kozan.gr: Κοζάνη: Παρέμβαση αλληλεγγύης σε ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης, από ομάδα νεαρών, το μεσημέρι της Πέμπτης 20/9

20 Σεπτεμβρίου 2018
14:50

Παρέμβαση αλληλεγγύης σε ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης, από ομάδα νεαρών, το μεσημέρι της Πέμπτης 20/9, στην Κοζάνη. Δείτε τις αφίσες που κόλλησαν σε διάφορα σημεία της πόλη, αλλά και ενα σχετικό πανό που ανήρτησαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

 

 

 

 

45 σχόλια

    • Λεβέντες ανεύθυνοι :
      ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ .

      Δεν μπορείτε να ζήτε μη εργαζόμενοι και μη προσφέροντες
      υπηρεσίες σε βάρος των άλλων.

      Αλλοιως να φύγετε από την χώρα μας και να μην
      ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας εδώ.

      Αρκετά.

    • Πατριώτη, μάθε να γράφεις πρώτα τα ελληνικά και μετά πέτα τις εξυπνάδες σου.

      Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα αυτών που μας εκμεταλλεύονται!

      • Προφανώς, αυτοί που προστατεύουν το δικαίωμά σας να μην γίνετε “γιουσουφάκια”, είναι οι …. της υπόθεσης, σε αντίθετη με εσάς τους “ιδεολόγους”.

      • Τι θα έλεγες αν έρθουν ληστές να σε ληστέψουν ή να σε χτυπήσουν και να σε σκοτώσουν να ΜΗ καλέσεις την αστυνομία?
        Όπως επίσης αν πάθεις κάτι σοβαρό στην υγεία σου ΜΗΝ πας στο νοσοκομείο ή σε γιατρό?
        Επίσης αν πάρει φωτιά το σπίτι σου
        ΜΗΝ τηλεφωνήσεις την πυροσβεστική?

        Μπορεί όλοι αυτοί να είναι αρνητές και αυτοί, απέναντι στα συμφέροντα αυτών που εκμεταλλεύεσαι!

        • Γιατί να μη καλέσεις την αστυνομία? Δεν πληρώνει φόρους επειδή έχει άλλη άποψη? Να πάρει την αστυνομία και να πάνε να καθαρίσουν.Ἅυτοί προαστατεύουν τους πολιτικούς που διαχειρίζονται μια κοινωνία που γεννάει κλέφτες κλπ. Τσαμπα πληρώνονται?

  • Συμπερασματικα ολοι αυτοι οι αντι εχουν μπερδεψει τις … δεν κατανοουν οτι σε περιπτωση πολεμου θα πρεπει να υπερασπιστουν αν μη τι αλλο το σπιτι και την οικογενεια τους. Τι να πεις… κολλημενοι με το αντι.αντιδραση στην αντιδραση για την αντιδραση και παει λεγοντας

    • μόνο που συνειδητά αγωνίζονται διεθνώς για την κατάργηση των στρατών και την διεθνή ειρήνη. σε όλες τις χώρες.
      για να αγαπήσεις την πατρίδα σου κατ’αρχήν δεν πρέπει να μισείς την πατρίδα του -όποιου-άλλου.
      όταν προετοιμάζεσαι για πόλεμο, κάνεις πόλεμο
      τόσο δεν σας κόβει πια;

      • Επειδη δυστυχως δεν ζουμε δε ενα ιδανικο κοσμο αν και ολοι θα το θελαμε πρεπει να προσαρμοζομαστε σε πραγματικες συνθηκες.αν ετθει ο γειτονας με το οπλο τι θα του πεις κανεις λαθος φιλε και δεν ειναι σωστο?

      • Με αυτα περι αγαπης για την πατριδα κλπ επιβεβαιωνεις ιτι ο ελληνικος στρατος ολοι δηλαδη πιθανα εμεις, εχουμε λογο υπαρξης, διοτι το δογμα της ελλαδος ειναι αμυντικο συνεπως δεν μισουμε η εποφθαλμιουμε τις χωρες των αλλων

        • Το δόγμα της Ελλάδας αμυντικό;;;

          Ε όχι ρε παιδιά, για δέστε που είναι αυτή τη στιγμή 3 φρεγάτες μας, για δέστε από που βομβαρδίζεται η Συρία, για δέστε πως έχει γεμίσει ο τόπος βάσεις του ΝΑΤΟ και Έλληνες “ειρινιστές” στρατιωτικοί είναι σε στρατόπεδα “εκδομοκρατισμού” στα Βαλκάνια και στην Αφρική…

      • μόνο που άλλο αμυντικός στρατός όπως ο ελληνικός και άλλο στρατός πολέμου όπως της τουρκίας. αυτό είναι που αδυνατείτε να καταλάβετε επειδή δεν σας κόβει.

  • όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή που υπηρετήσαμε είμαστε οι χαζοί και αυτοί οι έξυπνοι; Η ας πούμε εμένα μου άρεσε που είχα υπηρεσίες και αγγαρείες; Μην τρελλαθουμε κιόλας… Άκου εκεί αγωνιστής…

    • ναι φίλε μου αγωνιστές. εάν κάνεις θητεία είσαι οκ ξεμπερδεύεις. έκανα 2 χρόνια γεμάτα
      εάν είσαι αρνητής, ναι είναι ηρωισμός . σε κυνηγά πάντού το κράτος, έχεις στην καλύτερη περίπτωση 4 χρόνια που θα κάνεις κοινωνική θητεία ή εάν είσαι ολικός αρνητής , θα περάσεις μια ζωή κυνηγημένος με πρόστιμα, φυλακίσεις , αδυναμία διορισμού στο δημόσιο χίλια δυο.
      φυσικά λοιπόν και θέλει κουράγιο να υπηρετείς ΜΟΝΟ την ιδεολογία σου.\όσο για τους επιχειρηματολογούντες για επίθεση τούρκων, δεν τους είδα να επιχειρηματολογούν για τα ελληνικά στρατεύματα σε σερβία, ιράκ, αφγανιστάν, σομαλία, παλιότερα σε κορέα και κριμαία. για να μην μιλήσω για χούντα, καταστολή κλπ
      εννοείται ότι όταν σου επιτεθεί καοιος αμύνεσαι.
      αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο στρατός είναι το μακρύ χέρι του κράτους στην ελευθερία.

      • Φίλε τα λες ωραία όμως όταν θα θέλεις να αμυνθεις πως θα το κάνεις; μόνο σου;χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση στα όπλα; και πάλι μακάρι να υπάρχει ειρήνη παντού αλλά…

      • Βλέπω την τιμωρία που επέβαλαν στον καρανικα σύμβουλος πρωθυπουργού και αυτός ενδέχεται να μας στείλει να πολεμήσουμε τους Τούρκους.

      • Ωραία, εαν θες να υπερασπιστείς την ιδεολογία σου θα υποστείς και τις συνέπειες…και όχι να διαμαρτύρεσαι γιατί δεν μπορείς να διοριστείς στο δημόσιο….φτάνει πια απο δήθεν μάγκες.

  • Ελληναράδες μισάνθρωποι διαβάστε τουλάχιστον ιστορία: Όταν επικαλείστε το ενδεχόμενο να έρθει ο ερντογάν και το τι θα κάνει ο στρατός και τι οι αγωνιστές, να έχετε στον νου πως τους ΝΑΖΙ τους τσάκιζε λίγο-λίγο ένας εθελοντικός αντάρτικος στρατός, ο ΕΛΑΣ και όχι ο εθνικός στρατός που παρέδωσε τα όπλα ή οι στρατηγοί του που πήγαν στα Κάϊρα και στις Αγγλίες.

    Κι αν είναι να έρθει πόλεμος για τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια της Μεσογείου, όντως να πάτε εσείς να πολεμήσετε για να βγάλει φράγκα ο Λάτσης με τα ΕΛΠΕ, οι Γάλλοι με την Τοτάλ και οι Αμερικάνοι με την Έξον Μόμπιλ ή από την άλλη ο Ερντογάν και η εταιρεία εξόρυξης που έχει ο γιος του και οι Ρώσοι.

    Υποτακτικοί, αυτό είμαστε, στους δυνατούς αυτού του κόσμου -στην προκειμένη στο ΝΑΤΟ-, αλλά κάποιοι -όσο κι αν διαφωνώ με συγκεκριμένες επιλογές- λένε ότι τα εργατόπαιδα δεν πρέπει να σκοτώνονται για τους πολέμους των ισχυρών, των στρατόκαβλων, των φασιστών. Και καλά κάνουν.

    Εύχομαι να μη χρειαστεί να στείλετε εσείς τα παιδιά σας στις πρώτες γραμμές των πολέμων τους, να δείτε πως είναι να γυρνάν σε φέρετρα και να καταλάβετε νωρίτερα ότι αυτές οι λογικές κρατάν πίσω την ανθρωπότητα.

    Όσο για αυτούς που τρώγαν καψώνια, βάζαν μέσα να αλλάξουν στρατόπεδα, γλείφαν στρατηγούς και καθαρίζαν χέστρες, ναι το κάναμε, αλλά τουλάχιστον ας δείξουμε και έναν σεβασμό σε αυτούς που τρώνε απανωτές ποινές φυλάκισης για αυτό που τους προτάσσει η συνείδησή τους…

  • ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ; ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    • “ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ; ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ”

      ποιοι ακριβως; διότι αυτό είναι ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΡΗΤΟ

      θες ελληνικό ρητό: “Πόλεμος πάντων μέν πατήρ ἐστι, πάντων δέ βασιλεύς, καί τούς μέν θεούς ἔδειξε τούς δέ ἀνθρώπους, τούς μέν δούλους ἐποίησε, τούς δέ ἐλευθέρους”Ηράκλειτος ( 544-484 π.χ.)

      αυτά ημιμαθείς ελληνάρες.

  • Ειναι αχαχουχας. Το επιπεδο ολων αυτων των σχολιαστων στα τοπικα μεσα της Κοζανης εχει ιστορια και δεν λεει φυσικα να αλλαξει. Καθε φορα που βλεπουν απεναντι τους ανθρωπους που αγωνιζονται εναντια στον παραλογισμο των εθνικων πολεμων και των στρατων τους, ξερναν την τεφρα που ανασαινουν καθημερινα. Το κεφαλι κατω και το στομα κλειστο οταν πεθαινουν εργατες στα ορυχεια ‘η οταν πεθαινουν τα παιδια τους απο πνευμονικα και καρκινους. Αλλα οταν δουν μπροστα τους αυτους κι αυτες που τα βαζουν με τα αυτονοητα του εθνους ειναι πρωτοι αχαχουχες. Και νομιζουν φυσικα οτι κατι κανουν ‘η καποιοι ειναι. Συνεχιστε…

  • Όλοι εσείς εδώ μέσα, οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ, νομίζετε ότι επειδή αν δεν θέλετε να κάνετε κάτι, δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε κιόλας? Μάθετε πρώτα ότι, αν θέλετε να ζείτε σε μια δομημένη κοινωνία μαζί με άλλους ανθρώπους και αν θέλετε να απολαμβάνετε τα κοινωνικά αγαθά, θα πρέπει να υπακούτε και στους κοινωνικούς κανόνες, τους οποίους υπακούν και όλοι οι υπόλοιποι! Αν αρχίσουμε, κατά το δοκούν, και αποφασίζει ο καθένας ποιους κανόνες θέλει να ακολουθεί και ποιους όχι, σιγά-σιγά θα οδηγηθούμε στην αναρχία! Εκεί όπου ο καθένας θα νοιάζεται μόνο για το τομάρι του! Εκεί όπου θα ισχύει ο κανόνας του ισχυρότερου! Εκεί όπου “…αν δεν κάνεις αυτό που θέλω ΕΓΩ, θα σε φάω λάχανο!”. Έτσι θέλετε να ζείτε εσείς οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ?

    Αν ναι, τότε να φύγετε από τις ανθρώπινες κοινωνίες και να πάτε να ζήσετε μόνοι σας έξω στη φύση, μαζί με τους λοιπούς “ομοϊδεάτες”. Εκεί όπου δεν θα είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ κανόνα. Εκεί όπου θα είστε ελεύθεροι να ζήσετε την ΑΝΑΡΧΙΑ και την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σας, χωρίς κανέναν περιορισμό!

    Όπου, δεν θα πάτε φαντάροι, δεν θα πληρώνετε φόρους, ούτε λογαριασμούς για ρεύμα/τηλέφωνο/θέρμανση/νερό. Όπου δεν θα υπάρχουν φυλακές, ούτε “μπάτσοι”, ούτε κράτος, ούτε τράπεζες. Δεν θα ακολουθείτε κανέναν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Εκεί όπου, ό,τι έχετε θα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟ δικό σας! Όπου, ο καθένας θα είναι ταυτόχρονα ο στρατός, η αστυνομία, το κράτος, η εφορία, η τράπεζα του εαυτού του! Εκεί όπου θα ζείτε καθημερινά με τον φόβο, να μην χάσετε αυτά που θεωρείτε δικά σας, γιατί δεν θα υπάρχει κανένας άλλος για να σας προστατέψει!

    Σιγά-σιγά όμως, θα αναγκαστείτε λόγω των κινδύνων που θα αντιμετωπίζετε, να συγκροτήσετε ξανά κοινωνικές ομάδες, στις οποίες κάποιοι θα έχουν την φροντίδα να προστατεύουν εσάς και τα υπάρχοντά σας, από άλλες ομάδες ανθρώπων που θα θέλουν να κλέψουν τα δικά σας αγαθά. Βλέπετε πως ολοκληρώνεται ο κύκλος?

    Μετά από χρόνια, ελάτε να μου πείτε, ποια ζωή ήταν καλύτερη. Η “Άναρχη” ή η “Κοινωνική” ζωή?

    • καταρχήν κε Λάζαρε
      διαχώρισε τις έννοιες κράτος, λαός, κοινωνία και μετά ξαναγράψε.

      διότι άλλο δομημένη κοινωνία, άλλο κράτος άλλο δημόσιο άλλο κοινωνικό.

      αυτά τα περί Κ.Ο.Κ. είναι φαιδρά και ανάξια σχολιασμού
      όλο το θέμα είναι η επιβολή.

      και για να μην λέμε πολλά και καθώς σας αρέσουν οι αρχαίοι πρόγονοι , μάθετε τι ήταν το Κράτος η Βία και Η εξουσία στην αρχαία ελληνική μυθολογία, τι αντιπροσώπευαν.

    • Το ρεζουμέ είναι οτι πιστεύεις οτι οι κίνδυνοι είναι φανταστικοί…αλλα δυστυχώς δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα της κρατικής διαχείρησης της κοινωνίας.Δεν μπούκαρε στο σπιτι κανενός, κανένας λεφτάς.Φτωχοί κλέβουν. Δεν δικαιολογούνται βέβαια το να κλέβουν αλλά σκέψου τι τους κάνει κλέφτες και μετά κάνε μας ανάλυση περι ”κοινωνικής ζωής”. Η ανισότητα, η εκμετάλευση, η επιβολή, η καταπίεση και όλα τα ΄΄καλά” της ωραίας ”οργανωμένης κοινωνίας από το κράτος”. Τώρα όσον αφορά την οργάνωση που λες. Αναρχία δεν σημαίνει ασυδοσία.Αν αυτό πιστεύεις σημαίνει οτι δεν έχεις διαβάσει τίποτα περί αναρχίας και η πληροφόρησή σου είναι από τα ΜΜΕ που προωθούν αυτήν την άποψη.Δεν μίλησε κανείς για κατάργηση του ΚΟΚ.Αν σου αρέσει να ζεις σε μια κοινωνία ζούγκλας υπο την καθοδήγηση του κράτους και όχι να προσπαθήσεις για μια κοινωνία κοινότητας και ισότητας τότε την ζεις ήδη…και την υποστηρίζεις κιόλας…Καλά διαβάσματα….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.