Γιάννης Θεοφύλακτος: “Σχολικοί Φύλακες: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!”

30 Ιουλίου 2018
09:59

Τέλος στην ομηρεία και την χρόνια ταλαιπωρία των Σχολικών Φυλάκων μπήκε με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας” δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Σχολικών Φυλάκων στην Κοζάνη στις 27 Ιουλίου.

Οι Σχολικοί Φύλακες αν και προσέφεραν την εργασία τους με νόμιμο τρόπο, παρέμεναν ανασφάλιστοι, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες οι Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης ήταν οι πρώτοι που δίνανε το “κακό παράδειγμα” ακόμη και προς τους εργαζομένους.

Πλέον, με το νόμο 4554/2018 και το άρθρο 4 αυτού, αναγνωρίζεται ο ασφαλιστικός χρόνος για το διάστημα που οι Σχολικοί Φύλακες πρόσφεραν την εργασία τους, χωρίς να απαιτείται η ολοκλήρωση της χρονοβόρας και κοστοβόρας δικαστικής διαδικασίας.

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος, εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια αυτή, απέδωσε τα εύσημα για την αποκατάσταση της αδικίας στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και κυρίως στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο (με την ιδιότητά τους ως νομικών) για την επίλυση του προβλήματος.

“Η αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος, ιδιαίτερα στον κόσμο της εργασίας – η μείωση περαιτέρω της ανεργίας και η τροχιά της Ελλάδας σε βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους, αποτελούν τις πρώτιστες προτεραιότητές μας μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια”, δήλωσε ο κ. Θεοφύλακτος.

39 σχόλια

  • Εγώ δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και είμαι ανασφάλιστος, ποιος θα με προστατέψει που αν πάω στον ΕΦΚΑ και το πω την επόμενη μέρα θα μείνω άνεργος (η αμοιβή μου είναι 480 ευρώ τα οποία έχω μεγάλη ανάγκη)

    • Πιστεύω άλλο το ένα άλλο το άλλο, σημασία έχει ότι γίνονται πράγματα που βοηθούν τους πολίτες…σημαντική η πρωτοβουλία του Βουλευτή για τους σχολικούς φύλακες.

    • δηλαδη τι θελεις; αντι να κουνηθεις να προστατευσεις την εργασια σου θελεις και οι αλλοι να δουλευουν ανασφαλιστοι;

    • Ρώτα και κανένα δικηγόρο,σε προστατεύει ο νόμος που αναφέρει η ανακοίνωση,θα αναγκαστεί να σε προσλάβει αλλιώς έχει μεγάλο πρόστιμο

    • Ρώτα και κανένα δικηγόρο,σε προστατεύει ο νόμος που αναφέρει η ανακοίνωση,θα αναγκαστεί να σε προσλάβει αλλιώς έχει μεγάλο πρόστιμο.

  • Μπαζετε κόσμο από παντού μήπως και σας ψηφίσουν …Στις κάλπες θα δείτε το δίκαιο που θα γίνει πράξη

  • Ανακοινώσεις του τύπου «κατόπιν ενεργειών μας» δείχνουν αγωνία να επιδείξουν έργο , και μόνο θυμηδία προκαλούν.

  • ΕΝΑ “Τέλος στην ομηρεία και την χρόνια ταλαιπωρία” ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΘΕΟΦΥΛΑΧΤΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ.ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΕΤΡΑΜΕ 91+ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ.

  • Οι ωρομίσθιοι καθηγητές των δημοσίων ιεκ είναι απλήρωτοι από την αρχή του σχολικού έτους που τελείωσε τον Ιούνιο. Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη;

  • Πέρα από όσα ορθά γράφονται πιο πάνω, η φράση “η μείωση περαιτέρω της ανεργίας” -ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΟΝΟ- με διορισμούς στο δημόσιο για εκλογική αλιεία, δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτεί κανείς, ότι μπορεί η μικρομεσαία να έχει μέλλον με αυτούς τους ανθρώπους.

  • Εσείς που κράζετε , είστε οι ίδιοι που κράζατε προχθές και λέγατε γιατί δεν υπήρχαν πυροσβέστες στην Αθήνα, τους οποίους παραπροχθές τους αποκαλούσατε άχρηστους βολεμένους τεμπέληδες και είστε και οι ίδιοι που αν σας δείξουν με στοιχεία πόσες είναι οι ζημιές από φθορές στα σχολεία, θα φωνάζετε και θα λέτε που είναι το κράτος να προστατέψει τη δημόσια περιουσία , για την οποία και εσείς πληρώνετε με τους φόρους που …λέμε τωρα..πληρώνετε. Ελπίδα καμία.

  • Ολες βγηκαν απο το κομμωτηριο κ με τα ψηλα παππουτσια νομιζοντας οτι ειναι καθηγητριες.
    Πηγαιντε μια φορα σε ενα σχολειο και ψαξτε τον/την φυλακα κ αν τους βρειτε πουθενα γραψτε με !
    Ξυπνηστε τους πληρωνουμε τζαμπα κ βερεσε !

  • Οι περισσότεροι καθονται σε μια καρεκλα στα σχολεία και καπνιζουν …πινουν καφεδες και χασκογελουν….
    Ας βγει ο Μητσοτάκης κ θα σας πω που θα σας βαλει….
    Σε κανα 2 χρονακια η φυλαξη θα παει στους ιδιωτες κ εσεις θα φυλαγετε απο το σπιτι σας οπως κανετε κ τωρα !!

    • Εσύ να τα λες πιο συχνά αυτά και όσο πιο δημόσια μπορείς και αν βγει ποτέ πρωθυπουργός ο γουρλομάτης τιμωρός του δημοσίου , που το δημόσιο τον γέννησε, τον προίκισε, τον σπούδασε στα χαρβαρντ και τον ταΐζει ακόμη, εμένα να μου γράψεις. Που μας έγινε και ο γιος του Μητσοτάκη των αγροφυλάκων τιμωρός του δημοσίου…μη χ…ω….. Ξύπνα ρεεεε

    • Καλό θα ήταν να μη γενικεύουμε. Υπάρχουν σχολικοί φύλακες οι οποίοι πραγματικά είναι τα άγρυπνα μάτια του σχολείου, ειδικά σε πολύ μεγάλα σχολικά συγκροτήματα. Επιπλέον πολλές φορές είναι και οι υδραυλικοι, οι ηλεκτρολόγοι, οι κλειδαράδες και γενικά τρέχουν παντού.

  • Το γραφείο Θεοφυλάκτου που έχει αναλάβει την μόνιμη επωδό ότι αν βγει ο Κυριάκος θα πάθουμε χειρότερα παρακαλείται θερμώς να βάλει το μυαλό του να δουλέψει και να βρει άλλο τροπάριο και να μην απαντά σε όλα με δήθεν ευθύμηδες γιάννηδες κτλ, άντε ξόδεψα και χρόνο να σας γράψω…

  • ΄΄τρολάκια,σας πειράζει η δράση του Θεοφύλακτου και του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαθιστά τις αδικίες, αυτό είναι όλο.

    • Το έβγαλες το μεροκάματο πάλι. Μια απορία έχω μόνο. Όταν σχολας από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή σταματάς το γλύψιμο ή συνεχίζεις έτσι για δική σου ευχαρίστηση.

  • Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη Με ένα νόμο και μέρα μεσημέρι θα καταργηθεί το μνημόνιο θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί ο ΦΠΑ θα μειωθεί η φορολογία θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα του 2009 δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις επιδοματα κτλ δεν θα ξεπουληθει η δημόσια περιουσία ΔΕΗ λιμάνια αεροδρόμια τραίνα δρόμοι κτλ. Όταν και όποτε γίνουν εκλογές φίλτατε μού Γιάννη φέτος ή του χρόνου η συγκυβέρνηση θα πάρει αυτό που της αναλογεί Και τότε όντως θα λέμε ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Θα τρίβετε τα μάτια σας όπως ακριβώς ίσως και περισσότερο από ότι οι προηγούμενοι!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.