Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. της ΔΕΗ η απόσχιση των δύο λιγνιτικών πακέτων

26 Ιουνίου 2018
15:27

Εγκρίθηκε σήμερα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, η οποία έγινε στο κτήριο του Υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον φόβο κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, η απόσχιση των δύο πακέτων λινιτικών μονάδων της επιχείρησης (Μεγαλόπολη και Μελίτη), καθώς και η παράταση των βιομηχανικών τιμολογίων και των εκπτώσεων όγκου που ισχύουν, έτσι ως έχουν, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2019.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μανώλης Παναγιωτάκης, η διαδικασία της απόσχισης είναι απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, ενώ άμεσα ανοίγει το data room όπου οι έξι υποψήφιοι (δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στα νομιμοποιητικά έγγραφα για κανέναν) θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις λεπτομέρειες που αφορούν τις μονάδες. ΄

Παράλληλα, είπε ότι θα υπάρξει ένα περιθώριο 30-40 ημερών για να προχωρήσουν σε συμπράξεις οι ενδιαφερόμενοι εφόσον το επιθυμούν, είτε μεταξύ τους, είτε με τρίτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σεπτέμβριο θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές ώστε να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για τις μονάδες τον Οκτώβριο.

Στο σημείο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνέλευσης, πως τώρα είναι η ώρα ώστε η κυβέρνηση και η Κομισιόν να δείξουν εμπράκτως τη στήριξη τους στη λιγνιτική παραγωγή.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε επίσης ότι παρατάθηκε η ισχύς των βιομηχανικών τιμολογίων και η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ ώστε να διεξάγει διαπραγματεύσεις για συμφωνίες με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί με ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον εάν κάποιος καταναλωτής έχει κατανάλωση αντίστοιχη με αυτές τις δύο βιομηχανίες, δηλαδή πάνω από 1.000 Gwh ετησίως. Το θέμα αυτό θα μπορούσε να αφορά τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Οι εκπτώσεις όγκου που ενέκρινε η γενική συνελεύση φτάνουν κλιμακωτά ανάλογα με την κατανάλωση έως και 12%. Η συγκεκριμένη έκπτωση αφορά τις καταναλώσεις από 700 έως 1.000GWh ετησίως.

Τέλος, με δήλωσή τους στη ΓΣ, το ΤΑΙΠΕΔ και το υπερταμείο, οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΔΕΗ, ανέφεραν ότι το ΔΣ θα πρέπει να διαμορφώσει νέα τιμολόγια για τις βιομηχανίες ώστε να ισχύσουν από 1η Μαρτίου του 2019.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.