Eπιστολή αναγνώστριας στο kozan.gr: Βαμμένο το δημαρχείο της Κοζάνης (Φωτογραφία)

19 Σεπτεμβρίου 2018
08:36

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος ή κάποιοι που κάνουν μια δίκαιη διαμαρτυρία ή μια εκδήλωση μνήμης θα πρέπει να βάψουν ένα δημόσιο ή ιδιωτικό κτίριο. Φανταστείτε όλους εμάς που είμαστε ενάντια στο φασισμό και σε οτιδήποτε είναι ενάντια στη λογική και την δημοκρατία να περνάμε ένα σπρέι ένα μαρκαδόρο και να βάφαμε ότι βρίσκαμε γύρω μας. Τι να πω. Ας σκεφτούμε όλοι περισσότερο.

25 σχόλια

    • Έλλειψη παιδείας και σεβασμού προς τους υπόλοιπους συμπολίτες. Συμπεριφερόμαστε στους κοινόχρηστους χώρους όπως ακριβώς δεν συμπεριφερόμαστε στα σπίτια μας. Όταν μάθουμε να σεβόμαστε το δημόσιο χώρο όπως τον ιδιωτικό μας, τότε θα εκλείψουν κι αυτά τα φαινόμενα. Δεν είναι θέμα του τι πιστεύεις πολιτικά.

    • Μη μιλας γιατι τον γεννησατε εσεις αυτο το φασισμο. Ομως αφου αυτος που το εκανε αισθανεται πως εκανε κατορθωμα γιατι κρυβεται; ας βγει κι ας πει περηφανος :” Εγω το εκανα! Δοξαστε με!” Και μονο που κρυβεται δειχνει το λαθος του, την παρανομια του κλπ κλπ. Αυτος ομως ειναι αυτος οου ειναι. Το κρατος και οι νομοι γιατι κρυβονται;που ειναι; ποιος θα ασκησει τα καθηκοντα εφαρμογης τους;

    • Ουσιαστικό

      φασισμός αρσενικό

      (πολιτική) ακροδεξιά ριζοσπαστικἠ αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα, καταργώντας τη δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό
      (ιστορία) ιταλικό δικτατορικό καθεστώς υπό τον Μουσολίνι
      (κατ’ επέκταση) κάθε αυταρχική και καταπιεστική συμπεριφορά

      • Απο ορισμους οσους θελεις:
        Ο αριστερός φασισμός είναι κοινωνιολογικός και φιλοσοφικός όρος που έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει ανθρώπους της αριστεράς, που θεωρείται πως έχουν φασιστικές συμπεριφορές.Ο όρος “αριστερός φασισμός” όπως και ο αναρχισμός και ο αριστερός εξτρεμισμός συνδέεται συχνά με το χάος, τη βία, την εσωτερική τρομοκρατία και τη διαφθορά σε πολιτικά πρόσωπα από τις αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι πολιτικοί αντίπαλοι της αριστεράς τον χαρακτηρίζουν ως απειλή για την εγχώρια ασφάλεια.Ο όρος δεν έχει καθολικά κατανοητή ή συμφωνημένη σημασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποτιμητικά για οποιαδήποτε αριστερή πολιτική θέση, ή όπου γίνονται αντιληπτές ασυνήθιστες (ή αντιφατικές) υβριδικές πολιτικές θέσεις.

        • …”συνδέεται συχνά με το χάος, τη βία, την εσωτερική τρομοκρατία και τη διαφθορά σε πολιτικά πρόσωπα από τις αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”

          ε άμα τα λένε οι αρχές και τα μμε έτσι θα είναι….ρε τι διαβάζουμε!

          είναι προφανές ότι είσαι πολιτικά αστοιχείωτος διότι ο φασισμός είναι πολιτική πάση και ιδεολογία.

          Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ολοκληρωτικών πρακτικών. και ο σταλινισμός ήταν ολοκληρωτικό καθεστώς και δικτατορία αλλά όχι φασισμός.

          πάντως πληροφοριακά δύο δολοφόνοι μεταπολιτευτικά υπήρξαν ΜΕΛΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Ο καλαμπόκας της ΝΔ και ο ρουπακιάς της χα (αν θεωρήσουμε τα ναζίδια κόμμα).

    • Παρακαλώ, μη χρησιμοποιείτε με τόση ευκολία οι μεν για τους δε τον όρο “φασίστας” γιατί στον τέλος θα χαθεί (αν δεν έχει ήδη συμβεί) η σημασία του ως πολιτικού όρου αλλά και το αίσθημα απέχθειας που (θα έπρεπε να) προξενεί.
      Επίσης, παρακαλώ, μην αποδίδετε με τόση ευκολία πολιτικά χαρακτηριστικά σ’ αυτούς που λερώνουν, θορυβούν και γενικώς ασχημονούν.

      • Αγαπητό kozan.gr
        Παρακαλώ, αν δεν συμφωνείς με ολόκληρο ή τμήμα κάποιου σχολίου, να λογοκρίνεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχόλιο.
        Διατηρώ το δικαίωμα να θεωρώ ότι η τελευταία φράση του σχολίου μου που αποσιωπήθηκε έχει την ίδια και, ως ουσία, μεγαλύτερη βαρύτητα από τις προηγούμενες που δημοσιεύθηκαν.

        • Δεν είναι θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας. Στην τελευταία φράση υπήρχε υποτιμητικός χαρακτηρισμός κι υπό μία, από τις πολλές, έννοιες, υβριστικός. Γι’ αυτό και δεν “πέρασε”

          • Αγαπητό kozan.gr
            Λυπάμαι γιατί δεν μου περισσεύει χρόνος, ώστε να ανατρέξω στις δημοσιεύσεις σου των τελευταίων μόνο μηνών και να συγκεντρώσω μερικές δεκάδες σχόλια με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ, υβριστικούς, ενίοτε και χυδαίους (και συχνά, αν και δεν έχει σχέση με την παρούσα μας κουβέντα, ανορθόγραφους) χαρακτηρισμούς, οι οποίοι «διέλαθαν» της προσοχής σου και οι οποίοι όχι μόνον δημοσιεύτηκαν, αλλά αποτέλεσαν και την αφορμή για ένα νέο οχετό σχολίων.

          • Δεν υπήρξαν πότε τέτοιου τύπου χαρακτηρισμοί όπως ο δικός σας (γι’ αυτό “κόπηκε”) και σε καμιά περίπτωση προσωπικοί υβριστικοί ή χυδαίοι, όπως, λανθασμένα (για να μην πούμε ψευδώς, αρά και κακοπροαίρετα), αναφέρετε. Σε κάθε περίπτωση, επειδή είμαστε άνθρωποι, αν στα περίπου 100.000 + σχόλια, που εγκρίναμε, μόνο τον τελευταίο χρόνο, υπήρξαν και κάποια σχόλια που, με μια δεύτερη ανάγνωση, ενδεχομένως, να κρίναμε πως κακώς “πέρασαν” (αλλά, σίγουρα, δεν ήταν τέτοιου τύπου όπως αναφέρατε), εκεί, καλοδεχούμενη η κριτική σας.

            Τέλος, το γεγονός ότι για τη μη δημοσίευση του σχολίου σας χρησιμοποιήθηκε ως επιχειρηματολογία, από μέρος σας, η αντιπαραβολή με το χυδαίο και το υβριστικό, που κατά τη γνώμη σας – και όχι τη δική μας – υπήρξε κατά το παρελθόν, υπό τη μορφή σχολίων, στο site (άρα, σύμφωνα με τη δική σας κρίση, έπρεπε να δημοσιευτεί και το δικό σας σχόλιο), μας δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ για τη μη δημοσίευσή του, αφού ουσιαστικά παραδέχεστε ότι και το δικό σας σε αυτή την κατηγορία (του χυδαίου & του υβριστικού) ανήκει.

        • ΑΝ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 98% ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ .ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑΒΡΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΠΟΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΛΕΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ

          • Τα περί ιδιωτικού και δημόσιου χώρου είναι φούμαρα.

            Ποιος είσαι εσύ που πρέπει να βλέπεις με ποια ή ποιον σχετίζομαι, αν είναι παντρεμένη/ος, ελεύθερη/ος, αν γουστάρει τρίο ή κουαρτέτο και τη βρίσκουμε να βγαίνουμε μαζί; Ποιος είσαι εσύ που θα πρέπει να ξέρεις από πού πέρασα και πότε.

            Όποιος θέλει κάμερα είναι ο ορισμός του φασίστα που σήμερα επικαλείται την προστασία του δημόσιου χώρου και αύριο εκείνη του έθνους, οπότε γιατί όχι κάμερα και μέσα στα σπίτια για να βλέπουμε και να ακούμε με ποιον μιλάς, τι λες, ποιες είναι οι ιδέες ή ιδιαιτερότητές σου.

            Δεν θα περάσετε την άποψή σας φασισταριά!

            Αν θέλετε να γίνει επιτέλους σεβαστός ο δημόσιος χώρος, να μάθετε στα παιδιά σας τρόπους και όχι την καπατσοσύνη του Ελληναρά.

          • ποιος είσαι εσύ που θέλεις να μένουν ατιμώρητοι οι βάνδαλοι;;
            μήπως τους καλύπτεις ή είσαι ένας από αυτούς;;;

  • Οι μόνοι ήρωες που πολέμησαν πραγματικά τον φασισμό ήταν οι ήρωες του έπος 1940 τα υπόλοιπα είναι τσαμπουκάδες, μόδα

  • Όλους αυτούς που βάφουν με σπρέι όπου γουστάρουν,αν τους έλεγε κανείς να δουλέψουν για το μεροκάματο ως ελαιοχρωματιστες η αγρότες,δε θα είχαν κουράγιο και διάθεση και πρόθεση για δουλειά.ο ψευτοαντιδρααη τους και ο αριστερισμός τους εξαντλείται στα σπρέι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.