Γελούν μέχρι και στους… Λαζαράδες για το κυβερνητικό «σόου» με τους δύο στρατιωτικούς (του Χάρη Κάτανα)

19 Αυγούστου 2018
16:20

Τη Διπλωματία και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν τα γνωρίζω και ούτε είμαι της κατηγορίας του «ξερόλα» για να ασχολούμαι μαζί τους. Άνθρωπος της αγοράς είμαι, κινούμαι σε έναν χώρο που όταν μας ρωτάς «πόσο κάνει 1+1» σου απαντάμε «2» χωρίς «επιφυλάξεις» κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να «ζυγίζουμε» τα πράγματα και η μόνη «μέθοδος» που ξέρουμε για να σχολιάζουμε τα γεγονότα.

Χάρηκα το ίδιο δυνατά με όλους τους Έλληνες για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας, από τη φυλακή της Τουρκίας, βλέποντας όμως τον τρόπο που το χειρίστηκε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, διαπιστώνω ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι «1+1» κάνει «11». Κυρίως όμως θυμώνω επειδή θεωρούν πως απευθύνονται σε πολίτες «ηλίθιους» που θα πιστέψουν τα σενάρια που διέδωσαν περί δήθεν «πρωθυπουργικής παρέμβασης» για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών αλλά και θα εντυπωσιαστούν από το φθηνό κινηματογραφικό σόου που στήθηκε μέχρι την άφιξή τους, στη Θεσσαλονίκη.

Βλέποντας, ακούγοντας και διαβάζοντας τις ειδήσεις, εύκολα μπορεί να πληροφορηθεί ο καθένας ότι τις ημέρες αυτές, οι Τούρκοι δεν απελευθέρωσαν μόνο τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά απελευθέρωσαν και τον Τανέρ Κιλίτς, πρόεδρο τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που κρατούσαν επίσης στις φυλακές με την κατηγορία της υποστήριξης του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Και ετοιμάζονται να απελευθερώσουν κι άλλους.

Οι ειδικοί αναλυτές έγραψαν ήδη και ανέλυσαν ότι πρόκειται για κινήσεις του Ερντογάν που σχετίζονται με την οικονομική κρίση που έφερε στην Τουρκία, η αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ και λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης στη Σμύρνη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον. Μια κράτηση που επίσης ενδέχεται να λάβει τέλος σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντασσόμενη κι αυτή στις κινήσεις Ερντογάν, με στόχο να αλλάξει το κλίμα και να πετύχει μια ανάκαμψη στα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας.

Με άλλα λόγια, η απροσδόκητη αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν ήταν μια μεμονωμένη ενέργεια της Τουρκίας προς την Ελλάδα, ούτε έγινε στο πλαίσια μιας διμερούς διαπραγματευτικής διαδικασίας.Όταν ο Ερντογάν αποφάσισε να αποφυλακίσει τους δύο στρατιωτικούς μας, δεν σκέφτονταν το παραμικρό για την Ελλάδα, ούτε υπολόγιζε κανέναν Τσίπρα και κανέναν Κοτζιά. Το έκανε σκεπτόμενος μόνο την Τουρκία και υπολόγιζε μόνο στους Αμερικάνους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα κι αυτός είναι ο λόγος που η ελληνική πλευρά αιφνιδιάστηκε όταν ενημερώθηκε πρώτη φορά για την εξέλιξη από τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα υπόλοιπα είναι φθηνή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του. Διαφορετικά, όλο και κάποια διαρροή θα είχε προηγηθεί, όλο και κάποιο ΜΜΕ θα άφηνε ένα υπονοούμενο. Όμως δεν έγινε τίποτα απολύτως και όλοι ήταν σε διακοπές και εντελώς ανυποψίαστοι. Ούτε βέβαια υπήρχε περίπτωση, οι άθεοι της εμμονικής και ιδεοληπτικής αριστεράς που μας κυβερνούν, να συνδύαζαν μια τέτοια «ενέργεια» με τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, ρισκάροντας να μοιραστούν την «επιτυχία» και με τα… Θεία.

Όπως είναι αλήθεια ότι σχεδόν αμέσως, η καιροσκοπική κυβέρνηση Τσίπρα έκρινε πως βρέθηκε μπροστά σε μια αναπάντεχη ευκαιρία, για «στεγνή» πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης και για μια επιχείρηση αλλαγής εικόνων από την συνεχώς και άνευ φρένων καταρρέουσα πορεία της. Κι έστησε αμέσως ένα πρόχειρο πανηγυράκι, με  εξ ίσου κακοστημένες σκηνές υποδοχής των δύο στρατιωτικών, με έκδοση «non paper» οδηγιών προς στελέχη της για ανάλυση της δήθεν «συμμετοχής του πρωθυπουργού» και την συνεπικουρία της ΕΡΤ και άλλων φιλικών ΜΜΕ.

Ενώ την ίδια στιγμή, ο Νίκος Κοτζιάς και οι κυβερνητικοί κολαούζοι του, έκαναν λόγο για την… «αθόρυβη διπλωματία». Τρομάρα τους. Ήταν τόσο αθόρυβη, που δεν την πήραν μυρουδιά ούτε στο ίδιο το υπουργείο κι ευτυχώς να λες που έχουν πάντα κάποιον για να βλέπει τις ειδήσεις…

Όσο για τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην υπόθεση της αποφυλάκισης των στρατιωτικών μας, στην πραγματικότητα το μόνο που έκανε ήταν να στείλει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να τους παραλάβει από την Κωνσταντινούπολη, για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη και όχι στο στρατόπεδό τους στη Θράκη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις φυλακές που κρατούνταν, όπως θα γίνονταν σε μια σοβαρή χώρα.

Άσε που ενώ μπορούσαν μέσα σε πέντε λεπτά δρόμο, να τους μετακινήσουν από την Ανδριανούπολη (όπου και η φυλακή τους) στην Ελλάδα και στην Αλεξανδρούπολη, προτίμησαν να τους μετακινήσουν πρώτα μακρύτερα, στην Κωνσταντινούπολη (3,5 ώρες δρόμο) κι από εκεί να τους φέρουν στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να χρησιμοποιηθεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις ανάγκες του κυβερνητικού σόου. Μιλάμε για γελοιότητες εξαιρετικού μεγαλείου.

Το δε κυβερνητικό σόου άρχισε να εξελίσσεται ήδη μέσα από το αεροσκάφος, με τους αμήχανους αποφυλακισμένους αρχικά να είναι ντυμένοι πολιτικά και να τους κερνά… «σαμπάνια» ο κεφάτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος (λες και ήταν αυτό που τους είχε λείψει) αλλά και να βγαίνει σέλφι μαζί τους, αφού έτσι απλά, με σαμπάνια και σέλφι σε smartphoneγιορτάζει πάντα τις στιγμές του, ο κάθε «τίμιος» αριστερός.

Μετά όμως το σκηνικό έπρεπε να αλλάξει καθώς άλλαζαν και οι συνήθεις των πρωταγωνιστών του «κυβερνητικού θιάσου» που είχαν σειρά για να τους… «παραλάβουν». Τους άλλαξαν ρούχα, τους έντυσαν με στρατιωτικές στολές και τους έβαλαν να χαιρετούν, να «χτυπούν» προσοχή και να αναφέρονται μπροστά στον πολιτικό προϊστάμενό τους. Γελοιότητες μέρος δεύτερο και μάλιστα χωρίς ντροπή, μπροστά στους γονείς τους αλλά και μπροστά σε άβουλους αρχηγούς και υπαρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που μάλλον είχαν τους λόγους τους για να είναι απλοί παρατηρητές του «θεάτρου». Και αμέσως μετά, ελεύθεροι πλέον από την «κυβερνητική πασαρέλα» ξαναντύθηκαν με πολιτικά, για να μεταβούν στα σπίτια τους.

Για τέτοια κοροϊδία μιλάμε, με τα γνωστά κυβερνητικά παπαγαλάκια να το «τερματίζουν» υποστηρίζοντας μέχρι και ότι ο βασικός λόγος για την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας, ήταν οι «εξαιρετικοί χειρισμοί της κυβέρνησης» και οι «αποτελεσματικές παρεμβάσεις Τσίπρα προς Ερντογάν». Η αμετροέπεια σε όλο το μεγαλείο της, όταν και οι ίδιοι ομολογούσαν ότι οι συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Σουλτάνο Ερντογάν, ήταν τόσο αποτυχημένες από την πλευρά μας, που άγγιζαν τα όρια της πολιτικής και διπλωματικής «φάπας».

Τα συζητάμε όλα αυτά και με τον απλό κόσμο της περιοχής μου και ένα έχω να σας διαβεβαιώσω. Στο άκουσμά τους, γελάει ακόμη και το παρδαλό κατσίκι. Κι επειδή δεν ξεχωρίζω μεγάλα και μικρά χωριά, όταν πηγαίνω να συναντήσω τους φίλους μου, τα λέγαμε τις προάλλες και με μια παρέα καλών φίλων μου, στους Λαζαράδες Κοζάνης.

Ξέρετε που «πέφτουν» οι Λαζαράδες;

Ε… ακριβώς μέχρι κι εκεί γελούν με τους γελοίους της κυβέρνησης Τσίπρα.

Γελούν μέχρι και στους Λαζαράδες.

*Ο κ. Χάρης Κάτανας είναι π.Βουλευτής Νομού Κοζάνης

42 σχόλια

    • Ρε φίλε βιάζεσαι…. έλεος!!!
      Για τους Αθηναίους το έγραψε πρώτα κι εκεί πρωτοδημοσιεύθηκε. Σ΄αυτούς απευθύνεται.
      Να… κάτι σαν εσένα είναι οι “ξερόλες” που γράφει. Κάνε μας τώρα και μια ανάλυση για τα ελληνοτουρκικά, μια και τα ξέρεις όλα και είσαι τόσο… εύκαιρος.

      • Ευκαιρος εισαι. Γραφοντας μεχρι και στους Λαζαραδες μας θεωρει χαζους οσους μενουμε εδω και μαθαμε δηλ μεχρι και να γελαμε! Σιγα τον εξυπνο! Αλλη φορα μη μας βαλει στο στομα του. Αρκετα!

  • ενώ η ανταλλαγή με τους 8 που είπε η Ντόρα ήταν η σωστή κίνηση ;;;;;
    και μετά σε επόμενη ανταλλαγή κανένα νησί;;; τη Θράκη μήπως;;
    Χάρη με αυτά γελάει ο κόσμος στους Λαζαράδες
    ΥΓ1 εγώ είχα μείνει στα μαθηματικά όταν ο μπαμπάς του αρχηγού σου μας είχε πει ότι 0+0=7 ευτυχώς εσύ το διόρθωσες
    ΥΓ2 μην σκας τόσο πολύ θα σε βάλουν υποψήφιο αν δεν συμπληρώσουν

    • 1) Η Ντορα μίλησε για τους 9 της τρομοκρατικής ομάδας που ταχα ήθελαν να σκοτώσουν τον Ερντογαν στην επίσκεψη του στην Ελλάδα

      2) ο Κατανας ειναι ο ορισμός του οτι δηλώσεις ειςαι

      3) αν μπει ψηφοδέλτιο απλά η ΝΔ αποδεικνύεται ενα κόμμα με τεράστια έλλειψη σε στελέχη

    • Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει 0+0=14 και είχε δίκιο.Είπε και άλλες αλήθειες,αλλά δεν εισακούστηκε.Με το μίνι ασφαλιστικό το ‘92 παρέτεινε τη βιωσιμότητα του ζητήματος.Ο Γιαννίτσης προσπάθησε να το ολοκληρώσει μετά 10 χρόνια,αλλά τον έφαγαν λάχανο οι λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ,σημερινοί Συριζαίοι.Με τα μνημόνια ,δλδ αναγκαστικά έγιναν μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να τις είχαμε κάνει προ πολλού για προλάβουμε την κρίση.Για την απελευθέρωση των 2 δώσαμε την εκλογή των μουφτήδων,διαχρονικό αίτημα της άλλης πλευράς.Εναγκαλισμοί υπουργού με ένστολους απαράδεκτοι!

  • Καθησε εγραψε ενα κατεβατο. Φαντασου και να ηξερε διπλωματια και εξωτερικη πολιτικη ή να ηταν της κατηγοριας “ξερολα”, θα εγραφε απομνημονευματα!!!

  • Σόου δεν ειναι να είσαι σε ένα κόμμα αντημνημονιακο να κατηγορης κόμματα που ειναι υπέρ τον μνημονίων και να ερχεσε σε αντι παράθεση μαζι τους και στο τέλος να ψηφίζεις μνημόνιο. Σόου δεν ειναι να κατηγορείς κόμματα για το μνημονίου να μαλώνεις με τους βουλευτες του μεσα στην Βουλή και στο τέλος να ξεχνάς αυτα που έλεγες και πίστευες και να είσαι υποψήφιος με αυτο το κόμμα και με τον βουλευτή που είχες έντονες διαμάχες να τον εχεις και αντιπρόεδρο …ΤΗ ειναι αραγε σόου ;;;;;

  • Εγώ μπήκα να διαβάσω το άρθρο, αλλά πολύ μεγάλο ρε φίλε. Κάτανα θα διαβάσω. Μέχρι για πέντε γραμμές σε έχω, με γραμματοσειρά arial greek 11, βαριά βαριά 12.

  • Έγινες 6 μήνες βουλευτής και καλά έκανες.Δεν έχεις όμως το ειδικό βάρος να το διαχειριστείς.Ήξεις αφίξεις πολιτικές, δελτία τύπου και απανταχού παρουσίες με μοναδικό σκοπό να να μην ξεχαστούμε…

  • Το περίεργο είναι ότι ενώ βλέπουμε μια ανίκανη κυβέρνηση δεν βλέπω κάποιους κυβερνητικούς να αφήνουν τις καρέκλες όπως έκανε ο Κύριος Κάτανας Ενώ εσείς παρόλα τα λάθη τις διατηρείται ζέστες Άρα συμφωνείτε σε όλα

  • Ανώνυμε είδσμε κ αυτούς που ήταν χρόνια βουλευτές του τόπου μας πόσο πολυ καλα διαχειρίστικαν ολες τις κρίσιμες καταστάσεις

  • Ο συγκεκριμένος είναι πολιτευτής ή υποψήφιος; Δεν έχει αφήσει εκδήλωση ή πανηγύρι και πάντα πάει και κάθεται μπροστά μπροστά στις θέσεις των επισήμων. Έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ή το κάνει ως πρώην; Θα πολιτευθεί, και αν ναι, θα μας πει με ποιό κόμμα να ξέρουμε ή μας το κρατά για έκπληξη;

    • Πρωτον γραφεται λιτος,δευτερον δεν ηταν ουτε λιτος ουτε λογος αλλα κακιστη εκθεση δευτερας δημοτικου,τριτιν μη προσβαλεις τους Λαζαραδες και τεταρτον οσοι γελασαν μαζι σου ειχατε το ιδιο ανυπαρκτο iq. Οσο για το ποσο ενθεος εθσαι εσυ πες μας αν πηγες ποτε εκκλησια απ την αρχη ως το τελος χωρις κουστουμιες και πρωτες θεσεις βιτρινας κι αν παρακολουθησες ολη τη θεια λειτουργια πες μας τι καταλαβες απ τα Ελληνικα που ξερεις. Ασε μας παιδακι μου. Πανε στον παιδικο τωρα για αγιασμο σε λιγες μερες κι ασε την πολιτικη για τους ενηλικες

  • Σόου δεν ειναι να είσαι σε ένα κόμμα αντημνημονιακο να κατηγορης κόμματα που ειναι υπέρ τον μνημονίων και να ερχεσε σε αντι παράθεση μαζι τους και στο τέλος να ψηφίζεις μνημόνιο. Σόου δεν ειναι να κατηγορείς κόμματα για το μνημονίου να μαλώνεις με τους βουλευτες του μεσα στην Βουλή και στο τέλος να ξεχνάς αυτα που έλεγες και πίστευες και να είσαι υποψήφιος με αυτο το κόμμα και με τον βουλευτή που είχες έντονες διαμάχες να τον εχεις και αντιπρόεδρο …ΤΗ ειναι αραγε σόου ;;;;;

  • Στον προϊστάμενο τους που του βαρουσαν προσοχες οφείλεις το ότι είδες της Βουλής τα έδρανα και καμαρώνεις ότι ήσουν και τέως Βουλευτής ….Στον ίδιο λοιπόν προϊστάμενο βαρουσες και συ προσοχες ψήφισες μνημόνιο και εκοβες βόλτες μαζί του με το Ελικόπτερο …Τώρα μπορείς να πάρεις τον προσωπικό σου φωτογράφο και να συνεχίσεις την λεζάντα σου σε κάθε χωριό έτσι ώστε να ανεβάζεις φωτογραφίες στο φεισμπουκ στο οποίο και ελπίζεις να σε κάνει βουλευτή

  • χάρη καλά τα λές,αλλά εξήγησε μου,γιατί ψηφίσατε παρών στο νομοσχέδιο για τους μουφτήδες,όχι έπρεπε να ψηφίσετε,τί φοβάστε και δεν παίρνετε θέση στα εθνικά θέματα;.

  • Μπραβο σας κυριε Κατανα.Λετε τα πραγματα με το ονομα τους και αυτο θα σας το αναγνωρισει ο κοσμος οταν ερθει η ωρα..

  • Τελικά εσάς τις παλιοκαραβάνες της ΝΔ και όσους θεωρείτε το κόμμα τσιφλίκι, σας πονάει πολύ ο Κάτανας. Προφανώς διότι τον θεωρείτε πιο δυνατό σε ψήφους και κινδυνεύει η θεσούλα σας. Εάν συνέβαινε το αντίθετο ούτε που θα ασχολούσασταν μαζί του. Ενώ τωρα τρέμει το φυλοκάρδι σας μη τυχόν και μπει υποψήφιος. Θα σας τινάξει τη γούνα και διοτι κουβαλάει κόσμο απο άλλο χώρο και επειδή κερδίζει συνέχεια την εκτίμηση του απλού νεοδημοκρατικού κόσμου και κυρίως επειδή περπατάει στη νεολαία που ψηφίζει για πρώτη φορά και δεν έχει ιδέα απο τις δικές σας σκοπιμότητες αλλά βλέπει στο πρόσωπό του, έναν νέο αυτοδημιούργητο άνθρωπο, που μπορεί να προσφέρει κάτι καινούργιο.
    Αυτός είναι ο μόνος λόγος που ασχολείστε μαζί του. Σας χαλάει τα σχέδια και βάζει σε κίνδυνο τη σίγουρη (?) θεσούλα σας, όπως τα υπολογίζατε μέχρι τώρα. σας μπήκε σφήνα και τον τρέμετε. Με τις υγείες σας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.