kozan.gr: Καταγγελία αναγνώστη, εποχικού εργαζόμενου στην ΔΕΗ (ορυχείο Καρδιάς)

24 Αυγούστου 2018
18:14

Πριν από λίγο στο ορυχείο Καρδιάς ο οδηγός του ιδιωτικού λεωφορείου που μεταφέρει τους εργαζομένους μου αρνήθηκε την είσοδο. Κι όλα αυτά γιατί απλά δεν είχα αλλά ρούχα, ήμουν – και το επισημαίνω – με την ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ φόρμα εργασίας και αθλητικά παπούτσια, ούτε καν λερωμένα άρβυλα.

Η ίδια άρνηση και στις παραινέσεις του εργοδηγού. Λες και ο εργοδηγός ήταν ο τελευταίος τυχάρπαστος. Ο οδηγός ή ιδιοκτήτης του λεωφορείου (δε με ενδιαφέρει) απαξιούσε στις παραινέσεις του. Ναι δεν το κρύβω, δεν άντεξα. Tου μίλησα “κάπως” λόγω της συναισθηματικής φόρτισης της στιγμής. Tο λιγότερο που μπορούσα να κάνω, γι’ αυτό που εγώ βίωσα ως κατάφορη αδικία και ρατσισμό. Μου συμπεριφέρθηκε ΑΔΙΚΑ, ζητώντας dress code στο λεωφορείο. Έτοιμος να με αφήσει 20 ολόκληρα χιλιόμετρα μακρυά από την πόλη μου.

Το πρωί, προσερχόμενοι στην εργασία μας, μέσα στο λεωφορείο είμασταν 3-4 άτομα ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Ο οδηγός του λεωφορείου το πρωί δεν μας αρνήθηκε την είσοδο. Γιατί συνέβη τώρα αυτό; Αλα καρτ πρακτική?
Θέτω όμως – παράλληλα και τα εξής ερωτήματα:
– Από πότε τιμωρείται κάποιος, με το να μη φτάσει στο σπίτι του, επειδή δεν είχε άλλα ρούχα για να αλλάξει;
– Από πότε ο υπεύθυνος μεταφοράς προσωπικού έχει το δικαίωμα της επιβίβασης ή απόρριψης προσώπων; Ακόμη κι αν το προβλέπει η σύμβαση, που δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά θα το ψάξω, πώς εξασφαλίζεται ότι ο εργαζόμενος θα επιστρέψει σπίτι του;
– Μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητες του οδηγού ενός λεωφορείου που εκτελεί τη συγκεκριμένη σύμβαση; Μπορεί να απορρίπτει έτσι “ξερά” χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα αφήσει έναν εργαζόμενο πίσω, αδιαφορώντας, εν τέλει, αν αυτός θα φτάσει πότε σπίτι του;

Μετά από πολλά νεύρα και έντονο διάλογο ευτυχώς βρέθηκε ο συνάδελφος και τα κορίτσια του κυλικείου και ήρθα στο σπίτι μου, αλλιώς θα ήμουν ακόμη εκεί 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ, μόνος και με τα πόδια, επειδή έτσι το ήθελε οδηγός του λεωφορείου και η (ρατσιστική) σύμβαση εργασίας που ισχυρίζεται πως κατέχει.
Ανέφερα το θέμα στον εργοδηγό μου, το ίδιο θα κάνω και στον Προϊστάμενο. Η ιστορία δεν θα τελειώσει εδώ, θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο που διαθέτω, αλλά ήθελα να γνωστοποιήσω και το θέμα.

Παρά την αδικαιολόγητη άρνηση του οδηγού να μου επιτρέψει την είσοδο στο λεωφορείο και παρά τον έντονο διάλογο που είχα μαζί του, η ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ του θέματος δεν έχει σκοπό να τον στοχοποιήσει, γι’ αυτό δεν αναφέρονται στοιχεία – ονόματα κτλ. Ό,τι είναι να κάνω στο ουσιαστικό επίπεδο της υπόθεσης θα το διεκδικήσω υπηρεσιακά – νομικά, αλλά θα πρέπει να επαναλάβω, πως τα της ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ έχουν σκοπό να αναδείξουν, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ένα στρεβλό περιστατικό – κατάσταση που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ΠΟΤΕ.

55 σχόλια

  • Ας σε παρατούσε εκεί φίλε. Οτοστοπ, η νέα μέθοδος μεταφοράς εργαζομένων της ΔΕΗ.

    Ρε τι άλλο θα ακούσουμε!

    Οδηγέ, μεταφέρεις, δεν κρίνεις τους ανθρωπους. Αλλιώς ας πήγαινες σε καλλιστεία

    • Φίλε του αντί καπιταλισμού που απολαμβάνεις όλες τις παροχές που ου καπιταλισμου αλλά όταν φτάνεις στο ταμείο σε πιάνει το κομουνιστικο σου.
      Πολύ καλά έκανε ο αδηγος και δεν το πήρε η του έκανε παρατήρηση ή οτιδήποτε γιατί πρέπει να μάθουμε τους εξής κανόνες. Όταν πάμε στη δουλειά πρέπει να αλλάζουμε κει και τα ρούχα της ανθυγιεινής εργασίας μένουν εκεί στο ντουλαπάκι. Όταν είμαστε στη δουλειά την ανθυγιεινή φοράμε πάντα κράνος και αρβύλα ακόμα και γυαλιά και μάσκα που κι αυτά τα αφήνουμε εκεί και δε τα παίρνουμε μαζί μας σπίτι. Τα ανθυγιεινά και βαριά επαγγέλματα δεν είναι μο ο για μπαίνουν τα ένσημα αλλά υπάρχουν και κανόνες που από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που είναι μόνο απαιτήσεις δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο. Δες αντίστοιχους εργάτες στο εξωτερικό και μετά μιλά, εκτός αν κοιτάς τους εργάτες του μαδουρο τότε πάω πάσο..

  • Την επόμενη φορά, όλοι προβλεπόμενοι. Ξυρισμένοι, γυαλισμένοι αλλιώς στέρηση εξόδου!

    ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! Εργαζομενοι ορυχειου είναι αυτοί που μεταφέρονται όχι μπαλαρίνες

  • Τι προέχει κύριοι? Η ασφάλεια επιστροφής του εργαζομένου ή η καθαριότητα του λεωφορείου? ενός άψυχου σωρού από σιδερα και πλαστικά

  • Έπρεπε κύριοι να ξεκινήσω με τα πόδια και να περπατάω πάνω στην Εθνική με κίνδυνο να με χτυπήσει και να με τρυαματίσει- σκοτώσει διερχόμενο αυτοκίνητο.

    Σκεφτείτε καλύτερα τους όρους που βάζετε!

    ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! και όχι η μοκέτες και τα καθίσματα του λεωφορείου !

  • Με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ένας άνθρωπος ο οποίος σχολάει από την δουλειά του να μην μπορεί να πάει σπίτι του. Δυστυχώς συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα αυτά τα περιστατικά τα οποία θα πρέπει να εκλείψουν με το να μπαίνουν κανόνες αφενός αλλά αφετέρου να είμαστε πρώτα απ όλα άνθρωποι. Όταν μεταφέρεις εργαζόμενους που μετά από την δουλειά τους πρέπει να πάνε σπίτι εφόσον δεν δημιουργούν πρόβλημα στο λεωφορείο και στους υπόλοιπους δεν κοιτας οτι απλά φοράει φόρμα εργασίας. Δεν είναι σχολική εκδρομή είναι εργαζόμενοι.

  • Φιλέ δεν εχεις δίκιο. Απαγορεύεται να μπαινεις στο λεωφορείο με τα ρούχα που δουλεύει. Ειτε είναι τις ΔΕΗ ειτε ιδιωτικό. Γιαυτό σε έχουν ντουζιέρες μέσα και φοριαμους για να αλαζεις. Πρεπει να σεβεσαι κσι την περιουσία του άλλου. Και με αυτό το λεωφορείο θα πάνε και παιδιά εκδρομές και διάφορα. Α και κάτι άλλο ο εργοδηγός είναι ο τελευταίος τυχαρπαστος ειδικά για τον λεωφοριατζη. Πολύ ψηλά τους εχεις χαλάρωσε.

      • Αυτός να ξυπνήσει ή εσύ;
        Υπάρχουν οι κανόνες. Ας τους εφαρμόσουμε καμιά φορά και να μην δαιμονοποιούμε όλους όσους προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους.
        Οφείλει να έχει άλλα ρούχα και να μην πηγαινοέρχεται με την φόρμα εργασίας.
        Φτάνει πια με την καραμέλα, ότι έγινε και με άλλους κλπ.

  • H επίκληση ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους του οδηγού είναι ατυχής και σε τίποτα δεν ενισχύει τους ισχυρισμούς του καταγγέλοντα, παρά γίνεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Κατά τα άλλα στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και σεβασμού προς τους άλλους επιβάλλουν τα ρούχα εργασίας σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο εργασιακό χώρο όπως τα ορυχεία, να παραμένουν σε φοριαμό και να μεταφέρονται σε σακούλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο σπίτι για πλύσιμο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει εργαζόμενος στα ορυχεία που πηγαίνει σπίτι του φορώντας τα ρούχα εργασίας και χωρίς να έχει κάνει ντουζ.
    Αν χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο αυτό θα έκανε?

  • Ο οδηγός/ιδιοκτήτης εχει την υποχρέωση να μεταφέρει τους ανθρώπους για τους οποιους πληρώνεται. Αν υπάρχει όρος στην σύμβαση τότε η υπηρεσία οφείλει να ενημερώνει τους εργαζόμενους. Αν οχι και ο οδηγός/ιδιοκτήτης, δεν θελει να λερώνεται το λεωφορείο του, τοτε ας αποσυρθεί απο το συγκεκριμένο δρομολόγιο και σύμβαση. Στη ΔΕΗ καλείται να εργαστεί, όχι σε… χειρουργείο!
    Η νοοτροπια κάποιων λεωφοριατζήδων στην Πτολεμαιδα τουλαχιστον, ειναι επιεικώς απαραδεκτη, ακομα και σε οργανωμένες εκδρομες. Δεν σεβονται τους πελατες τους. Υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα με πολλους “επαγγελματίες” που θεωρουν οτι κουβαλανε οχι ανθρωπους, αλλα ζωα. Και δυστυχως εχω πολλες αρνητικές εμπειριες απο δαυτους.

  • Αγαπητε Μπαμπη δεν ειναι καινουρια πρακτικη φιλε.
    Πριν απο χρονια περπατουσα μεσα στην βροχη επι χιλιομετρα και ενω απο διπλα μου περνουσαν και ιδιωτικα και ιδιοκτητα λεωφορεια της ΔΕΗ και κανενας δεν σταματουσε. Μετα απο πολυ περπατημα σταματησε ο εργοταξιαρχης και με πηρε Εντελως λυπηρο

  • Φίλε μου η σύμβαση που έχει ο ιδιώτης με την ΔΕΗ απαγορεύει την μεταφορά εργαζομένων με φόρμες εργασίας όπως και την μεταφορά εργαζομένων σε εργολάβο και άλλα πολλά οπότε μην χάνεις τον καιρό σου άδικα με καταγγελίες και άλλα.

  • Καλά πηγές για δουλειά στη ΔΕΗ και όταν σχολασες η φόρμα εργασίας και τα άρβυλα ήταν πεντακάθαρα… ύποπτο..

  • Λοιπόν επειδή πολλά είδα κ άκουσα θα σας πω τι συμβαίνει χωρίς απορίες…..μέσα στην σύμβαση της Δ.Ε.Η (ειδικοί κανόνες) ορίζει πως μόνον οι μόνιμοι έχουν δικαίωμα επιβίβασης στα λεωφορεία της….κ μόνον οικειοθελώς παίρνουν οχταμηνίτες πάνω, αλλά υπ ευθύνη τους!….Η σύμβαση προβλέπει καθαριότητα (2η αλλαξιά) στους εργαζόμενους που δουλεύουν στα ορυχία….κ φυσικά όχι μεταφορά με τα ιδιωτικά λεωφορεία αλλά με τα βανάκια της Δ.Ε.Η….όπου εκεί κανονίζουν οι εργολάβοι…..Στο σημερινό θέμα….ο κύριος του δικού του λεωφορείου τηρούσε την βάρδια κανονικά……..ο κύριος που ανέβηκε στο λεωφορείο κατά την εκτίμηση του οδηγού δεν ήταν πεντακάθαρος όπως περιέγραψε για να φανεί ότι έχει κ δίκιο…….αλλά παρ όλα αυτά ο οδηγός γύρισε κ του είπε:”φίλε την επόμενη φορά που θα μπεις έτσι στο λεωφορείο δεν θα σε βάλω μέσα..αλλά τώρα έλα”……ο κύριος δε εργαζόμενος οχταμηνίτης ούτε σεβάστηκε το γεγονός ότι ο οδηγός του κανε την παραχώρηση αλλά κ νευριασμένα άρχισε να φωνάζει να προσβάλει κ να απειλεί…κ φυσικά κατέβηκε απ το λεωφορείο βρίζοντας τον οδηγό……….τελικά μερικοί είναι Ελληνάρες!!!….Μετά φταίει ο κύριος του λεωφορείου ε???? Τσ τσ τσ τσ τσ……Κ κάτι που ποτέ κανείς δεν παρατηρεί σε κανένα χώρο……τα λεωφορεία έχουν σημάνσεις-ταμπέλες που γράφουν τους κανονισμούς….να τα προσέχετε!…Όλοι είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν τους κανονισμούς….όχι μπάτε σκύλοι αλέστε…να μπαίνουν με λάσπες κ μετά σε ένα μήνα να χρειάζεται βιολογικός απ την βρωμιά…Έλεος!!!….Η επόμενη βάρδια που θα κάτσει??…Στις βρωμιές πάνω???….Λίγο σεβασμός!!!!

  • Οι άνθρωποι δεν ειναι εμπορεύματα. Και οι οδηγοί δεν είναι αστυφύλακες.
    Η ουσία είναι να μεταφέρεις τον Κοσμάκη στο σπίτι του και όχι να κάνεις τον πορτιερη.

  • Πώς το έγραψα η κοπελιά, “μόνο οι μόνιμοι έχουν δικαίωμα στα λεοφωρεια”

    Τέτοιος εργασιακός μεσαίωνας υπήρχε μόνο στη Αμερική του 50 όπου λευκοί και έγχρωμοι διαχωρίζονταν στα λεοφωρεια.

    Ξαναδιάβασε κυρία Σοφία τι έγραψες, έπεσες σε μεγάλο ατόπημα. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

    • Η καλή μας η ΔΕΗ έχει τριών ταχυτήτων υπαλλήλους (μόνιμοι,οχτάμηνα,εργολαβικοί) δεν γνωρίζω αν συμβαίνει (ή αν επιτρέπεται να συμβαίνει) σε άλλη επιχείρηση κάτι αντίστοιχο.
      Η Σοφία έχει δίκιο η σύμβαση της ΔΕΗ προβλέπει μόνο την μεταφορά των μόνιμων,προφανώς ταξική,ρατσιστική όπως θέλετε πείτε το αντιμετώπιση. Κατά τα άλλα – οχταμηνα, εργολάβοι και άγιος ο θεός-τι τώρα προσλήψεις θα κάνουμε εδώ με το ζόρι βγάζουμε τους υπερήλικες στην σύνταξη.

  • Δηλαδή παρατάμε τους εργαζόμενους κατά την κρίση του οδηγού? Τι βαρβαρότητα είναι αυτή που ζούμε Θεέ μου?

  • Άμα ήταν πεντακάθαρη η φόρμα σου φιλαράκο μόνος σου καρφώνεσαι ότι λουφάριζες εκεί στο ορυχείο και μη ζητάς ρέστα από κανέναν γιατί τζάμπα σε πλήρωσαν εκείνο το οκτάωρο απ’ότι φαίνεται !!!

    • Δηλαδή ο χειριστής που περνά το 8ωρο πάνω σε ένα κάθισμα λερώνεται? Ο οδηγός? Ο τοπογράφος? Ο σημειωτής?

      Φίλε, είσαι μεγάλο τρολ ! ή είσαι τελείως άσχετος!

      Μάλλον και τα 2

    • Ένα χειροκρότημα και καπάκι ενός λεπτού σιγή για τον ΤΡΟΣΚΙ , το μεγάλο κεφάλι της παρέας, που έβγαλε λαβράκι. Σύμφωνα με τον ΤΡΟΣΚΙ λοιπόν, όλοι, μα όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα ορυχεία της ΔΕΗ πρέπει να λερώνουν τα ρούχα τους , καθώς βλέπετε είναι όλοι και της ίδιας ειδικότητας. Οπότε αν είσαι Δεητζής και δεν λερώνεις ρούχα, είσαι τεμπέλης. IQ ασβού.

      • Κανείς δεν ανέφερε ότι είναι τεμπέλης απλά ότι λουφάριζε την συγκεκριμένη μέρα !!Άρα κάτι ξέρεις εσύ από τεμπελιά για να το λές !!Όποιος έχει τη μύγα λέει μια παλιά παροιμία !!!

      • Το ότι είστε τεμπέληδες δεν χρειάζεται να έχει κανείς IQ για να το καταλάβει !!Στο ίδιο σινάφι ανήκεις και εσύ προφανώς !!!

        • Μην το λες ρε Ταχωνίδη. Όσο να ΄ ναι χρειάζεται το IQ . Καλή ώρα … Αν κρίνω και από το ψευδώνυμό σου…εξυπνότατον… Εσύ σε ποιό σινάφι ανήκεις ; Σε αυτούς τους μπούφους που νομίζουν ότι είναι σωστοί μόνον αυτοί και όλοι οι άλλοι είναι ανάξιοι και τεμπέληδες;

          • Προφανώς κρίνεις από τον εαυτό σου !!!Θίχτηκες τεμπελάκο μου !! Φυσικά και δεν χρειάζεται IQ, όλοι σας ξέρουν τι είστε τόσα χρόνια !!!Οι εξαιρέσεις είναι μετρημένοι στα δάχτυλα !!Όσο για τη λέξη Μπούφος μάλλον την γνωρίζεις καλύτερα γιατί διαφορετικά θα έκανες κάτι άλλο στη ζωή σου και δεν θα έγλειφες κατουρημένες ποδιές για να σε βάλλουν στη ΔΕ!! Άχρηστος στην κοινωνία ήσουν και θα είσαι !!

  • Καταρχήν θα πρέπει αυτός που κάνει την καταγγελία να μας εξηγήσει για ποιο λόγο αυτός και άλλοι πηγαίνουν στη δουλειά με τις φόρμες, ενώ υπάρχουν αποδυτήρια ακριβώς για ν’ αλλάζουν ρούχα και να πλένονται οι εργαζόμενοι:
    Δεν του έδωσαν φοριαμό;
    Δεν προλαβαίνει ν’ αλλάξει;
    Δεν θέλει να τον βλέπουν οι άλλοι ν’ αλλάζει;
    Δεν θέλει να πηγαίνει τα ρούχα στο ορυχείο;
    Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;

    • Ναι, θέλει θάρρος. Αλλά κάτσε πρώτα να δούμε τι πραγματικά έγινε, μήπως εδώ δεν πρόκειται για θάρρος, αλλά για θράσος!

      Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις!

  • Η σύμβαση προφανώς θα αναφέρεται σε λερωμένα ρούχα και παπούτσια. Ο άνθρωπος τονίζει ότι τα ρούχα του και τα παπούτσια του ήταν πεντακάθαρα, εκτός αν λέει ψέμματα. Δηλαδή απαγορεύεται να φοράς φόρμα εργασίας; Τί είναι ο οδηγός; Πορτιέρης σε κλαμπ στη Μύκονο; Θα τρελαθούμε ;

    • Κι εσύ δεν γνωρίζεις ορθογραφία , αλλά γράφεις. Για αυτό ο άνθρωπος κοινοποίησε δημόσια την καταγγελία του. Για να σχολιαστεί. Δεν κάνουμε δίκη εδώ. Απόψεις λέμε, σύμφωνα με όσα διαβάσαμε. Όταν γίνει η δίκη, πήγαινε εσύ να καταθέσεις.

        • Αυτό το “σκοπιανέ” μην το λες παραέξω, γιατί σηκώνει και μήνυση. Και δεν σε κόβω να σου περισσεύουν. Αυτήν την φορά βλέπω ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος σε βοήθησε. Στις καταλήξεις – ε και – αι πάντα υπάρχει ένα θέμα… Χαχα

  • ανωνυμους 1730 , κανατε περιουσια με μεσον
    με παραμυθια και με τα ψεματα , οτι δεν ακουγοταν (αλλα ηταν “τι κανει νιαου νιαου”) προς τα εξω 40 χρονια αρχισε να κυλαει σαν χειμαρρος διοτι οσο περνανε τα χρονια ολο και λιγοτεροι εχουν συμφερον απο εσας !

      • ΕΙΣΤΕ ΚΗΦΗΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΗΞΕΡΕ , ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ! ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ! ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΚΤΑΣΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ !(ΚΟΙΝΩΣ
        ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ) ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!

  • Πληρως ανενημέρωτος εσυ που εκανες την καταγγελια,γιατι η συμβαση το λεει μεσα ξεκαθαρα και δε μπορει ο οδηγος να μην το ηξερε,γιατι απ’ οτι εμαθα,ειναι ενας απο τους παλιοτερους,αν οχι ο παλαιοτερος οδηγος και απο τη στιγμη που στο λεωφορειο θα μπουν παιδάκια μετα απο σενα,πρεπει να ειναι πεντακαθαρο.Και εξαλλου,γι’ αυτο μας δινουν και ντουλαπες.Και οσο για το αν αυτο που εγινε ηταν ρατσιστικο ή οχι,πες μου εσυ αν ειναι ρατσιστικο ή δίκαιο,να μπαινουν συνεχως ατομα απο τα πληττόμενα χωρια και οχι απο την Πτολεμαϊδα και πες μου και το λογο που γινεται αυτο.Και συμφωνα με πληροφοριες μου,αν δεν ξερεις,πηγαινε ρωτα τους πολιτικους σου προϊστάμενους…Ξερεις εσυ…Κατανοητό μεγαλε;

  • Και ποιος σας μίλησε ότι ήταν λεοφωρειο της ΔΕΗ. Και ακόμα να ήταν ο οδηγός έχει δίκαιο. Αλλά ας πάμε στο θέμα εφόσον μίλησε για σύμβαση με την ΔΕΗ ναι ο ιδιώτης αν δεν πλήρεις τις προϋποθέσεις στο να είσαι ευπρεπείς στο λεοφωρειο του έχει κάθε δικαίωμα να σε κατεβάσει. Μάθε το αυτο

  • Καλά έκανες φίλε. Ιδιώτη που δε θες να σκονιζεται το λεωφορείο σου, μπορείς να το βάλεις σε μουσείο ή σε γυάλινο κλουβί.

  • χωρις να γνωριζω ποιος εχει δικαιο για το συμβαν θα θελα να αναφερω ορισμενα πραγματα .η μεταφορα προσωπικου στους χωρους δεη γινεται απο λεωφορεια δεη και ιδιωτων. τα λεωφορεια δεη κανονικα εξυπηρετουν μονο εργαζομενους δεη (μονιμους οχταμηνα διμηνα) ασχετα που μπαινουν ολοι και επιπλεον η δεη μισθωνει και ιδιωτες για να μεταφερονται ολοι. κανονικα καθε εργολαβος θα πρεπε να μεριμνει για τη μεταφορα των εργαζομενων του πραγμα για το οποιο πληρωνεται. οι συμβασεις αναμεσα σε δεη ιδιωτων αναφερουν κοστος μεταφορας ρητρες εφεδρικα λεωφορεια χαραξη διαδρομης καθως και υποχρεωσεις. μεσα σε αυτες αναφερεται οτι απαγορευεται η επιβιβαση με λερωμενες φορμες και παπουτσια. ειναι υποχρεωση του οδηγου να κανει συστασεις για οτιδηποτε βλαπτεει το οχημα και την ασφαλη μεταφορα. μην ξεχνατε πως ο οδηγος εχει την ευθυνη για 50+ ψυχες. ας ερθουμε και στην πλευρα του οδηγου. κανεισ σχεδον δεν σεβεται ουτε οδηγο ουτε λεωφορειο. σκουπιδια καφεδες σουσαμια πατημασιες στις πλατες τσιχλες κολλημενες ακομη και κλοπες ποτηροθηκων για να γινουν βασεις καφε στα τρακτερ ορισμενων.αλλος απαιτει να τον παμε και μπροστα στο σπιτι του επειδη ειναι τελευταιος επιβατης η επειδη βρεχει. ενα λεωφορειο κοστιζει 300 χιλιαρικα σχεδον, λογικο να υπαρχει απαιτηση σεβασμου. απο εξυπνακηδες? αλλο τιποτα. ολοι γεννηθηκαν πιλοτοι φορμουλα 1, επαγγελματιες οδηγαρες. αυτα τα λιγα απο τα βιωματα ενος επαγγελματια οδηγου. για να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη.πριν κατηγορησουμε καποιον ας κανουμε μια αυτοκριτικη την επομενη φορα. ευχαριστω

  • ΤΑΧΩΝΙΔΗ… Όλα τα άλλα πέτυχες ρε φίλε. Αλλά δυστυχώς θα σε χαλάσω. Δεν είμαι δεητζής. Όλα τα συμπεράσματα έτσι τα βγάζεις στη ζωή σου μάλλον… Φταίει το υψηλό iq που λέγαμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.