ΓΙΑΤΡΟΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας προς τα μέλη και τους φίλους μας, αναφορικά με την πλήρωση της κενής θέσης του γαστρεντερολόγου στο “Μαμάτσειο” Γενικό Νοσοκομείο της Κοζάνης από τον Γαστρεντερολόγο, Επιμελητή Β’ κ. Δημήτριο Φώτη, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η αναφορά μας στο γεγονός ότι κατά το προγενέστερο διάστημα οι συνασθενείς μας στην περιοχή ήταν αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς ή σε νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός της πόλης και του νομού, μπαίνοντας σε ταλαιπωρία και χρονοβόρες διαδικασίες που συχνά είχαν επιπτώσεις στην υγεία τους ή ακόμη και στην ίδια τη ζωή τους, είχε να κάνει αποκλειστικά με την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί από αυτούς στο να επισκεφτούν έναν ιδιώτη ιατρό ή κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα εκτός της περιοχής τους και επ’ ουδενί με την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν αμφότεροι.

Υπάρχουν εξαιρετικοί ιδιώτες ιατροί και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς που το χρειάζονται χωρίς καμία ανταπόδοση.

Ως άτομα με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου και όσοι μας συναναστρέφονται γνωρίζουμε ότι μία πολύ μεγάλη κατηγορία ασθενών με νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα που ακολουθούν θεραπεία με βιολογικό παράγοντα είναι αναγκασμένοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτονται το πλησιέστερο νοσηλευτικό ίδρυμα για να κάνουν την ενδοφλέβια έγχυση. Κάτι που ειδικά για τους ασθενείς της επαρχίας, πέρα από το χάσιμο ημερομισθίων στην περίπτωση που είναι σε θέση να εργάζονται, επιβαρύνονται με έξοδα μετακίνησης και ενίοτε και διαμονής αν βγαίνουν εκτός νομού. Για κάποιους από αυτούς μάλιστα είναι απαραίτητη και η παρουσία συνοδού.

Ζητάμε συγγνώμη για την όποια τυχόν σύγχυση προκάλεσε η ανακοίνωσή μας!