Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων ¨Ορίζοντες¨ στα γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής

31 Μαΐου 2018
13:30
Κανένα σχόλιο

Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων ¨Ορίζοντες¨ στα γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής. Οι επισκέψεις αφορούσαν τα παρακάτω 15 γυμνάσια:

  • 2ο ,4ο, 5ο, 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

  • 2ο, 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

  • Γυμνάσια Γαλατινής, Εράτυρας, Νεάπολης, Λευκοπηγής, Βελβεντού, Μουσικού Σιάτιστας, Κρόκου, Άνω Κώμης και Ξηρολίμνης.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας και δόθηκε στα στελέχη η δυνατότητα να αναπτύξουν διάλογο με τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, επικοινωνίας, επιρροής των συνομηλίκων και για οτιδήποτε τους προβληματίζει στην καθημερινότητά τους. Με τους μαθητές της Α΄ και Β΄ γυμνασίου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οι συζητήσεις αυτές οργανώθηκαν ανά σχολικό τμήμα με 20 – 25 μαθητές κάθε φορά, ώστε να υπάρχει ο χρόνος και η άνεση να εκφραστούν όλοι οι μαθητές και να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πραγματοποιήθηκαν στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης και στο Γυμνάσιο Βελβεντού ομιλίες σε γονείς ως προς τον ρόλο τους στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στο 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης ομιλία για το σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Το Δ.Σ. και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ευχαριστούν θερμά τους Διευθυντές των σχολείων για τη συνεργασία καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας που αφορούσε μεγάλο αριθμό μαθητών της Π.Ε. Κοζάνης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.