Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, ο πρ. Βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Εορδαίας, κ. Σάββα Ζαμανίδη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας, παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Πολυχρονίδης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Θεοδοδιάδης.

Η θεματολογία της συνάντησης επικεντρώθηκε στα τρέχοντα θέματα του Δήμου Εορδαίας. Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε για τα κτίρια της ΛΙΠΤΟΛ, όπου κοινή διαπίστωση από τις δύο πλευρές ήταν η προσεκτική επιλογή των κτιρίων που θα οδηγηθούν προς κατεδάφιση. Επίσης, αναφορά έγινε στο Ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας και στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Πτολεμαΐδας, το οποίο έπειτα από απόφαση του Δημάρχου θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μη καταβολή του τοπικού πόρου από την ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια, γεγονός το οποίο προκαλεί τόσο σοβαρά προβλήματα στην Δημοτική Αρχή όσο και δίκαιες αντιδράσεις από την πλευρά των δημοτών. Τέλος, ο Δήμαρχος Εορδαίας αναφέρθηκε στο επίκαιρο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την μη επαρκή λειτουργία της τηλεθέρμανσης κατά τις ημέρες με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το οποίο ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος παρακολούθησε και κατέθεσε τις προτάσεις του.

Η δεδομένη συνεργασία του κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον κ. Σάββα Ζαμανίδη από το παρελθόν οδήγησε τη συνάντηση σε εποικοδομητικά συμπεράσματα και σε προγραμματισμό επόμενης συνάντησης στο άμεσο μέλλον.