Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βοΐου: Υποβαθμίζουν, απαξιώνουν, κλείνουν το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας (Μέσω της πρότασης μετεγκατάστασης)

5 Σεπτεμβρίου 2018
12:46
Κανένα σχόλιο

ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (3Η ΥΠΕ)

ΟΧΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Μετά από 33 χρόνια λειτουργίας του Κ.Υ Σιάτιστας, μετά από 8 χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας για τα προβλήματα στο κτίριο που στεγάζεται (ρωγμή του τοιχίου εγκιβωτισμού) ανακάλυψαν ότι το υφιστάμενο κτίριο δεν πληροί προδιαγραφές Κ.Υ και διατάσουν τη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών και προκήρυξη μίσθωσης κατάλληλου χώρου προκειμένου άμεσα να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν οι λειτουργίες του Κ.Υ Σιάτιστας έως την ολοκλήρωση δόμησης του νέου Κ.Υ .

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Βοϊου

8 χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας όλων των Κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλων των διοικήσεων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου αρχικά, της 3ης Υ.Π.Ε Μακεδονίας σήμερα

Πριν από 8 χρόνια διαπιστώθηκαν οι ζημιές στο κτίριο (καθίζηση, ρηγματώσεις, ρωγμή του τοιχίου) οι γνωματεύσεις που κατατέθηκαν το 2010 από τον ομότιμο Καθηγητή κ. Πενέλη και το 2012 από Ε.Κ.Β.Α.Α σχετικά με το πρόβλημα ανέφεραν ότι το κτίριο δεν έχρησε άμεσης εκκένωσης. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία παρέμβαση, ο ένας αρμόδιος ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, άλλοι ψάχνουν χρηματοδότες, εθελοντές, ευεργέτες όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι, ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες του Κ.Υ συρρικνώνονται σε βάρος του λαού της Σιάτιστας και της περιοχής. Κλείνει το οδοντιατρικό, το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό εργαστήριο, μειώθηκαν οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, οι επισκέπτες γιατροί, χειρουργός, καρδιολόγος, γυναικολόγος.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΨΙΛΩΝΕΤΑΙ

Με πρόσχημα ότι το κτίριο ανήκει στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης το Υπουργείο Υγείας δεν χρηματοδοτεί την αποκατάσταση ζημιών, ενώ όπως προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης το Υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο να αποκαθιστά κάθε ζημία που προκύπτει στο κτίριο.

Από την άλλη μεριά η τεχνική υπηρεσία της 3ης ΥΠΕ με υπόμνημα της δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες γιατί δεν διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Το Κ.Υ Σιάτιστας τα τελευταία χρόνια και λόγω των περικοπών και μειώσεων του προϋπολογισμού λειτουργεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των εργαζόμενων σε αυτό και εύλογα ανησυχούν για την ασφάλεια τη δική τους και των ασθενών. Καθημερινά επισκέπτονται το Κ.Υ πάνω από 100 άτομα ενώ καλύπτει τις ανάγκες υγείας της Σιάτιστας και της ΔΕ Ασκίου με πάνω από 11.000 κατοίκους

Ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Βοΐου πολλές φορές με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώσεις ενημέρωνε το λαό της Σιάτιστας και της περιοχής συνολικότερα για την κατάσταση στα θέματα της υγείας αλλά και για την κατάσταση σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του Κ.Υ .

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολούθησε ακριβώς την ίδια πορεία που είχαν χαράξει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υποβαθμίζοντας και καταργώντας το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο του εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους της περιοχής στέλνοντας τους στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια .

Από τα παραπάνω προκύπτουν εύλογα ερωτήματα και περιμένουμε άμεσα απαντήσεις:

  • Γιατί 8 χρόνια δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτίριο;
  • Πότε θα λειτουργήσουν ξανά στο Κ.Υ το παιδιατρικό , το ακτινολογικό και το οδοντιατρικό τμήμα;
  • Που πήγαν τα χρήματα της δωρεάς Σκούλιου (500.000€);
  • Πόσο στοίχησε η μελέτη κατασκευής του νέου Κ.Υ ;
  • Γιατί καθυστερεί η υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο του νέου Κ.Υ ;

Για τον Συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση

Μιχάλης Καραμπατζιάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.