Δήμος Κοζάνης: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στον Κόμβο Κρόκου

8 Σεπτεμβρίου 2018
10:50

-Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οδηγούς οχημάτων, ότι στα πλαίσια εφαρμογής των υπ’αριθμ.200/2010, 52/2016 και 498/2016 ΑΔΣ, για την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στον Κόμβο Κρόκου και ευρύτερο οδικό δίκτυο της περιοχής, από την ΚΥΡΙΑΚΗ 09/09/2018 θα ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως εξής:

1.Προτεραιότητα στην κίνηση θα έχουν τα οχήματα που εισέρχονται στον κόμβο από τις οδούς Γκέρτσου και 11ης Οκτωβρίου(στο ύψος του καταστήματος <<ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ>>), σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται μέσα στον κόμβο και έχουν κατεύθυνση προς τις οδούς Ιωνίας, Αλιάκμωνος και Αιόλου.

2.Τα οχήματα που εισέρχονται στον κόμβο Κρόκου προερχόμενα από τον κόμβο Λαρίσης και την οδό Ιωνίας, θα δίνουν προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται μέσα στον κόμβο.

3.Αλλαγή προγράμματος λειτουργίας φωτεινού σηματοδότη στην συμβολή των οδων Γκέρτσου και 11ης Οκτωβρίου, για την ταχύτερη εκκένωση του κόμβου Κρόκου και της οδού Ιωνίας από τον κυκλοφοριακό φόρτο στις ώρες αιχμής.

-Οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν μείωση της ταχύτητας ροής της κυκλοφορίας της οδού Ιωνίας προς το κόμβο, κυρίως τις ώρες αιχμής και για το λόγο αυτό:

1.Μονοδρομήθηκε η οδός Ελένης Μήλιου από την συμβολή της με την οδό Ιωνίας και κατεύθυνση ανατολική, για την δυνατότητα διοχέτευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων από την οδό Ιωνίας προς τον κόμβο Λαρίσης, χωρίς την υποχρεωτική διέλευσή τους από τον κόμβο Κρόκου.

2.Τα οχήματα που κατευθύνονται από την οδό Ιωνίας προς το κέντρο της πόλης έχουν την δυνατότητα επιλογής εναλλακτικής διαδρομής, δια των οδών Έβρου-Θεσσαλονίκης-Αριστοτέλους και Γκερτσου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατακόρυφη και οριζόντια ρυθμιστική και πληροφοριακή σήμανση που θα τοποθετηθεί, καθώς και στις υποδείξεις των οργάνων της Τροχαίας, για την ομαλή και ταχύτερη προσαρμογή τους στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

5 σχόλια

  • Σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο ο κόμβος έχει μια και μόνο μια σημασία.Οσοι μπαίνουν έχουν stop! Εμείς εδώ απλά μπερδεύουμε τον κόσμο.

    • Έτσι ακριβώς! Εχουμε φτασει καθε κόμβος να εχει δικούς του κανόνες! Η μόνη λογική στον κόμβο ειναι να εχει προτεραιότητα αυτος που ειναι μεσα!

  • Ολο το θεμα ειναι να μειωσετε τις ροες που επιδεινωνονται απο τους δεητζηδες και τα λεωφορεια της δεη που οργωνουν την πολη να τους μαζευουν απο καθε γωνια. Εκει στον κομβο αυτο μονο οι δεητζηδες που παρκαρουν τα ιχ τους φτανουν για να πνιγει ο τοπος απο αμαξια. Ασωτα λεωφορια κι ασωτα δρομολογια. Κυριε Δεσποτιδη το πιο απλο ειναι να τους παραλαμβανουν σπο το Κουρι οπου θα αφηνουν τα αμαξια τους χωρις να ενοχλουν και απο το χωρο του νιαημερου κι οχι μεσα απο την πολη κι απο καθε γειτονια. Ειναι τεραστιος αυτος ο φορτος,η ρυπανση απο τις εξατμισεις,ο θορυβος κλπ κλπ. Σταματειστε τους ΤΩΡΑ! Αλοιμονο αν ολες οι υπηρεσιες εκαναν το ιδιο πχ Περιφερεια-ΖΕΠ, ΤΕΙ κλπ. Ε οχι και να τους μαζευουν τα λεωφορεια απ τη γειτονια τους. Ελεος!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.