Η Μαρίνα Τσιάνα μιλά για την έκθεση των εφηβικών τμημάτων του φωτογραφικού και εικαστικού εργαστηρίου του δήμου Κοζάνης

27 Ιουνίου 2018
05:36
Κανένα σχόλιο

Η διδάσκουσα του εφηβικού τμήματος φωτογραφίας Μαρίνα Τσιάνα μιλάει στο Γιώργο Τριανταφύλλου με αφορμή την έκθεση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες σε σύμπραξη με την εφηβική του εικαστικού.

Ερώτηση: Κα. Τσιάνα, θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να μου πείτε, πως προέκυψε η δημιουργία του εφηβικού τμήματος φωτογραφίας φέτος και αν ήταν και δική σας πρωτοβουλία και τον ρόλο σας γενικότερα σε αυτό το εγχείρημα;

Απάντηση: Καταρχάς σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ και σας καλωσορίζω στην έκθεσή μας στον χώρο του λαογραφικού μουσείου Κοζάνης όπου βρισκόμαστε και εκθέτουμε τα έργα των μαθητών των εφηβικών τμημάτων του φωτογραφικού και εικαστικού εργαστηρίου του δήμου Κοζάνης. Η δημιουργία του εφηβικού φωτογραφικού τμήματος ήταν μία κοινή θα έλεγα ιδέα του οργανισμού αθλητισμού πολιτισμού και νεολαίας (ΟΑΠΝ) και δική μου και με πολύ θέρμη και χαρά ξεκινήσαμε να κάνουμε για πρώτη χρονιά αυτή την ιδέα πράξη.

Ερώτηση: Ποιά είναι η συνεργασία σας με τα παιδιά καθώς και τί προσπαθείτε να μάθουν οι έφηβοι από εσάς ως διδάσκουσα φωτογραφίας;

Απάντηση: Η συνεργασία με τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλή και δημιουργική και μάλιστα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ο τομέας της φωτογραφίας όπως και κάθε μορφή τέχνης χρειάζεται αφοσίωση και καλύπτει ένα πάρα πολύ μεγάλο και ευρύ φάσμα όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι του, αλλά και στην καθημερινή ζωή. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε να βλέπουμε την καθημερινότητά μας και λίγο πιο καλλιτεχνικά αν θέλετε, μπαίνοντας στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας και στην βασική επεξεργασία της ψηφιακής εικόνας.

Ερώτηση: Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμπράττουν τα δύο εφηβικά τμήματα σε μία κοινή έκθεση. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Απάντηση: Οι τομείς της τέχνης βρίσκονται όλοι πάρα πολύ κοντά και αλληλεπιδρούν μέσα από μία κοινή συνισταμένη που είναι η αλήθεια. Δηλαδή κάθε καλλιτέχνης, οποιουδήποτε είδους θέλει να επικοινωνήσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις κρίσεις του για πράγματα και να καταθέσει την αλήθεια του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, θελήσαμε μαζί με την Κα. Έλενα Ζέρβα που διδάσκει στο εικαστικό εργαστήρι το αντίστοιχο εφηβικό τμήμα ζωγραφικής, να συμπράξουμε σε μία κοινή έκθεση γιατί πιστεύουμε και νομίζω πως το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, πως η ζωγραφική και οι φωτογραφία είναι πάρα πολύ κοντά και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Παρακολουθήστε το βίντεο της έκθεσης στο παρακάτω link : https://www.youtube.com/watch?v=J-9cyreTW-c&feature=youtu.be

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.