Την 15η Αυγούστου του 2019 θα ανεβούμε όλοι οι Έλληνες στην «επί του όρους Μελά του Πόντου Παναγία», η οποία μετακόμισε στο Βέρμιο της Ημαθίας.

Θα έρθουμε εδώ στην Καστανιά.

Όχι μόνο να ανάψουμε 353 κεριά στην μνήμη των θυμάτων μίας από τις πλέον πετυχημένες γενοκτονίες του 20ου αιώνα. Αλλά να δώσουμε το αίμα μας. Να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Αιμοδοσία που θα εξελίσσεται σε πολλές χώρες και πόλεις του πλανήτη μας καθ’ όλη την διάρκεια του 2019. ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

Το επόμενο βήμα θα είναι η παράδοση των συγκεντρωμένων φιαλών ελληνικού αίματος στα Νοσοκομεία της Αμισού ( αδελφής πόλης της Αθήνας ), της μαρτυρικής Τρίπολης, της Κερασούντας, της Τραπεζούντας.

Ένα μέρος του θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο του μαρτυρικού Κομπάνι της Νότιας Κουρδίας.

Όταν δεκαετίες πριν ξεκίνησα αυτόν τον ευγενή αγώνα είπα ότι ο ορίζοντας, ο στόχος του αγώνα μας είναι η επιστροφή του Ανθρωπισμού στον Πόντο. Όλοι οι καλλιεργημένοι άνθρωποι του πλανήτη γνωρίζουν ότι ο Πόντος ήταν τόπος, πατρίδα του ανθρωπισμού.

*Απόσπασμα ομιλίας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, στις 20 – 22 Ιουνίου 2018, στην Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, στο 20ο Συναπάντημα της  Ποντιακής Νεολαίας.

Πηγή: http://polis-agora.blogspot.com/