

  • Να διαιωνίζεται εις το άπειρο η συνέχιση του αδιαφανούς όσο και προκλητικού καθεστώτος των απευθείας ανατιθεμένων Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη Περιφέρεια έχουν να διεξαχθούν αξιοκρατικές κρίσεις Προϊσταμένων ΟΛΩΝ των επιπέδων από εφαρμογής του Καλλικράτη, δηλ. από το 2011!!! Όλοι οι προϊστάμενοι είναι με αναθέσεις από τότε και μοριοδοτούνται για αυτό! Αν είναι δυνατό!!!
  • Υπάλληλοι οι οποίοι διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να καταλάβουν διευθυντικές και όχι μόνο θέσεις να περιθωριοποιούνται και να μην αξιοποιούνται καθόλου. Με άλλα λόγια, αξιοκρατία μηδέν δηλαδή…
  • Όσον αφορά τα περιγράμματα θέσεων ευθύνης λόγω της αναιτιολόγητης καθυστέρησης της τελικής έγκρισης του οργανισμού θα καταλήξουν διαμορφώνονται βάσει του ισχύοντος οργανισμού (του παλιού) ο οποίος βρίθει ασαφειών και αοριστολογιών με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκάλυψη και αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και λαμβάνουν χώρα σε όλες τις οργανικές μονάδες της Περιφέρειας.
  • Γεννώνται εύλογα λοιπόν τα ακόλουθα ερωτήματα:
    • Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το καθεστώς ανομίας και αναξιοκρατίας;
    • Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η εκπόνηση του Οργανισμού; Κρύβεται κάτι περισσότερο από πίσω; Κάποιοι μήπως δεν τον επιθυμούν;
    • Γιατί χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για την καθυστέρηση το προβάδισμα μεταξύ των κατηγοριών (ΠΕ ή ΤΕ) ενώ ο νόμος 4369/2016 είναι τόσο σαφής και ξεκάθαρος ως προς αυτό;
    • Γιατί οι περισσότερες Περιφέρειες (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ) έχουν ήδη δημοσιεύσει τους Οργανισμούς τους και η δική μας Περιφέρεια καθυστερεί τόσο απροκάλυπτα και αδικαιολόγητα; Γιατί άραγε;
    • Οι πολιτικά ιθύνοντες δεν θα λογοδοτήσουν μία μέρα στους πολίτες που διοικούν και εν δυνάμει ζητούν την ψήφο τους; Νομίζουν ότι αυτά περνούν απαρατήρητα από τις τοπικές κοινωνίες; Ή έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος θα τα παραβλέψει και θα τους κάνει τα στραβά μάτια; Να μην έχουν καμία ελπίδα για αυτό.

    Οι απαντήσεις που θα δοθούν στο (ευελπιστάται) άμεσο και σύντομο χρονικό διάστημα θα καθορίσουν και την τελική πορεία της Δημόσιας Διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε…

149 σχόλια

  • Ο δημοσιογράφος που μιλούσε για χρονοντούλαπα μπήκε ο ίδιος μέσα. Και φυσικά δεν πρόκειται να ξαναβγεί περιφερειάρχης.

  • Αν βρει εκτελεστικό καμιά μέρα ίσως να γίνει. Προς το παρόν ο Καρύμπας δεν μπορεί να ασχοληθεί. Ασχολείται με την προεκλογική εκστρατεία του Σταυρου

    • Aν θέλει να ξαναβγεί το καλό που του θέλω να σπρώξει τον οργανισμό ή να προχωρήσεις σε κρίσεις!ΑΓΑΝΆΚΤΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ!

      • Πράγματι ισχύει αυτό!Και επίσης όταν έκαναν την τροποποίηση των Δ/νσεων οικονομικών και διοικητικών λόγω των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ με εντολή του υπουργείου (για αυτό και το έκαναν)στις αρχές του 2017 ούτε καν ίδρωσε το αυτί τους για τους ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ!Το πέρασαν αμέσως!Υποκρισία και φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο!

  • Μήπως με την εφαρμογή του νέου οργανισμού φοβούνται μην χάσουν κάποιοι τις θέσεις τους εξαιτίας της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών?

    • Αυτό είναι σίγουρο!Γιατί με την εφαρμογή του νέου οργανισμού επιβάλλεται να γίνει αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και τοποθετηση από την αρχή όλου του προσωπικού!Αρα πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται!

  • Γιατί δεν λέει ο κ. Αργυριάδης (πρώην γραμματέας) πόση αντίδραση είχε για την κατάρτιση και ψήφιση του Οργανισμού από το περιβάλλον του Καρυπίδη; Ομόφωνα ψηφίστηκε ο οργανισμός από το περιφεριακό συμβούλιο που σημαίνει ότι έγινε καλή δουλειά και όλοι αποδέχθηκαν το τελικό αποτέλεσμα το οποίο αν και καθυστέρησε λίγο εντούτοις διεξήχθη με την πρέπουσα διαβούλευση η οποία έφερε αποτέλεσμα και ομοφωνία.

  • ε καλά και στους περισσότερους δήμους αυτά γίνονται!
    πότε έγιναν κρίσεις προισταμένων τμημάτων και διευθυντών στους δήμους Εορδαίας,Βοίου και Σερβίων;

  • Τα πτυχία τζάμπα τα παίρνουνε οι υπάλληλοι δηλαδή; δεν θέλουν να τα αξιοποιήσουν; και μετά έρχονται οι κλίκες να σου λένε με περισσό θράσος ότι δεν έχουν προσωπικό, να στελεχώσουν τα Τμήματα με άτομα. Όμως, τα άτομα με παραπάνω προσόντα από αυτούς τα διώχνουν, τα προπηλακίζουν, τα συκοφαντούν και τα περιθωριοποιούν. Σκαρφίζονται ό,τι δικαιολογία τους κατέβει για να τους μειώσουν. Δεν τα αφήνουν να καταλάβουν θέσεις ευθύνης. Αυτή τη Δημόσια Διοίκηση θέλει η Περιφέρεια; Μία άκρως περιρρέουσα ατμόσφαιρα που να μπάζει από παντού; Δεν θα τους περάσει στην τελική.

  • Τι κάνει η Περιφέρεια όλο αυτό τον καιρό;;;;;;; Χρειάζεται κανάν αιώνα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία;;;;;; Απορώ δηλαδή πως τους ψήφισε ο κόσμος!!!!

  • Πράγματι τι κάνει η Περιφέρεια και ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης?Αφού γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους της καθυστέρησης γιατί δεν ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ?

    • Το καλό που τους θέλω είναι να εγκρίνουν ΑΜΕΣΑ τον Οργανισμό και να αφήσουν τα ύποπτα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των υπόλοιπων υπαλλήλων. Έχουμε και μία νοημοσύνη και δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπαιγνίες με δήθεν προσχήματα και κωλύματα και προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση των λίγων σε βάρος των πολλών. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά γιατί δεν το προωθούν. Έχουν χάσει ήδη κάποιοι τον ύπνο τους γιατί βλέπουν ότι θα χάσουν τις θέσεις τους που τόσο αναξιοκρατικά κατέλαβαν.

  • Κύριε Συντονιστά επιτέλους εγκρίνετε τον Οργανισμό! Οι υπάλληλοι δεν αντέχουν άλλο να υποτιμούν κάποιοι την νοημοσύνη τους!

    • Μπράβο!Γιατί πράγματι μας την υποτιμούν με αυτό τον τρόπο.Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν ψεκαστεί.

      • Αυτοί νομίζουν ότι όλοι (υπάλληλοι + ψηφοφόροι) είναι πρόβατα να κάνουν “μπε” και “ναι σε όλα”. Εμ δεν κατάλαβαν καλά! Τα ψέματα τελείωσαν και η υπομονή εξαντλήθηκε.

        • Μπράβο Διονύση!Έτσι είναι!Καιρός να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο!Ψηφίστε τον τον ρημάδη τον οργανισμό!

  • Ρε παιδιά, στο ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης τους έκαναν όλους προισταμένους!Αυτός ο φορέας δεν είναι μέσα στον νέο οργανισμό της περιφέρειας δυτικής μακεδονίας που δεν εγκρίθηκε ακόμη? και γιατί βιάστηκαν να αναθεωρήσουν τον οργανισμό του ταμείου και δεν περίμεναν εγκριθεί ο νέος οργανισμός?Ποιος κρυβόταν πίσω από την ένσταση που έκαναν οι μηχανικοί σχετικά με τους ΠΕ ή ΤΕ για τον νέο οργανισμό?και γιατί στον οργανισμό του ταμείου τοποθετήθηκαν και οι 8 υπάλληλοι προιστάμενοι?Καρυπίδη πάρε θέση!

    • Όπου τους βολεύει και τους συμφέρει τα προχωράνε μια χαρά. Σιγά μην κάτσει ο Περιφερειάρχης να νοιαστεί για τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Το ΤΠΑ και οι μηχανικοί του έχουν ένα άλλο, εξαιρετικό, πιο ευνοϊκό καθεστώς λες και οι υπόλοιποι υπάλληλοι είναι δευτεράντζες. Αυτό είναι ανήκουστο! Απαράδεκτο! Να τα χαίρονται τα … Ηνωμένα ΔυτικοΜακεδονικά Εμιράτα τους!!! Θα έρθει όμως η ώρα της κάλπης και εκεί ο κόσμος θα τους στείλει πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    • Σοβαρά μιλάς; Καλά οι υπόλοιποι τί κάνουν; Μπήκαν προϊστάμενοι στο ΤΠΑ στην αναμονή της έγκρισης του νέου Οργανισμού; Το ΤΠΑ δεν είναι μέσα σε αυτόν; Γιατί βιάζονται εκεί άραγε;

  • Ας αφήσουν οι εσωτερικές υπαλληλικές κλίκες τα παιχνίδια και ας τους συμμαζέψουν οι αυτοδιοικητικοί πολιτικοί. Τί το πέρασαν εδώ, αφρικανική αποικία;;; Θα δουν στις εκλογές πόσο χαμηλά θα πέσουν.

    • Είναι δυνατόν να μην έχει εφαρμοστεί ακόμη ο Οργανισμός; Τί σόι δημόσια διοίκηση είναι αυτή ήθελα να ξερα; Πώς θα επικρατήσει η αξιοκρατία και η ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπo; Κρίσεις προϊσταμένων γρήγορα!

  • Ο Καρυπίδης από όσο γνωρίζω θέλει να το σπρώξει τον οργανισμό.Άλλες δημοσιουπαλληλικές κλίκες είναι αυτές που βάζουν φρένο και έχουν προσωπικά συμφέροντα να μην εφαρμοστεί!

    • Αφού είναι έτσι όπως τα λες, τότε ποιός κάνει κουμάντο στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης ή αυτές οι άλλες κλίκες; Δεν πρέπει ο πρώτος κανονικά να επιβληθεί και βάλει χέρι στις δεύτερες;

  • Επιτέλους εγκρίνετε τον Οργανισμό!
    Φτάνει πια με την αδικαιολόγητη και πλέον ύποπτη καθυστέρηση!
    Αρκετά πια
    Έχετε κάνει τον Οργανισμό μπαλάκι και τον πηγαινοφερνετε!
    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

  • ‘Εχουν περάσει 10 μέρες περίπου από τη δημοσίευση του παρούσης επιστολής, έχουν γίνει 55 κοινοποιήσεις, έχουν υποβληθεί τόσα σχόλια και όλοι τηρούν σιγή ιχθύος.Γιατί χρονοτριβείτε κ.συντονιστά αποκεντρωμένης διοίκησης να υπογράψετε τον ήδη ψηφισθέντα από το περιφερειακό συμβούλιο οργανισμό??Δεν μας αρκούν πλέον οι δικαιολογίες περί ΠΕ ή ΤΕ!Υπογράψτε τον!Φτάνει πια!

    • Εμ βέβαια μόνο τα επιδοματάκια τους νοιάζουν τους μεν και τίποτε ψηφαλάκια τους δε, τίποτε άλλο. Εκεί κατήντησε η ελληνική δημόσια διοίκηση, καταβαραθρώθηκε στα Τάρταρα… έννοια τους όμως!

  • Πλέον η καθυστέρηση αρχίζει να γίνεται πράγματι ύποπτη!Επιτέλους πάρτε θέση και προωθήστε τον.Φτάνει πια η γελοία πρόφαση ΠΕ Ή ΤΕ.Ο πραγματικός λόγος είναι να μη χάσουν κάποιοι τα επιδόματά τους όταν γίνει αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με την εφαρμογή του οργανισμού.Φτάνει πια!Ο κόσμος σας πήρε είδηση.

  • Να μην υποτιμούν κάποιοι και κάποιες την νοημοσύνη μας. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά γιατί καθυστερούν την εκπόνηση του Οργανισμού. Αλλά αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, δεν τους βλέπουμε και πολύ καλά στις εκλογές…

  • Επεστράφη ο οργανισμός πάλι πίσω? Άκουσε κανείς κάτι? Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα είναι ανήκουστο!Η τρίτη ή η τέταρτη θα είναι?
    Θα έπρεπε να ντρέπονται με τέτοιο ντόρο που έγινε!

  • Αν επεστράφη πάλι πίσω είναι βέβαιο ότι μας εμπαίζουν και χρονοτριβούν για ύποπτους σκοπούς!Κοροϊδεύουν όλους τους υπαλλήλους 2-3 άτομα για να διαφυλαχτούν τα κεκτημένα που αδίκως κατέχουν μέχρι και σήμερα!Ντροπή σας!

  • Μάλλον απ’ότι ακούγεται, πρέπει να είναι η 3η φορά που γυρίζει πίσω ο Οργανισμός. Δεν ιδρώνει το αυτί τους… Η κοροϊδία δεν έχει όρια πλέον. Ντροπή και αίσχος…!

  • Γιατί ο συντονιστής της αποκεντρωμένης επέστρεψε τον οργανισμό πάλι πίσω για τρίτη φορά? Τον οργανισμό του ΤΠΕ που αφορά 8 υπαλλήλους γιατί τον υπέγραψε αμέσως και τον οργανισμό της περιφέρειασ που αφορά ένα σωρό υπαλλήλους,Δ/νσεις, αρμοδιότητες,ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα,νεες προσλήψεις, νεα περιγράμματα τον καθυστερεί?Έχει δίκιο ο παναγιώτης !Μας δουλεύουν 2-3 άτομα που κατέχουν υψηλές θέσεις ευθύνης, παίρνουν τα παχυλά τους επιδόματα χωρίς να έχουν κριθεί(έχουν να γίνουν κρίσεις στην περιφέρεια από το 2010)και τον καθυστερούν γιατί γνωρίζουν πως αν εφαρμοστεί ο νέος οργανισμός της περιφέρειασ θα τα χάσουν!(Με την εφαρμογή του οργανισμού γίνεται αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών και επανατοποθέτηση όλων των υπαλλήλων προισταμένων!κ. Καρυπίδη προχωρήστε σε κρίσεις!Θ αδείτε πως θα λυθεί αμέσως το πρόβλημα και θα υπογραφεό αμέσως ο οργανισμός!

  • Τόσα χρόνια για ένα οργανόγραμμα..τόση αναβλητικότητα..τόση κοροϊδία..Αν σκοπεύουν να το τραβήξουν μέχρι τις εκλογές..θα είναι εις βάρος τους..Δεν πρόκειται να δουν ψήφους..έλαμψαν δια της απραξίας τους.κρίμα.

    • Aπό το 2011 έχουν να κάνουν τροποποίηση!Γιατί άραγε?Η α
      Η τροποποίηση που έγινε το 2012 περίπου αφορούσε μόνο τις θεσεις του προσωπικού! Φανταστείτε το!Σκέτη κοροιδία!Φτάνει πια!

  • Εντάξει αφού ο Συντονιστής και ο Περιφερειάρχης υποτιμούν τόσο την νοημοσύνη των υπαλλήλων και της κοινωνίας γενικότερα, να ξέρουν ότι κάποια μέρα θα λογοδοτήσουν στο λαό που, υποτίθεται, ότι κυβερνούν και διοικούν. Ειδικά τον Καρυπίδη τον βλέπω πίσω στα κανάλια του. Μέχρι εδώ ήταν η πορεία του στην αυτοδιοίκηση, έληξε άδοξα η πολιτική του καριέρα. Ούτε έναν Οργανισμό δεν κατάφερε να φτιάξει. Ούτε την ψήφο του δεν θα βρει στην εκλογική κάλπη. Δεν είμαστε χαζοί να υποτιμούν τόσο πολύ πια τη νοημοσύνη μας. Στην 3η φορά επιστροφής δυστυχώς καήκατε κύριοι υπεύθυνοι.

    • Και πως θα κρίνει τους επόμενους μέσα από τα κανάλια του,γνωρίζοντας οτι ο ίδιος δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα;!Ποιός θα λάβει σοβαρά υπόψη του την κριτική του?Ουδείς σας πληροφορώ!

  • 3η φορά για ένα πρόχειρο Οργανόγραμμα γεμάτο κενά!Το να καλύπτετε τις φιλοδοξίες και τα κίνητρα 2-3 ατόμων κύριοι δεν σας τιμάει.Αντιθέτως υποτιμάει τους υπαλλήλους και τη νοημοσύνη τους.
    Προωθείστε τον Οργανισμό επιτέλους κι ας τροποποιηθούν τα επιμέρους αργότερα!

  • Ο κόσμος σας εξέλεξε για να υπερασπιστειτε το κοινο συμφερον και οχι το ιδιον οφελος καποιων που θεωρουν οτι ειναι πιο ισοι απο καποιους αλλους!
    Δεν αντιλαμβανεστε την απογοητευση και τη δυσαρέσκεια των υπαλλήλων με αυτα που κανετε?
    Θα το αντιληφθειτε στην κάλπη.

  • Ακόμα κι αυτοί για χάρη των οποίων εκτίθεστε με αυτές τις καθυστερήσεις την ώρα των εκλογών θα σας ξεχάσουν όταν δουν ότι τα συμφέροντα τους είναι αλλού. Αυτό που έκαναν και κάνουν πάντα.
    Σας συμφέρει αυτό κ. Περιφερειαρχη?

  • Αν περιμένετε να ολοκληρώσετε τον Οργανισμό όταν ξαναβγείτε στις εκλογές,αδίκως περιμένετε.Δεν πρόκειται να ξαναεκλεγείτε..Τουλάχιστο κάντε κάτι τώρα να θυμάται ο κόσμος..Μετά θα είναι αργά!

  • Σε περίπτωση που δεν σας ενημερώνουν οι παρατρεχάμενοί σας κ. Περιφερειάρχη, στους κόλπους των υπαλλήλων έπικρατεί αναταραχή,αγανάκτηση και απογοήτευση.Την ώρα που κάποιοι απολαμβάνουν όλο αυτό το κλίμα ασυδοσίας λες και βρίσκονται στο χωράφι του παππού τους.Μήπως ήρθε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους;;

    • Πράγματι αυτό ισχύει!Πάρα πολλοί υπάλληλοι έχουν φτάσει στα όρια τους!Η προχωρήστε τον οργανισμό ή προχωρήστε σε κρίσεις!Δεν πάει άλλο!

  • Η οργή και η αγανάκτηση έχουν πλέον ξεχειλίσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Περιφέρειας. Δεν ανέχεται ο κόσμος άλλη κοροϊδία πια. Να κάνετε τις κρίσεις εδώ κ τώρα.

  • Η οργή και η αγανάκτηση έχουν πλέον ξεχειλίσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Περιφέρειας. Δεν ανέχεται ο κόσμος άλλη κοροϊδία πια. Πού είναι οι κρίσεις να γίνουν από το 2011???? Αυτή είναι η αξιοκρατία που υποσχέθηκαν?

  • Είναι δυνατόν να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και να παίρνουν επιδόματα εως και 1000 ευρώ άτομα που δεν έχουν καν κριθεί και που δεν τα αξίζουν καν;!

  • Αν νομίζει η περιφερειακή διοίκηση ότι ο κόσμος θα τους ξαναφησισει με αυτές τις ανομίες που ανέχεται και συντηρεί, γελιούνται οικτρά

    • Ο κόσμος εξαγριώθηκε!και με το δίκιο του!Από το 2011
      έχουν να γίνουν κρίσεις!Όλοι οι προιστάμενοι στην περιφέρεια είναι με ανάθεση καθηκόντων από το 2011!8 ΟΛΌΚΛΗΡΑ χρόνια παραμένουν στις θέσεις οι ίδιοι και όταν ψηφίζεται ο οργανισμός από το περιφερειακό συμβούλιο το Γενάρη και παίρνει την ανιούσα για να υπογραφεί από τον συντονιστή, εκεί γίνεται το μεγάλο παιχνίδι!κλίκες προισταμένων βάζουν τροχοπέδη για να τον καθυστερήσουν όσο περισσότρο μπορούν!Και το καταφέρνουν!κ.Καρυπίδη σταματήστε πια αυτήν την κοροιδία!

  • Ο Συντονιστής θα ήταν καλό να μας πει, αν γνωρίζει στην τελική, τα διοικητικά θέματα τα οποία καλείται να επιλύσει. Μήπως η ιδιότητα (κατηγορία στην οποία ανήκει) είναι άσχετη με αμιγώς διοικητικά θέματα?

    • Και άσχετος να είναι οφείλει να ενημερωθεί,να ασχοληθεί και να συνεργαστεί με άτομα που γνωρίζουν τα θέματα αυτά.Δεν σηκώνουν προχειρότητες τα θέματα αυτά.Ή τουλάχιστο δεν θα έπρεπε να γίνονται πρόχειρα.

      • Και τι είναι αυτό που δεν το είχε προσέξει τις προηγούμενες φορές που το κράτησε τόσες μέρες και το πρόσεξε τωρα και το επέστρεψε πάλι;Κοροϊδευόμαστε;

  • Δεν κινείται τίποτα!ντροπή!με τέτοιο θόρυβο που έγινε στα μέσα και πάλι τίποτα!ΝΤΡΟΠΉ!κ. Καρυπίδη περιμένουμε να πάρετε θέση!

  • Καλά ο συντονιστής και ο περιφεριάρχης δεν καταλαβαίνουν ότι διαπράττουν μια μεγάλη αδικία εις βάρος του συνόλου των υπαλλήλων, πρέπει δηλαδή να περάσουν αλλά 8 χρόνια για να εφαρμοστεί ο οργανισμός.

  • Κατάφορη αδικία εις βάρος των υπαλλήλων!Δεν τους υπολογίζετε ούτε τους σέβεστε κύριε Περιφερειάρχη.Αδρανείτε και αδιαφορείτε για ένα τόσο σημαντικό θέμα.Η Περιφέρεια βυθίζεται σε τέλμα.Εκεί την έχετε οδηγήσει.

    • Ο Συντονιστής από την άλλη νομίζει ότι αποποιείται των ευθυνών του με αυτόν τον τρόπο; Έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης για αυτό το τέλμα στο οποίο βυθίζεται η Περιφέρεια. Είναι εκεί για να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί και να τα γιγαντώνει μάλιστα.

  • Πόσο καιρός χρειάζεται πια για τον έλεγχο της νομιμότητας κύριοι;;
    Το να μην έχει τελειώσει το Οργανόγραμμα δλδ το θεωρείτε νόμιμο;

    • 2 μήνες είναι το ανώτατο όριο! Αυτοί το έκαναν 6μηνο! Και τον ελεγκτή νομιμότητας ποιος θα τον ελέγξει?

    • 65 σχόλια και 80 και κάτι κοινοποιήσεις δεν είναι απλό σκούντημα είναι πτώση!Ας το σκεφτούν
      κάποιοι αυτό!

  • Ειλικρινά ντρέπομαι για πάρτη τους. Αφού κάνουν τέτοια αισχη με τον Οργανισμό φανταστείτε πώς διαχειρίζονται τις άλλες υποθέσεις… Θα δουν στις εκλογές όμως.

  • Πάω στοίχημα ότι έχουν πετάξει τα χαρτιά σε μια γωνιά και δεν ασχολούνται καν με το θέμα.Όταν έρθει η ώρα θα τα δουν..

  • Ο κύριος Συντονιστής γιατί το καθυστερεί το θέμα τόσο πολύ άραγε; Η δουλειά του κανονικά δεν είναι η εφαρμογή της εύρυθμης και χρηστής διοίκησης; Τι είναι αυτά τα καμώματα που κάνει;

    • Πάντως παιδιά ο ντόρος που έγινε είναι αρκετά μεγάλος και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις!Εύχομαι κάποιοι να το πάρουν στα σοβαρά και να κάνουν κάτι για αυτό!

  • Πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει! Έχει γίνει τόσος ντόρος, βούηξε όλη η Κοζάνη και αυτοί στον κόσμο τους! Ο κόσμος ξύπνησε, οι υπάλληλοι διεκδικούν δυναμικά το δίκιο τους και δεν θα αφήσουν τις “κλίκες”, τις “αυλές” να αλωνίζουν και να ασελγούν εις βάρος του Δημοσίου. η ψήφος στον Καρυπίδη και το παρεάκι του θα αγνοούνται στις εκλογές. Αλλά και ο Συντονιστής δεν θα βρει εύκολα την αποδοχή στην τοπική κοινωνία η οποία έχει πλέον καταλάβει τις αληθινές τους προθέσεις.

  • Πάντως έχει γίνει μεγάλος ντόρος στην Κοζάνη για το εν λόγω θέμα. Βούηξε όλος ο τόπος! Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν κρίσεις!

  • Στις 5/6/2008 αναρτήθηκε στο υπουργείο η υπ’αριθμ. 26109 εγκύκλιος με αδα:Ω59P465XΘ7-Y41 που αναφέρει ότι ισχύει τελικά το ΆΡΘΡΟ 97 του δημοσιυπαλληλικού κώδικα όσον αφορά το προβάδισμα των κατηγοριών δηλαδή πρώτα ΠΕ ΚΑΙ ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΥΤΟΎ ΤΕ.Αυτό σημαίνει ότι λύθηκε το δίλημμα ΠΕ Η ΤΕ, άρα δεν υπάρχει πλέον λόγος να καθυστερούν πλέον την τελική έγκριση του οργανισμού!Για να δούμε!

    • Τώρα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ να το καθυστερούν! Καλύτερα να μην παρατραβήξουν κι άλλο το σχοινί γιατί ως εδώ και μη παρέκει.

      • Επιτέλους
        Να δοθει ένα τέλος σε όλο αυτό.Αφου λοιπόν ξεκαθαρίστηκε το θέμα ΠΕ ή ΤΕ ας το πάρουν απόφαση οι κλίκες κι ας αφήσουν τον Οργανισμό να πάρει το δρόμο του!

    • Aυτό βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους!Για να δούμε αν υπάρχει και η πολιτική βούληση γι αυτό!Πάντως πρώτη φορά φορά έγινε τόσος μεγάλος θόρυβος….!Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό!Ο κόσμος έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο!

    • Να το δούμε!Κοντή η νύφη να και το μέτρο!Πάντως είμαστε σε επιφυλακή!Αν δεν το προχωρήσουν και τώρα η πληρωμή θα γίνει στις κάλπες!

  • Οι υπάλληλοι ενημερώνονται για τα πάντα κάθε φορά και είναι σε θέσεις ετοιμότητας ανά πάσα στιγμή και λεπτό. Να μη νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να τους κοροϊδέψουν.

    • Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή του δημοσιουπαλληλικού ψεκασμού!όλοι ξύπνησαν και μάλιστα για τα καλά!Προχωρήστε τώρα τον οργανισμό!Δεν υπάρχει πια άλλη δικαιολογία για τους ΠΕ ή ΤΕ!

  • Φυρί φυρί το πάνε αυτοί να τους απορρίψει μία ολόκληρη κοινωνία. Στις εκλογές να δω τι θα κάνουνε όταν δεν θα βρίσκουν ούτε την ψήφο τους!

  • 15 Ιουνίου και δεν ακούγεται τίποτα για τον οργανισμό.Βγήκε η εγκύκλιος που ξεκαθάρισε τα πράγματα για τους ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ και παρά ταύτα κρατούν σιγή.Τι γίνεται ρε παιδιά? Τέτοια κοροϊδία πλέον!

    • Δυστυχώς δεν τον βλέπω να κάνει κάτι. Περιμένει να γίνουν εκλογές και να αφήσει την καυτή πατάτα στον επόμενο. Ευτυχώς, όμως, δεν θα ξαναβγεί διότι η κοινωνία ξύπνησε, δεν βρίσκεται στον λήθαργο που ήταν πριν και δεν ανέχεται κοροϊδίες.

  • Γι’αυτό σας ψήφισε ο κόσμος;Για να αδρανείτε;;Να είστε σίγουροι οτι δεν θα ξανασυμβεί.Το πήραμε το μάθημά μας.

  • Πέρασαν τόσες μέρες και πάλι το χαβά τους!Που πήγε ο οργανισμός Καρυπίδη? τον έφαγαν τα μεγάλα ψάρια?Η δικαιολογία περί ΤΕ Η ΠΕ δεν υπάρχει πλέον.Το τοπίο είναι ξεκάθαρο!Γιατί δεν τον προχωράς?

    • Καθυστέρησε λίγο ακόμα τον Οργανισμό Καρυπίδη και θα βλέπεις το γραφείο σου στη Ζεπ μόνο με κυάλια.Από μακριά!Κι εσύ κι οι ακόλουθοί σου.

      • To έχει αποδείξει η ίδια η ιστορία!Προσπαθώντας να προσεγγίσεις τους εχθρούς σου, στο τέλος χάνεις και τους φίλους σου!Πρόσεχε Καρυπίδη!

  • O οργανισμός ξαναγύρισε πίσω στον Περιφερειάρχη.Θα πρέπει να περάσει τώρα από εκτελεστική επιτροπή, να ενσωματωθεί το ΠΕ εν ελλείψει ΤΕ στο κείμενο, να ψηφιστεί από το περιφερειακό συμβούλιο και να πάει στον συντονιστή για υπογραφή!Δηλαδή τώρα είναι καθαρά στο χέρι του Περιφερειάρχη αν θέλει να το προχωρήσει ή όχι.Είναι θέμα καθαρά πολιτικής θέλησης!

  • Το κακό με τον Καρυπίδη και τους λοιπούς του κύκλου του (βλ. πχ Αντιπεριφερειάρχες) είναι ότι δεν επεμβαίνουν απολύτως σε τίποτα και επιτρέπουν μέσω της εκκωφαντικής σιωπής και της πραγματικά εξοργιστικής, προκλητικής αδράνειας τους να διαιωνίζεται μία κατάσταση περιρρέουσας, μακιαβελικού χαρακτήρα ατμόσφαιρας που θυμίζουν Βυζάντιο λίγο πριν την Άλωση της Πόλης. Έχουν βαρύτατη ιστορική πλέον ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Η δημοκρατία σίγουρα θα λειτουργήσει και θα τους στείλει ανεπιστρεπτί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, όπως είχε χαρακτηριστικά ο ίδιος δηλώσει όταν βγήκε στις αρχές. Δυστυχώς, τα ίδια πράττει και αυτός: απραξία…

    • Αυτήν την εκκωφαντική σιωπή θα την πληρώσει και αυτός και οι ακόλουθοί του πολύ ακριβά!Εκτός αν δραστηριοποiηθεί άμεσα!

  • Είμαστε όλοι πλέον σε αναμονή και επιφυλακή όλοι μας!Περιμένουμε Καρυπίδη!Βάλε επιτέλους μία τάξη στη δημόσια διοίκηση!

  • Παιδιά έφυγε ο εκτελεστικός και κάποιοι στη δημόσια διοίκηση άρχιζαν να αλωνίζουν!Που είσαι Παντελή να δεις το χάος!

    • Aλωνίζουν δεν θα πεις τίποτα!Κάποιοι έχουν ξεφύγει τελείως!Και να πεις ότι έχουν κριθεί, να πάει στην ευχή!

    • Σιγά μην κάτσει και ασχοληθεί το περιφερειακό με τα του οίκου του. Αφού έχουν βολεμένους στις θέσεις τους αρεστούς, όλα τα άλλα είναι περιττά. Με έννοιες και ιδεώδη θα ασχολούνται τώρα όπως η αξιοκρατία… αυτά τα θεωρούν γραφικά! Εντάξει, ο κόσμος όμως θα τους μαυρίσει στις εκλογές.

  • Έλεος πια! Ακόμη και στο δήμο Κοζάνης τον οργανισμό τους τον πέρασαν από το περιφερειακό συμβούλιο!Στην Περιφέρεια τίποτα ακόμη!Θα έπρεπε να ντρέπονται!

    • Αναμφίβολα κάποιους από αυτούς που κατέχουν υψηλές θέσεις ο Αργυριάδης τους έβαζε στη θέση τους!Τώρα που έφυγε ξεσάλωσαν!Καρυπίδη μάζεψέ τους!

    • Τί να περιμένει κανείς από αυτούς, και 4η και 5η και 6η φορά θα το γυροφέρνουν μέχρι να κερδίσουν λίγα επιδοματάκια ακόμη…

      • ντροπή τους αν το κάνουν μόνο για αυτό!Ο Καρυπίδης γιατί δείχνει τόσο μεγάλη ανοχή?Δεν το ξέρει ότι στους κόλπους των υπαλλήλων επικρατεί αναταραχή και αναβρασμός?Εδώ και 9 χρόνια παραμένουν οι ίδιοι στις θέσεις με αναθέσεις χωρίς να έχουν καν κριθεί!Και συνεχίζει να τους ανέχεται?Γιατί δεν προχωρά τον Οργανισμό και γιατί δεν κάνει κρίσεις?όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι!Και αυτό θα φανεί στις κάλπες!

  • Koντεύει να βγεί ο μήνας και οργανισμός στο χρονοντούλαπο!Αυτή είναι αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση Πλακεντά, Καρυπίδη κ.α?Και κάποιοι θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές!Θα φάνε μαύρο!

  • Ντροπή πάντως να παίζετιαι όλο αυτό το σκηνικό εις βάρος των υπαλλήλων που θέλουν και μπορούν να καταλάβουν μία θέση. Αυτοί που τα κωλυσιεργούν επίτηδες, όμως, αγνοούν, ότι μία μέρα, όταν τελικά θα γίνουν οι αξιολογήσεις, θα βρεθούν από κάτω, και τότε είναι που θα τους πάρει η μπάλα. Δεν θα ξεχαστεί με τίποτα η τωρινή τους συμπεριφορά. Τότε είναι που θα καταλάβουν τι κακό προξενούσαν όλα αυτά τα χρόνια στους άλλους.

  • 27 Ιουνίου και ο οργανισμός παραμένει στην κατάψυξη!Τι συμφέροντα υπάρχουν παιδιά που τον καθυστερούν τόσο πολύ?

  • Αυτοί όλοι που καθυστερούν τον Οργανισμό επίτηδες από τις θέσεις ισχύος που αδίκως κατέλαβαν, μέρα από την πίσω πόρτα μπήκαν, νύχτα από την μπροστινή θα φύγουν, να είναι σίγουροι γιαυτό.

  • Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες αποτύχατε! Έναν οργανισμό από το 2011 και δεν μπορέσατε να τροποποιήσετε!Νομίζω πως όλοι υπάλληλοι είναι πλέον σίγουροι για την ανικανότητά σας!Εκλογές όμως έρχονται!

  • Καλά μας δουλεύουν!όλες οι Περιφέρειες τροποποίησαν τους οργανισμούς τους από το 2016 και οι δικοί μας ακόμη?Αυτό είναι σκάνδαλο!Τι περιμένουν ακόμη?Ιούλης μπαίνει και αυτοί στον κόσμο τους!Δεν έχουν καταλάβει ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι αγανακτισμένοι?Μάλλον δεν έχουν καταλάβει το πολιτικό ρίσκο που παίρνουν!Τόσα σχόλια ειπώθηκαν!Τόσος ντόρος έγινε!όλα όμως εδώ πληρώνονται!

  • Δήθεν μαζεύει το κείμενο του οργανισμού ο δικηγόρος της Περιφέρειας και κουραφέξαλα!Το τραβούν μέχρι να γίνουν εκλογές για να απαλλαγούν από το πολιτικό κόστος!Δεν ξέρουν όμως ότι το πολιτικό κόστος τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν δεν τον προχωρήσουν!Ξύπνησαν οι υπάλληλοι!

    • Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν γελιούνται οικτρά! Τα ξέρουμε τα πολιτικά τους παιχνίδια! Δεν μασάμε πλέον κουτόχορτο! Ας το καταλάβουν μία ώρα αρχύτερα και να φτιάξουν τον Οργανισμό

  • Αν περιμένουν να γίνουν εκλογές για να τη γλιτώσουν και να μην εκπονήσουν τον Οργανισμό, τότε να ξέρουν ότι στις δικές τους εκλογές δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους. Ο κόσμος τους έχει καταλάβει πλέον, δεν είναι χαζός.

    • Mάλλον δεν έχουν υπολογίσει καλά το πολιτικό τους κόστος!Και νομίζουν ακόμη ότι με τα άτομα που τους περιβάλλουν θα έχουν την εύνοιά τους!Που να ήξεραν!’Ηδη άρχισαν να μοιράζονται οι πλευρές!Καρυπίδη αυτό δε σου λέει κάτι?Αν θέλεις να πάρεις με το μέρος σου ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που είναι κάργα δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι προχώρησε τον οργανισμό!Μην κολλάς στους λίγους!θα σου την φέρουν!

  • Καρυπίδη δεν έχεις καταλάβει ακόμα οτι κανένας μα κανένας δεν θα σε ξαναψηφίσει;;;Μας κοροϊδεψες όλους!Τέτοια νωθρότητα πια;;!!!
    Κανενας σεβασμός στους υπαλλήλους σου;;

  • Μην μπεις καν στον κοπο να ξανακατεβείς στις εκλογές!Κάνε κάτι άλλο και ασε την Περιφέρεια ήσυχη.Αρκετά με αυτή την παρακμή που έφερες μαζί σου.

  • Και αδαης και αδρανης και αδιαφορος.Αφησε την Περιφερεια του στο ελεος.Ωραιος Περιφερειαρχης!!!Να τον χαιρομαστε.

    • τον Μάη θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.6 μήνες πρίν τις εκλογές σταματουν τα πάντα.Οπότε ο οργανισμός πρέπει να προχωρήσει μέχρι και τον Νοέμβρη.μετά καλά κρασιά!

  • Σα δεν ντρέπονται λέω εγώ… Και μετά τολμούν να μιλούν για Δικαιοσύνη οι Φαρισαίοι! Ούτε να την βάλουν στο στόμα τους αυτή τη λέξη δεν θα έπρεπε κανονικά, Έλεος! Οι πρώτοι που αδικούν είναι αυτοί.

  • Ένα καλό να μας κάνουν ο Περιφερειάρχης (εντός εισαγωγικών γιατί τίποτε δεν μπορεί να κάνει) και οι Αντιπεριφερειάρχες (εντός εισαγωγικών γιατί τίποτε δεν μπορούν να κάνουν):

    να πάνε σπιτάκια τους και να σταματήσουν να παιδεύουν τη δημόσια διοίκηση και να δουλεύουν τον κόσμο όλο! ΩΣ ΕΔΩ!!!

  • Παιδιά, αλήθεια τώρα, σκέφτονται κάποιοι από αυτούς τους αιρετούς (Περιφ., Αντιπεριφ., Σύμβουλοι κτλ) να βάλουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές;;; αν ναι, είναι πολύ γελασμένοι!

  • Αδράνεια…αδράνεια..αδράνεια…σε όλα εκτος από αυτά που έχουν χρήματα..αυτός είναι ο Καρυπίδης..μεγάλα λόγια και ανηθικότητα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.