kozan.gr: Αρκετός κόσμος, το απόγευμα της Τρίτης 18/9, στον εσπερινό του Ι.Ν. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Άγιο Χαράλαμπο Ελλησπόντου Κοζάνης, όπου τα ιερά λείψανα των Αγίων θα φιλοξενηθούν μέχρι και την Πέμπτη 20/9 (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Σεπτεμβρίου 2018
20:43

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης πραγματοποιήθηκε, χθες, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται πάνω από τον Άγιο Χαράλαμπο Ελλησπόντου Κοζάνης. Για πρώτη φορά, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες  μέχρι και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου , στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον εσπερινό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18/9.

11 σχόλια

  • Λέσβος 1959: Η οικογένεια Ράλλη αποφάσισε να κτίσει ένα εκκλησάκι προς τιμήν της Παναγίας στο χωριό Θερμή. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, εντοπίστηκε ένας τάφος. Ο σκελετός ευωδίαζε, στο στόμα του υπήρχε ένα κεραμίδι με χαραγμένο τον σταυρό, ενώ τα χέρια του ήταν σταυρωμένα στο στήθος. Λίγο αργότερα, λέγεται πως ένας καλόγερος άρχισε να εμφανίζεται στα όνειρα πολλών ντόπιων, στους οποίους αποκάλυπτε την ταυτότητα του νεκρού. Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες, εξηγούσε πως εκεί υπήρχαν θαμμένα λείψανα και άλλων μαρτύρων. Ήταν ο Άγιος Ραφαήλ, ο οποίος στο συγκεκριμένο σημείο, πεντακόσια χρόνια πριν (1462), μαζί με τους Αγίους Νικόλαο και Ειρήνη βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στη Μονή της Θεοτόκου, στον λόφο των Καρυών.
    Ήταν τόσο το μένος των Τούρκων εναντίον του Ραφαήλ, που αργότερα, όταν βρέθηκε το άψυχο σώμα του, έλειπε το σαγόνι του.
    Η δωδεκάχρονη Ειρήνη βασανίστηκε μπροστά στα μάτια των γονιών της. Οι Τούρκοι της έριξαν καυτό νερό στο στόμα και της έκοψαν το χέρι και το πόδι.

    • Aπό τη γνωστή αναπαραγωγή (άλλοι γράφουν βιομηχανία) θαυμάτων, όπου τα “λέγεται”, “Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες” κλπ παίρνουν και δίνουν. Αποδείξεις, γραπτές μαρτυρίες, πηγές συγκεκριμένες ,κύριε/-ία μου, έχεις να μας παραθέσεις;

      • Έγραψα ελάχιστα (στο σχόλιο) at 22:47 για τους τρεις αγίους.Αφορμή μου έδωσε πατέρας διδύμων αγοριών, που συνάντησα στον εσπερινό, και ο οποίος πιστεύει σε θαύμα των τριών αγίων στη τελική φάση της κύησης και στον τοκετό των διδύμων (τα είχε μαζί του). Εσύ ό,τι θέλεις πίστευε.
        Θαύματα γίνονται από της ιδρύσεως της Εκκλησίας. Στὴν Λύστρα (τῆς Λυκαονίας) ἔμενε κάποιος χωλὸς ἀπὸ τὴν κοιλιὰ τῆς μητέρας του καὶ δὲν εἶχε ποτὲ περπατήσει.Ο Απόστολος Παύλος τον θεράπευσε και περπάτησε. Όταν τὰ πλήθη εἶδαν τί ἔκανε ὁ Παῦλος, ὕψωσαν τὴν φωνήν τους καὶ εἶπαν εἰς τὴν γλῶσσαν τῆς Λυκαονίας ¨ Οι θεοί ομοιωθέντες ανθρώποις κατέβησαν εις ημάς ¨ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 14, 11-12
        Τα συγκλονιστικά γεγονότα που περιγράφονται στα Ευαγγέλια , από τους μαθητές του Χριστού (δηλ. τους αυτόπτες μάρτυρες) , στη Γέννηση, στη Βάπτιση,σ τη Μεταμόρφωση, στη Σταύρωση, σ την Ανάσταση, στην Ανάληψη, τα θαύμτα του Χριστού (ανάσταση νεκρών) τα πιστεύετε ; Eάν όχι, μην ασχολείστε με τους αγίους.

        • Όποιος δεν πιστεύει στα θαύματα των αγίων είναι πρόβλημα του, φυσικά κ γίνονται θαύματα είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι.

      • http://larnakaonline.com.cy/2017/07/20/sygklonistiko-thavma-tis-agias-marinas-stin-andro-den-pistevan-afto-pou-evlepan/ ποιο συγκεκριμένη καταγεγραμμένη μαρτυρια φιλε δεν υπαρχει αρκει να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα…οι ιδιοι γιατροι(και οχι ελληνες) ακομα το θυμούνται…καλημερα

        • Να προσθέσω : Δημοσιεύτηκε σε πάρα πολλές ιστοσελίδες, ελληνικές και αμερικάνικες, καθώς και σε εφημερίδες όπως το «Έθνος της Κυριακής».
          Πιστεύω στο θαύμα που αναφέρεις όσο και σύ. Αλλά μην έχομε την αξίωση, άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ανάσταση του Χριστού, να το πιστέψουν.
          Αν υπήρχεφωτοτυπία της συγκεκριμένης σελίδας του χειρουργείου θα ήταν καλύτερα. Όχι ότι θα πίστευαν οι άπιστοι ! Απλά θα ήταν αναπολόγητοι.

      • Ασε μας ρε φιλε που θελεις καιγραπτες αποδειξεις.αντε ολοι οι αθεοθ εδω μεσα.αν δεν σου αρεσει μην το διαβαζεις και μην το σχολιαζεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.