Εορδαία: Το χαλάζι αποτελείωσε τις δενδροκαλλιέργειες στο Μεσόβουνο

4 Ιουνίου 2018
10:03

Ακόμη και οι αντηρίδες από τα αντιχαλαζικά δίκτυα προστασίας υποχώρησαν, εξ αιτίας της πυκνής χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην κτηματική περιοχή του Μεσοβούνου, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες, σε ορισμένες μάλιστα τοποθεσίες, εκτιμάται ότι οι ζημιές είναι ολοσχερείς. Επί μία και πλέον ώρα, ο συνδυασμός της δυνατής βροχής και της συνεχούς χαλαζόπτωσης, επέφερε το τελειωτικό χτύπημα σε καλλιέργειες κερασιών και μήλων, αφού, το προηγούμενο διάστημα η κακή γονιμοποίηση των δένδρων επηρέασε την απόδοση τους , με αποτέλεσμα ορισμένοι αγρότες να απολέσουν την φετινή παραγωγή και να στερηθούν εσόδων. Σχετικά ενημερώθηκε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη και σήμερα κλιμάκιο γεωπόνων θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, για να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

10 σχόλια

  • Ειδικός δεν είμαι, οπότε ας πω και εγώ την αρλούμπα μου. Όταν βάζεις κεράσια στο Μεσοβουνο και τους Πύργους, πόσο απίθανο είναι να τα χτυπήσει χαλάζι ή παγωνιά;

  • μεσα στη γκρινια καθε χρονο
    υπαρχουν προδιαγραφες για την σωστη τοποθετηση των αντιχαλαζιακων διχτυων. οταν ο καθενας τα τοποθετει οπως ναναι θα εχουμε αυτα τα αποτελεσματα.
    τι διχτυα ειναι κατασκευασμενα να μεταφερουν οποια ποσοτητα χαλαζιου στα ειδικα ανοιγματα και απο εκει στο εδαφος.
    οχι αλλη κλαψα.

  • Κρίμα τόσος κόπος να πάει χαμένος κ να καταστρέφετε όχι μόνο για τα δέντρα αλλά κ για τα χωράφια που καλλιεργούν βέβαια με τον Θεό δν μπορούμε να τα βάλουμε οπότε ας ελπίσουμε ότι θα μας τα αποζημίωση το κράτος. Όσο για τις κακίες του κόσμου δν πειράζει δέκτες εφόσον δν ξέρουν το τραβάμε για να τα καλιεργισουμε.

    • οι αποζημιωσεις πρεπει να σταματησουν.

      κ εμενα το μαγαζι δεν παει καλα με την κριση, να με αποζημιωσει το κρατος…

  • Υπονοείς ότι το Μεσοβουνο και οι Πυργοι είναι Σιβηρία και δεν θα έπρεπε να καλλιεργούν εκεί κερασιές? Πες μας και τι θα ήθελες να καλλιεργούν εκεί?

    • Κάθε φορά μόνο κακίες βγάζετε για αυτούς που καλλιεργούν κρίμα όμως γιατί κ για εμάς είναι ο κόπος μας τα αγοράσαμε τους σπόρους κ τα δεντριλια για να τα φυτεψουμε δν μας τα έδωσαν τζάμπα για να ζητάμε αποζημίωσης.

  • Επιλογή του καθενός είναι το τι επάγγελμα θα κάνει μόνο που εμείς δν ζητήσαμε τζάμπα τα φυτά κ τις αποζημιώσεις απόφαση του κράτους είναι γίνε κ εσύ αγρότης να πάρεις αποζημιώσεις αλλά πρώτα πλήρωσε τα φυτά, τα λιπάσματα τα μηχανήματα τους εργάτες κ μετά έλα να μου πεις αν αξίζει η αποζημίωση που δίνουν εγώ προτιμώ να μου μείνει η καλλιέργεια μου πάρα να πάθω ζημιά γιατί η κούραση ο κόπος κ τα λεφτά που βάζουμε δν πληρώνονται με τις αποζημιώσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.