Προς τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας: Τον καλούμε να λάβει άμεσα γνώση του τι ακριβώς πρόκειται να γίνει και στη συνέχεια να μας ενημερώσει επίσημα, διαφορετικά θα είναι κι εκείνος συνυπεύθυνος (του Δημήτρη Κριαρίδη)

6 Αυγούστου 2018
18:18

Επειδή το τοπίο σε ό,τι αφορά την εκκένωση του οικισμού και την επέκταση του ορυχείου Μαυροπηγής προς το Προάστιο παραμένει θολό, καλούμε τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θοδωρή Καρυπίδη να λάβει άμεσα γνώση του τι ακριβώς πρόκειται και να γίνει και στη συνέχεια να μας ενημερώσει επίσημα. Σε διαφορετική περίπτωση κι εφόσον τα πράγματα κινηθούν προς μια κατεύθυνση διαφορετική απ’ αυτή που παρουσιάζονται, θα είναι κι εκείνος συνυπεύθυνος. Όπως γνωρίζουμε το νόμιμο όριο απόστασης του ορυχείου από τον οικισμό πρέπει να είναι στα 300 μ., όμως με την επέκταση του ορυχείου “κατεβαίνει” μόλις στα 150μ., από την οικοδομήσιμη ζώνη του Προαστίου γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για άμεση μετεγκατάσταση του χωριού.

 

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Προαστίου

Δ. Κριαρίδης

2 σχόλια

  • Το νόμιμο όριο των ορυχείων για αποστάσεις από τους οικισμούς ξεπερνά κατά πολύ τα 5 χιλιόμετρα και ΟΧΙ ΤΑ 300 μέτρα.
    Ελέγξτε λοιπόν για του λόγου το αληθές την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και το τι ακριβώς ισχύει σε άλλες χώρες τις Ευρώπης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.